Van'da Kur'an Kurslarında eğitim öğretim nasıl olacak?

Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 26.02.2021 tarih ve 2021/9 sayılı kararı ile Kur'an Kursları eğitim öğretimin nasıl yapılacağı açıklandı.

Van Haberleri 28.02.2021 01:15:31 0
Van'da Kur'an Kurslarında eğitim öğretim nasıl olacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL 


Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu toplantısı sonrası Kur’an Kursları ile ilgili karar Van Valiliği Web sitesinden paylaşıldı.

Alınan karar İlimiz sınırları içerisinde eğitim verecek olan Kur'an kurslarınca; Ders saatleri 30 dk teneffüs aralığı ise 10 dk olarak uygulanacaktır.Eğitimlerde sadece temel öğretim programları yüz yüze uygulanacaktır. Kısa süreli öğretim programları ile Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye/Okumaya ve Camilerde Kur'an Öğretimi Hafta Sonu programları çevrim içi olarak uygulanılmaya devam edilecektir. Temel öğretim programlarında yüz yüze eğitime geçildiğinde çevrim içi devam etmek isteyen öğrencilerle çevrim içi, yüz yüze devam etmek isteyen öğrencilerle yüz yüze olmak üzere iki grup oluşturularak eğitime devam edilecektir.Toplam ders saati gruplardaki öğrenci sayıları dikkate alınarak öğretici tarafından iki  grup arasında paylaştırılacaktır. Sınıfta aynı anda en fazla 10 öğrenci bulunacaktır. Yüz yüze eğitime 10 öğrenciden fazla talep olması durumunda randevulu sistem uygulanacaktır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.” Şeklinde ifade edildi.


Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem