Van AK Parti Kadın Kollarından kan bağışı kampanyasına destek

AK Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı, Kızılay Haftası dolayısıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Van Haberleri 1.11.2019 11:53:44 0
Van AK Parti Kadın Kollarından kan bağışı kampanyasına destek
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

AK Parti Van Kadın Kolları Başkanlığından Kızılay Haftası dolayısıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasına 81 ilden eş zamanlı anlamlı destek.

Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Gezici Kan Bağışı istasyonuna gelen partili kadınlar, form doldurarak, kan bağışında bulundu.

AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, yaptığı açıklamada, 81 ilde eş zamanlı kan bağışına destek verdiklerini söyledi.

Kızılay Haftasını kutlayarak, vatandaşları kan bağışı kampanyasına destek olmaya davet eden Duran, Türk Kızılay'ın artık uluslararası çapta faaliyet gösteren bir kuruluş olduğuna dikkati çekti.

KAN VER SEN DE HAYAT KURTAR
Bu kapsamda bugün yoğun bir katılım ile kan bağışında bulunduklarını ifade eden Duran, "Kuruluşundan bu yana her tür koşulda insanların açısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerde çıkar gözetmeyen Türk Kızılay ülkemizin en güçlü yardım kuruluşudur. 'Kan ver sen de hayat kurtar', 'Bir hayat sen de kurtar', 'Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır' bütün vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz.” dedi.

KAN VERMEK HEM İSLAMİ, HEM İNSANİ BİR SORUMLULUKTUR
Toplumsal ve sağlık açısından önemli bir eylem olan kan bağışıyla hem insani hem de İslami sorumlukları yerine getirdiklerini Anımsatan Duran, “Hz. Muhammed'in sav’ de kan verdiğini doğrulayan kaynaklar da mevcuttur. Kan bağışı yapmak, kısa bir zaman alır ancak karşılığında bir insanın hayatını kurtarmaktadır. Her yıl binlerce vatandaşımız ya bir kaza ya da bir hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybetmektedir. Sağlıklı herkesin kan bağışında bulunması bir gereklilik, bir zorunluluk olarak görülmektedir. Kan bağışı sadece başkası için değil yarın öbür gün kendimiz için de yapmış oluyoruz aslında. Yani bu döngüyü sürdürerek, stokları diri tutarak yarın bir gün kendimize, annemize, babamıza, kardeşimize, yakınlarımıza gelecek bir hastalık, kaza, bela neticesiyle kan ihtiyacını gidermiş oluyoruz. Bu nedenlerle kan verebilecek 18–65 yaş grubunda ve 50 kilogram vücut ağırlığının üzerindeki sağlıklı tüm vatandaşlarımızı Kızılay merkezlerine kan vermeye davet ediyoruz.” Diye konuştu.

SOSYAL PROJELERE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı olarak Kan ihtiyacı farkındalığına 81 ilde dikkat çekmek amacıyla böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleye Duran, “ Kızılay'ın kan ihtiyaç stokuna katkı sağlamak için böyle bir organizasyon üstlendik. Millet olarak kardeşliğimizi pekiştirecek, bizi bir arada tutacak bu tür sosyal projelere desteğimizi sürdüreceğiz. Unutmayalım ki kan sürekli bir ihtiyaçtır. Bir damla kanın bir canı kurtarması temennisiyle.” ifadelerini kullandı.

CAN BEKLEYEN İNSANLARA UMUT OLALIM
Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Ayten Nalbantoğlu ise, “Kan sadece acil durumlarda değil her zaman ihtiyaçtır. Kan bağışlarına katılıp hayata can verelim. Bağışlayacağımız bir damla kan, başka birisinin hayata tutunmasına vesile olabilir. Kan bekleyen, can bekleyen insanlara umut olalım. Yılda bir veya iki kez yapılacak olan kan bağışı birçok insana yaşam umudu olabilir. Siz de kan bağışı yaparak umut olup, hayat kurtarabilirsiniz. Üç ayda bir kan bağışı yapmak, vücudunuzun rahatlamasını ve sağlıklı bir yaşam geçirmenizi sağlar. Sağlıklı bir yaşam için kan ver, Kızılay tarafından adınıza dikilecek bir fidan ve yaşamasına vesile olduğunuz bir can olsun. Bütün vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem