Van Ahmed-i Hani Parkı’daki ağır hasarlı bina neden yıkılmıyor?

Ahmed-i Hani Parkında bulunan ve 2011 depreminde ciddi hasar gören “Belediye Başkanlığı Hizmet Binası” tehlike saçıyor.

Van Haberleri 18.10.2021 22:44:11 0
Van Ahmed-i Hani Parkı’daki ağır hasarlı bina neden yıkılmıyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Uzun yıllar belediye hizmetinde bulunan bina deprem sonrası hasar gördü. Giriş katlarındaki iş yerleri özel mülkiyet olan binaya her nedense bir türlü çözüm bulunamadı. Yer yer duvarlarında çatlaklar, döküntülerin olduğu binaya vatandaşlara ve orada bulunan esnafa da zor durumlar yaşatıyor. 
İddialara göre zaman zaman binanın duvarlarından beton yığınları bina önünde bulunan araçların üzerine düşüyor. Vatandaşlar, bu durumdan çok korktuklarını biran önce çözüme kavuşturulmasını ve illa birileri mi ölmeli? Şikâyetinde bulunuyorlar. 
Vangölü TV muhabirine konuşan esnaf, “ Binanın her tarafı yıkılıyor. Birinin ölmesi mi gerekiyor. Milleti perişan ettiler. Sürekli araçların üstüne taşlar düşüyor. İlgilenen hiçimse de yok. 2011 Van depreminden bu yana böyle. Yıkım kararı verilmişti. Niye yapmadılar onu da bilmiyorum. Esnaf olarak çok korkuyoruz. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi. 
Depremden bu yana durumun böyle olduğunu belirten Esnaf, “Her yerden taş dökülüyor. Hayat tehlikemiz var. Gazeteciler burada haber yapıyor ama yetkililer bunu duymak istemiyor. Bizim burada sağlığımız önemli. Yetkililerden ricamız biran önce bu duruma el atsınlar”. Şeklinde konuştu. 
Esnaf Volkan Öngün ise, “Binamız depremden bu yana atıl durumda. Yetkililerden ricamız bu sorunu çözün. İlla birileri mi ölmeli? Mülk sahibi olarak sesleniyorum. Ya burayı güçlendirin yada başka bir çözüm bulun.” İfadelerini kullandı. 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem