Van'da 7'den 77'ye 15 Temmuz Kutlama Programı

İki gün süren 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamalarına Van’da 7’den 77’ye engelliden hastaya, kadından çocuklara adeta Van halkı sel olup alanlara aktı.

Van Haberleri 16.07.2019 23:09:00 0
Van'da 7'den 77'ye 15 Temmuz Kutlama Programı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Van’ da da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anma programı düzenlendi. Van Valiliği öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla Kurtuluş Parkı'nda bir araya geldi. Burada toplanan halk  Beşyol Meydanına kadar ‘Şehitler ölmez Vatan bölünmez’, ‘Vatan sana canım feda’, Tekbir Allahu Ekber’ gibi sloganlarla yürüdü.

VAN’IN KALBİ BEŞYOL MEYDANI'NDA ATTI
Programa Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Eşi Meral Bilmez, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van İlçe Kaymakamları, AK parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki, Van Güvenlik Kurucuları ve Şahit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman,  MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Kamu kurum müdürleri, STK başkanları ile 7 yaşından 77 yaşına, engellilerden hasta yatağından solunum cihazı ile çıkıp gelen hastalara kadar adeta tüm Van’ın kalbi Beşyol Meydanı'na aktı.

VATANDAŞ BAŞKOMUTAN ERDOĞAN’I PÜR DİKKAT DİNLEDİ
Beşyol’a ulaşan kalabalık uzun bir süre Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan lehine sloganlar attı. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Van İl Müftüsü Ömer Keskin'in duasıyla program başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Programı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması alana kurulan dev ekrandan izlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından program ilahiler, kahramanlık türküleri ve marşlar ile devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını alanda bulunan kalabalık büyük bir dikkatle dinledi. Duygulu anların yaşandığı konuşma sırasında 15 Temmuz’da yaşananları bir kez daha hatırlandı.

ALANA İNEMEYENLER PENCERELERDE COŞKUYA EŞLİK ETTİ
Program süresince meydandaki kafelerde, otellerde yüksek binalarda ve spor merkezlerinde o esnada bulunan ve çalışanlar saygı duruşu, istiklal marşı esnasında camlara çıkarak programa eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı. Programa neredeyse bütün kurum ve kuruluş müdürleri, kaymakamlar, STK başkanları aileleriyle birlikte katıldı. Etkinlikte gözler, bu günleri önemseyen Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ile hastahane bahçesinde ot biçme fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak çevreci görüntü vermeye çalışan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik'i aradı.

Programın devamında daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. 

VALİ BİLMEZ, ‘15 TEMMUZ GÜNÜ BİRÇOK ULUSA İLHAM KAYNAĞI OLACAK’
Ödül töreni sırasında bir konuşma yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 15 Temmuz darbe girişiminde 251 kişinin şehit düştüğünü anımsatarak, "15 Temmuz'da yaşananları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hain terör örgütü FETÖ, 15 Temmuz'da devletimizin birliğini, bağımsızlığını ve milli iradeyi yok etmek için ordumuzun içine sızdırdığı o hainlerle bu ülkenin tankını, uçağını, silahını bu millete karşı kullandı. Kurtuluş Savaşı nasıl birçok ulusa ilham kaynağı olduysa, 15 Temmuz günü, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türk milletinin bir bütün olarak gösterdiği dayanışma ve mücadele de birçok ulusa ilham kaynağı olacak. O gün meydanları boş bırakmayan ve her 15 Temmuz gecesi sokakları dolduran Van halkına teşekkür ediyorum" dedi

VAN POSTASI O COŞKUYA TANIKLIK ETTİ
Programı baştan sona kadar takip eden Van Postası Gazetesi ekibi, alandan yaptığı kısa röportajlarla günün değerlendirmesini yaptı.

HAMDULLAH ŞEVLİ,”VAN’DAKİ COŞKU İNANILMAZ”
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “15 Temmuz gecesini o gün İstanbul Kısıklı’da geçirdik. Daha önceki etkinliklerde ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde geçirdik. İlk defa bu yıl 15 Temmuz’u Van’da geçiriyorum. Van’da olmak da ayrı ve daha güze bir duygu. İstanbul’daki coşku ayrı ancak burada da gerçekten inanılmaz bir coşku var. Bu tür gecelerin bir daha yaşanmamasını diliyorum. 15 Temmuz gecesindeki tüm şehitlere Allahtan rahmet diliyorum.  Allah'tan dileğim bu millete bir daha istiklal marşını yazdırmasın” şeklinde konuştu.

İSMAİL SAY, “ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA 15 TEMMUZLARI YAŞATMASIN”
Edremit Belediye Başkanı İsmail Say,  “Allah bu millete bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın. 15 Temmuz günü bizler bir kez  daha millet olmanın sınavını verdik. 15 Temmuz’da bu millet bir kez daha iri olduğunu diri olduğunu ve seçilmiş iradenin dışında hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğini söyledi. En önemlisi, genciyle, kızıyla kadınıyla yaşlısıyla başkumandanın bir emriyle sokağa döküldü. Saatlerce, günlerce bu nöbeti tutuk. Allah’ın izniyle bu millet bu birlikteliği, 15 Temmuz ruhunu yaşadığı sürece devletimiz de hükümetimizde ayakta kalacaktır." dedi.

SALİH AKMAN, “DARBE MİLLETİN ZAFERİYLE SONUÇLANDI”
Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Hainlerin gerçekleştirmeyi planladığı darbe milletin zaferiyle sonuçlandı. O zafer gününde şehadet şerbetini içen şehitleri rahmet, gazi ve demokrasi nöbetçilerini saygıyla anıyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

KAYHAN TÜRMENOĞLU, “BİR KAHRAMANLIK DESTANI DOĞDU”
Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “Eli kanlı ihanet şebekesi FETÖ’nün 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletimizin cesaretiyle unutulmayacak bir kahramanlık destanına dönüşmüştür. O gün Cumhurbaşkanımızın feraseti, milletimizin cesaret ve dirayeti hiçbir zaman unutulmayacak” diye konuştu.  

NAYİF SÜER, “O GÜN NEYİ BAŞARDIKLARINI BUGÜN ORTAYA KOYDULAR”
Programa çocuklarıyla katılan Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bundan sonra bizim için en anlamlı ve önemli günlerin başında yer alacaktır. Bundan sonra yapılacak 15 Temmuz etkinliklerine herkesi davet ediyorum. 15 Temmuz denildiği zaman gerçekten insanlığın adeta kanı duruyor. Bu acı günü bize yaşatanlar bu ülkeden ne istediler, ne istiyorlar? Yönetimi devirip kendileri yönetme gibi bir düşünceleri yoktu. Bunların niyetleri çok farklıydı. Burada bulunan insanlar o gün neyi başardıklarını ortaya seriyorlar. O gün her renkten, her düşünceden insan vardı ve o gün derslerini aldılar. Bunu dünya gördü. Bu bizim için çok önemli ve gurur veriyor.  Buraya gelen insanları kutluyorum” dedi.

AHMET BAKİ, “VATAN İÇİN BURADAYIZ”
Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki,  “Vatanımız için, toprağımız için, bayrağımız için bu mücadeleyi devam ettirmeye kararlıyız. Tüm bu değerler için şuan buradayız, her zaman da buralarda olmaya devam edeceğiz” şeklinde duygularını ifade etti.

AYHAN KAHRAMAN, “ÜLKEMİZİN YARARI BİZİM DE YARARIMIZ”
Van Güvenlik Kurucuları ve Şahit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, “15 Temmuz kutlamalarının ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim. Bu kutlamalar yaşanılanları hem bize unutturmayacak, hem de nesilden nesile aktarmamızı sağlayacak. Devlet ve millet olma, ülkemize ve irademize sahip olma bilincini pekiştirme açısında 15 Temmuz kutlamalarının çok büyük faydası olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

ZAHİR KANDAŞOĞLU, “15 TEMMUZ BU ÜLKENİN KURTULUŞUYDU”
Zahir Kandaşoğlu, “Bu 15 Temmuz gerçekten bu ülke için bir cenabı Allah’ın bir lütfuydu, bu ülkenin bir kurtuluşuydu. Bu ülkede en güzel okullarda okuyacaksın, hem bu ülkenin en güzel nimetlerinden yararlanacaksın, hem bu ülkede en güzel mevkilere geleceksin, hem de kalkıp ülkene böyle ihanet edeceksin. Bu kabul edilecek bir durum değildi. Milletimizin bu gücü ve samimiyetiyle ülkemizi tekrardan eski gücüne kavuşması, ülkemizde tekrardan birlik ve beraberliğin sağlanması, ülkemizin uluslararası alanda bir güç olması, Allah’ın büyük bir lütfudur. Allaha şükürler olsun” şeklinde duygularını dile getirdi.

Sela okunmasının ardından program sona erdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem