Van'da Cuma Namazları ne zaman, nerede ve nasıl kılınacak?

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında ibadete kapatılan camiler, 29 Mayıs 2020 Cuma günü kılınacak Cuma Namazı ile yeniden ibadete açılacak. Van'da hangi camilerde Cuma Namazı kılınacak. Cuma namazı kılınacak mekanlarda ne

Van Haberleri 27.05.2020 01:46:45 0
Van'da Cuma Namazları ne zaman, nerede ve nasıl kılınacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında önce Cuma Namazları, sonra cemaatle namazlar yasaklanmıştı. Devamında ise sadece camilerde ezan okundu ve namaz kılınmamıştı. Camiler kademeli olarak 29 Mayıs 2020'den itibaren tekrar ibadete açılmaya başlıyor.

Van merkezde ve tüm ilçelerde hangi camiler ibadete açılacak ve hangi camilerde Cuma Namazı kılınacak belirlendi. Hazırlanan taslak çalışmaya son şekli verildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

BAHÇESİ OLMAYAN CAMİLER İÇİN CUMA NAMAZI ÇÖZÜMÜ
İbadete açılacak olan camilerde dezenfekte işlemleri tamamlandı. Bahçesi sosyal mesafeyi koruyacak şekilde Cuma Namazı kılınabilecek camilerin bahçelerinde, uygun olmayanlara ise cami civarında uygun park bahçe veya meydanlar Cuma Namazı kılınması için tahsis edilecek. Tahsis edilen alanlar o cami görevlilerine zimmetlenecek.

Van İl Müftülüğü tarafından belirlenmeyen ve Van Valiliği tarafından onaylanmayan yerlerde Cuma Namazı kılınamayacak, kılma girişimleri olursa ilgililer hakkında işlem yapılacak.

CUMA NAMAZLARI NERELERDE KILINACAK?
Norşin Camii bahçesi, Atatürk Lisesi Bahçesi, Cumhuriyet Caddesi Kent Meydanı, Edremit Merkez Ulu Cami karşısındaki Kent Meydanı gibi meydanlar, parklar veya okul bahçeleri Cuma Namazı için hazırlanıyor.

HER CAMİ İÇİN CUMA HEYETLERİ OLUŞTURULDU
Cuma namazı kılınacak cami, okul bahçesi, park ve meydanlarda görev yapmak üzere, alanın büyüklüğüne göre sayıları artacak şekilde 5 kişiden başlayan Cuma Heyetleri oluşturuldu. Heyet içerisinde, din görevlisi, kuran kursu eticileri, emniyet görevlisi, civardaki cami cemaatinden olan kişiler de yer alacak. 

CEMAAT CUMA NAMAZINDA NELERE DİKKAT ETMELİ?
Oluşturulan Cuma Namazı Heyeti,  Cuma Namazı kılmak için gelen cemaatin, kendi seccadesini getirmiş olmasına, maskeli olmasına, sosyal mesafeyi korumasına, dikkat edecek. Ayrıca Cuma Namazı kılınacak alana girişler belirlenecek ve o alanlarda yapılacak uyarıların yanı sıra ateş ölçümleri de gerçekleştirilecek. 

Cuma Namazı kılmak için gelenlerden, alınan tedbirlere uygun şartları sağlamayanlar , Cuma Namazı kılınması için belirlenen alanlara alınmayacak. 
Yetkililer, alınan tedbirlere uyulması konusunda cemaatten anlayış beklediğini belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem