Van'da halk otobüsü ve minibüs şoförlerinin hakaretleri halkı bıktırdı

Van’da halk otobüsleri ile minibüslerin, durak dışı ve kapasitenin üzerinde yolcu aldığını, yaşlı ve engelliler başta olmak üzere yaptıkları hakaretler ile yolcuları mağdur ettiğini ve adeta yarışır gibi hız yaparak yolcu güvenli

Van Haberleri 30.09.2019 13:07:58 0
Van'da halk otobüsü ve minibüs şoförlerinin hakaretleri halkı bıktırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.09.2019 13:07

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Toplu taşımada tavan yapan hafif raylı sistem beklentisi olan Vanlılar, her gün artarak devam eden toplu taşıma ve ulaşım sorunu için hızlı ve kalıcı çözümler istiyor.

Halk otobüsleri, minibüsler ve son bir kaç yıldır sefere başlayan akıllı otobüslere rağmen, kentteki düzensiz seferler toplu ulaşımdaki sorunların başında geliyor. 

En önemli ikinci sorun ise durakların olmasına rağmen halk otobüsleri ve minibüslerin durak dışı noktalardan yolcu almaları. 

Trafik ve yolcu güvenliği açısından insan hayatına önem vermeyen sürücülerden de şikâyetçi olan vatandaş çözüm bekliyor.

Nüfusun her geçen gün arttığı, şehrin sınırlarının genişlediği kentte yapılan tüm dokunuşlara rağmen, toplu taşıma yetersiz kalıyor. Okulların da artmasıyla artan yolcu sayısı, toplu taşımayı adeta çekilmez hale getirdi.

Van’da şehir içi otobüslerin halkı mağdur etmede sınır tanımadıklarını ve kapasitenin üzerinde yolcu aldığını belirten vatandaşlar, duruma tepki göstererek yetkililerin denetimlerini sıklaştırmalarını istedi.

TOPLU TAŞIMADA SIKI DENETİM YAPILMALI
Van’da şehir için sefer yapan belediye ve özel halk otobüsleri şoförlerinin tavırlarından, şoförlerin hareket halinde yayalara yol vermemesi, durak dışında yolcu alması, aracın yolcu kapasitesini aşacak şekilde yolcu almasından dolayı şikâyetçi olan halk, yetkililerin denetimlere daha fazla ehemmiyet vermesi çağrısında bulundu.

Şoförlerinin insanları adeta istiflercesine yolcu almaya devam ettiğini ve engellilere karşı çok kaba davranışlar sergilediklerini belirten Vanlılar, ücretsiz, engelli ve yaşlı kartı olan vatandaşlara karşı otobüs şoförlerinin hakarete varan davranışlar sergilediklerini ifade etti.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI SÜRÜCÜLERİ YAŞLILARA HAKARET EDİYOR
Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Ali Yalçın, Van Büyükşehir Belediyesinin yaşlı ve engelli vatandaşa çıkardığı ücretsiz kartlardan dolayı şoförlerin bu vatandaşları araçta, halkın önünde dışladığını söyledi. Akbaş, “Şoförler, bu insanlara adeta hakaret ediyorlar. Geçen gün bindiğimiz otobüs şoförü arabaya binen bir vatandaşı o kadar insanın içerisinde adeta azarlarcasına ‘Bedava biniyorsunuz, kimsenin size yer verme hakkı yok. Bizi bekletmeye de hakkınız yok. Ayakta durun’ diyerek azarladı. İnsanları inmesi gereken bir yerde değil de önüne gelen ve kendince uygun gördüğü bir yerde insanları indiriyorlar. Yaşlı veya engelli vatandaşlar var ve bundan dolayı mağdur oluyorlar. Böyle bir hizmet anlayışı olamaz. Hiçbir yerde yok böyle bir hizmet anlayışı. Bu durumdan şikâyetçiyiz, razı değiliz.” dedi.

HALK OTOBÜSLERİ VE MİNİBÜSLER VATANDAŞI BIKTIRDI
Şoförlerin, araçları sürekli olarak tıka basa doldurma çabası içerisinde olduklarını ve daha fazla yolcu sebebiyle bazen 15 dakikalık bir yolu 40 dakikada ancak gidebildiklerini belirten Mehmet Uzun, “Yolcu Taşıtları gerek minibüs gerekse, halk otobüsü yer olup olmadığına bakmaksızın sürekli yolcu alıyorlar. Kadın erken demeden otobüste yolcuları istifliyorlar. Halk mecbur olduğu için otobüse biniyor. Çünkü binmezse bir sonra gelen otobüste aynı durumda, bunun dışında istedikleri her noktada yolcu alıyorlar, müsait yer dediğimizde ise durak dışında indirmiyoruz diye karşılık veriyorlar. Merkezde düzensiz bir araç kullanışları var, otobüs ve minibüsler arasında çekişme var gibi, sürekli hız yapıyorlar. İnsanların canını iki, üç kuruşa düşürüyorlar, gerekli denetimlerin yapılmasını istiyoruz. Milli Egemenlik yolu üzerinde araç bekliyorduk, çocuklu bayanda vardı yanımda, durması için ne kadar işaret çeksem, ıslık çalsam görmemezlikten geliyor, sebebi ise yaşlı ablamızın elinde çocuk arabası, insanlık değil bu, anneleri, eşleri, kızlarına bunu yapsınlar içleri ferah olacaksa susalım. Bu şekilde taşıma hizmeti olamaz. Sürekli şikâyetlerimizi dile getiriyoruz el atan kimse yok. Yetkililere sesleniyoruz, bu Van için yüz kızartıcı bir durum müdahale edilsin.” Diye konuştu.  

YOLCUYA KÖTÜ DAVRANAN SÜRÜCÜNÜN ARACI TAŞIMADAN MEN EDİLSİN
Van Büyükşehir Belediyesinin ve idarecilerin duruma el atmaları gerektiğini söyleyen Leyla Işık, “Bugün Van’da güzel işler yapılıyor. Ama ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıları maalesef bir türlü aşılamadı. Bu duruma bir son vermelerini istiyoruz. Buradan sesleniyorum yetkililere! Otobüs şoförleri yolculara insan muamelesi yapmıyor. Yolcu, şikâyetini dile getirdiğinde ise ‘Binmeseydiniz, zorla mı bindirdik?’ şeklinde cevaplarla karşılık veriyorlar. Şikâyetçiyiz, bu sesimizi duysunlar. Ben bir kadınım çarşıda işim olacak çocuğum ile çıktığım zaman çocuk arabasını gören her araç hızla önümden geçiyor, araca alanda bin laf ediyor. Van’ın sahipleri otobüs şoförleri gibi bu Van’ın bir şoförler odası, bir ulaşım daire başkanlığı yok mu ne zaman bu halimize çözüm bulacaklar.” şeklinde konuştu. 
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ