Van Belediye Başkanlarından baş sağlığı ve Özalp'taki hain saldırıya kınama mesajı 

Van Büyükşehir ve ve İlçe Belediye Başkanlarından Özalp ilçesinde karantinaya alınan mahalleden yardım dağıttıktan sonra dönen Vefa Sosyal Destek Grubunun içerisinde bulunduğu araca Kürt, İslam ve insanlık katili PKK tarafından düzen

Van Haberleri 15.05.2020 23:29:32 0
Van Belediye Başkanlarından baş sağlığı ve Özalp'taki hain saldırıya kınama mesajı 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van il ve İlçe Belediye Başkanlarından Özalp ilçesinde karantinaya alınan mahalleden dönen Vefa Sosyal Destek Grubunun içerisinde bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıyı kınarken PKK’nın hain saldırısı sonucu şehit olan 2 kişi için taziye mesajı yayımladı.

Pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi'ne Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yardım götürüldü. Ekibin ilçeye dönüşü sırasında içinde bulundukları araca, arkadan gelen bir araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 belediye çalışanı ile yolda araca aldıkları vatandaş hayatını kaybetti, belediye çalışanı 1 kişi de yaralandı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Özalp'ın karantinada olan Eğribelen Mahallemizdeki 80 haneye yardım dağıtan "VEFA" bünyesindeki belediyesi ekibimize dönüş yolunda yapılan hain saldırıda iki kardeşimiz şehit oldu. Hain saldırıyı nefretle kınıyor, Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Van İpekyolu Kaymakamı ve ilçe Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Özalp ilçemizde ihtiyaç sahiplerine yardım götüren Vefa Sosyal Destek ekibine, teröristlerce yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hain saldırıda şehit olan görevli arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralı kardeşimize acil şifalar diliyorum.

Van Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Özalp İlçesi’nde karantinada bulunan vatandaşlara yardım ulaştırmak amacıyla çalışan Vefa Sosyal Destek Grubu’na yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı kınıyorum. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı kardeşimize de acil şifalar diliyorum.”

Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Memleket olarak geçirmekte olduğumuz şu zor günlerde; vatandaşlarımıza destek amaçlı kurulan “Vefa Destek Grubu”nun Özalp personelini hedef alan alçak terör saldırısı sonucu iki arkadaşımız şehit olmuştur. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına Sabri Cemil dilerim. Özalp.”

Van Çatak Belediye Başkanı ve Alan Aşireti Reisi Abdurrahman Şeylan, “Van'ın Özalp İlçesinde Koronavirüs Pandemi tedbirleri kapsamında canla başla çalışan insanlarımıza yardım götüren,  Vefa Sosyal Destek Grubu’na, yapılan kalleş saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Van Erciş Kaymakamı ile ilçe Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, “Ramazan Ayında ve bu salgın sürecinde büyük fedakarlık göstererek ihtiyaç sahiplerinin taleplerini yerine getiren gönüllü Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerimize yapılan alçakça saldırıyı kınıyorum. Rabbim şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar versin. Başımız sağ olsun.”

Van Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Erkan Savar, “Van’ın Özalp ilçesinde pkklı hain teröristlerin alçakça saldırısı sonucu şehit olan;Koronavirüs ile mücadele günlerinde vatandaşlarımız mağdur olmasın diye fedakarca hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz.”

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, “Van’ın Özalp ilçesinde tek amacı mağdur insanlara nefes olmak olan bir belediye çalışanı ve sivil bir vatandaşımız, Kürtleri sadece siyasetleri ve ticaretleri için kullananlarca katledildi. Tarih bu iğrençliğinizi unutmayacak.”

Van Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Özalp ilçemizin karantinada olan Eğribelen mahallesine yardım götüren Özalp Vefa destek grubuna saldıran terör gruplar 2 çalışanı şehid etmiş 1 çalışan da yaralanmıştır. Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı diliyor olayı lanetliyorum.”

Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, Asım Solak, “Van’ın Özalp ilçesinde terör örgütü PKK’nın Vefa sosyal destek grubu görevlilerini taşıyan araca hain saldırısı sonucu iki kardeşimiz şehit oldu. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralımıza acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.

Van Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, “Terör örgütü PKK, vatandaşlarımızın ihtiyaçları için çalışan Özalp Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu’nun aracına kalleşçe yapılan saldırı sonucu 2 vatandaşımız şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.”

Van Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, “İlimiz Özalp ilçesine bağlı Eğribelen köyüne yardım götüren "Vefa Sosyal Destek Grubu" üyelerine yönelik yapılan Alçak saldırıyı lanetliyor, Vefa Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.”

Van Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çelik, “Hain saldırıda şehit olan Belediye personelimiz Yıldırım Demir ve sivil vatandaşımız Kinyas Karaloğlu’na Allah’tan rahmet, yaralı personelimiz Taner Temizel’e acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun.”

Van Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Halis Aydın, “Özalp'ın karantinada olan Eğribelen Mahallesine yardım dağıtan VEFA ekibine dönüş yolunda yapılan hain saldırıda iki kardeşimiz şehit oldu. Hain saldırıyı şiddetle kınıyor, Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem