Van'da taziye kurulan mahalledeki korona virüs vaka sayısı 51 oldu

Van'ın İpekyolu ilçesinin Ortanca Mahallesi'ndeki taziyeye katılanlara yönelik sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası korona virüs testi pozitif çıkanların sayısı 51 oldu.

Van Haberleri 8.05.2020 13:37:07 0
Van'da taziye kurulan mahalledeki korona virüs vaka sayısı 51 oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şehir merkezinde riskin arttığını belirterek, vatandaşları zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda tekrar uyardı.

Ortanca Mahallesi’nde 6 kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması sonrası mahalle karantinaya alınmış, sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalarda vaka sayısı 15’e yükselmişti. Devamında yapılan taramalarda vaka sayısı önce 42'ye sonra da 43'e yükselmişti. Son olarak da korona virüs testi pozitif çıkan kişi sayısı 51'e yükseldi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen Eraygen ailesi tarafından da Ortanca Mahallesi’ne taziye kurulmuştu. Eraygen ailesi mensupları ve taziye kurulmasına izin veren muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış ve görevden uzaklaştırılmıştı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Değerli Hemşerilerim Ortanca Mahallesi'ndeki taziye kaynaklı vaka sayımız 51 oldu. Lütfen taziye ziyaretleri düzenlemeyelim! Hem bireysel hemde toplumsal sağlığımız için taziye kuranları; 155 Polis ve 156 Jandarma hatlarına ihbar edelim.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem