Van'da kaçak taziye yapanlara ve katılanlara para cezası

Van Valiliği İpekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi'nde kaçak taziye kuranlar ile katılanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu gereğince idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Van Haberleri 6.05.2020 21:38:35 0
Van'da kaçak taziye yapanlara ve katılanlara para cezası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği Ortanca Mahallesi'nde kaçak taziye kuran taziye sahibi ile taziyeye katılanlar hakkında Umumi Hıfzısıhha Kanunu gereğince idari para cezası uyguladı. 

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesinde Eralan ailesinden 4 Eraygen ailesinden de 2 kişinin koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması sonrası mahalle karantinaya alınmıştı. Mahallede vefat eden bir kişi için taziye kurulmasına izin veren Muhtar Mehmet Nuri Yönten de görevden uzaklaştırılmıştı. 

Bugün vaka sayısının 15’e çıktığı mahallede taziyeyi kurup yemek veren taziye sahibi ile taziyeye katılan 6 kamu çalışanına sosyal mesafeyi ihlal etmelerinden dolayı 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi greğince  toplam 22 bin 50 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştır.   

Sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda taziye sahibi ile taziyeye katılan bir sağlık çalışanın da Covid-19 testleri pozitif çıkmıştır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem