Van'da üretilen hava dezenfekte cihazına ilgi arttı

Van'da İranlı girişimcinin ürettiği, negatif iyonlarla havadaki zararlı gazları ayrıştırarak temiz havanın içeri girmesini sağlayan hava dezenfekte cihazı, yurt içi ve dışından yoğun ilgi görüyor.

Van Haberleri 8.07.2020 11:13:26 0
Van'da üretilen hava dezenfekte cihazına ilgi arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Girişimci ve biyomekanik mühendisi Mehrdad Fojlaley, havadaki virüs, bakteri ve kötü kokuları yok etmek üzere geliştirdiği cihazın seri üretimini yapmak için ülkesinden gerekli desteği göremeyince, Van'daki İş Geliştirme Merkezi'ne (İŞGEM) müracaat etti.

Kendisine tahsis edilen atölyede üretime başlayan, ISO 9001, ISO 13485 ve CE belgeleri ile Sağlık Bakanlığından gerekli izinleri de alan Fojlaley'in geliştirdiği cihaza, son dönemde ilgi arttı.

İranlı girişimci, birçok ilin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve İran gibi bazı ülkelerden de sipariş almaya başladı. 

Fojlaley, yaptığı açıklamada, hava dezenfekte cihazını Sağlık Bakanlığından onay aldıktan sonra üretmeye başladığını söyledi. İŞGEM tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise, “İŞGEM de bir firmamız daha ilk ihracatını gerçekleştirdi Hava Dezenfekte Cihazı  “Katma değerli, Teknolojik, inovatif, İhracat odaklı ürün” hedeflerimize adım adım ulaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem