Van Cumhuriyet Başsavcılığından cinsel istismar sanığının tahliye kararına itiraz

Van Cumhuriyet Başsavcılığından cinsel istismar iddiası ile tutuklu yargılanan sanığın tahliye kararına jet itiraz.

Van Haberleri 28.01.2022 17:18:06 0
Van Cumhuriyet Başsavcılığından cinsel istismar sanığının tahliye kararına itiraz
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 yaşındaki mağdureye yönelik cinsel istismar suçundan tutuklu yargılanan sanık T.K.’nın, birinci duruşmada verilen tahliye kararına Van Cumhuriyet Başsavcılığı derhal itiraz etti.

Edinilen bilgiye göre; Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 27.01.2022 tarihinde ilk celsesi görülen 2021/. sayılı kamu davasında, çocuğun cinsel istismarı suçundan (17 yaşındaki bir mağdureye yönelik) 23.10.2021 tarihinde tutuklanan sanık Uzman Çavuş T.K. hakkında suç vasfının değişme ihtimali, mağdur ve tanık beyanları, delil durumu ve sair gerekçelerle oy çokluğu ile tahliye kararı verildi.  Ancak Van Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin tahliye kararına derhal itiraz etti.

GÜVENLİK KUVVETLERİ VE YARGI YIPRATILMAK MI İSTENİYOR?
Güvenlik kuvvetleri ve yargı sorumluluğunu yerine getirerek istismar suçunu işlediği iddiası ile Uzman Çavuş T.K. hakkında yasal işlem başlatmış ve tutuklu olarak yargılanmaya başlanmış. Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy çokluğu ile vermiş olduğu tahliye kararına da Van Cumhuriyet Başsavcılığı derhal itiraz ederek, sanığın tutuklu olarak yargılanmaya devam etmesini talep ederek hukuki süreçteki sorumluluğunu yerine getirdi.

Terör örgütüne müzahir yayın organları, cinsel istismar suçunu işlediği iddiası ile Van 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanığın uzman çavuş olması nedeniyle güvenlik kuvvetlerini ve yargı süreci üzerinden de adalet teşkilatını yıpratmak istiyor.

Kurumlar ve yasal süreçler, kendi mecracında ve usulüne uygun bir şekilde görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, bir kişi üzerinden kurumsal yapıların itibarsızlaştırılmaya çalışılması, yargı süreçleri üzerinden adalet teşkilatının hedefe konması kara propaganda örneğidir.

Bu tür olaylar üzerinden halkın kurumlara olan güvenini sarsmaya, kurumları halk nezdinde itibarsızlaştırmaya yönelik yürüttüğü propaganda, terör örgütünün kirli yüzünü de ortaya sermektedir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem