Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Koç'tan kapatma kararına destek

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, berber, kuaför, güzellik merkezlerinin kapatılmasının beklenilen bir karar olduğu söyleyerek alınan tedbirden memnun olduğunu söyledi.

Van Haberleri 21.03.2020 18:18:00 0
Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Koç'tan kapatma kararına destek
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği "Koronavirüs Tedbirleri" konulu ek genelgede, berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetlerinin an itibarıyla geçici süreliğine durdurulacağını bildirdi.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek ve vatandaşları korumak amacıyla daha önce bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulması için illere genelgeler gönderen İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, alınan tedbirlere ilave olarak bir genelge daha gönderdi.

Genelgeyle, yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetleri an itibarıyla geçici süreliğine durdurulacak. Bakanlık, söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile iş birliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

VEYSEL KOÇ, "ÖNLEMİN ALINMASI BİZİ SON DERECE MEMNUN ETMİŞTİR"
Alınan kararla ilgili Van Postası Gazetesine açıklamalarda bulunan Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç güzellik merkezlerinin kapatılması beklenilen bir karar olduğunu ve bu alınan karardan memnun olduklarını söyledi.

Başkan Koç Van Postası Gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu karar beklediğimiz bir karardır, esnafımız adına çok memnun olduk, her zaman devletimizin aldığı kararların yanında duracağız. Esnafımızın sağlığı bizim çok önemli, bunun önleminin alınması bizi son derece memnun etmiştir. Yetkililerimize teşekkür ediyor ve esnafımıza sağlık, sıhhat diliyoruz, gerekmedikçe evlerinden çıkmamalarını tavsiye diyoruz. Korona virüs salgının geçmesiyle işlerimize tekrar devam edeceğiz, ülkemiz ve dünya genelinde bu virüsün biran önce kalkmasını ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem