Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servis’inde izdiham

S.B.Ü. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde yaklaşık 400 hasta muayene olmak için izdiham yaşarken, hastane yetkilileri ne yapıyor?

Van Haberleri 28.12.2019 22:42:56 0
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servis’inde izdiham
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL/ Ziya Türk'ün Haberi

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde doktor sayısının azlığı ve hasta yoğunluğu nedeniyle oluşan izdiham, hasta yakınlarını mağdur ediyor.

28 Aralık 2019 günü saat saat 21,57 itibariyle muayene için sıra alanlardan muayeneye giren hastanın numarası 1376, yeni sıra alan hastanın numarası ise 1725.

Sıra numarası almış 349 kişi sırasını beklerken, en az 50 kişi de sıra numarası almak için kuyrukta bekliyor. 

2 uzman 4 pratisyen ile hizmet veren çocuk acil servisinde hastalar çocuklarını muayene ettirebilmek için büyük bir izdiham yaşıyor.  6 doktor ile hizmet veren Çocuk Acil Servis’te doktor başına düşen hasta sayısı, doktorların hastalarla ne kadar ilgilenebildiği, muayenenin hangi koşullarda ve ne kadar sağlıklı yapılabildiği ise merak konusu. 

Çocuklarını muayene ettirebilmek için sıra bekleyen ve bunalan hasta yakınları, sorunun bir an önce çözülmesini ve yaşanan izdihama müdahele edilmesini istiyor.

Doktorların ve çalışlanların zor durumda olduğu Çocuk Acil Servis’inde tüm bunlar yaşanırken, ortada hiç bir yetkilinin olmaması, izdihamın giderilmesi için girişimde bulunulmaması dikkat çekti. 

Bir yanda Başhekim Doç. Dr.Sebahattin Çelik yönetimindeki S.B.Ü. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nin iyi yönetilmediği ve sorunlarla yeterince ilgilenilmediği iddiaları, diğer yanda ise Çocuk Acil Serviste yaşananlar. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem