Vali Zorluoğlu'ndan kurum ziyareti

Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van’ın çok genç nüfusa sahip bir kent olduğunu hatırlatarak; çocuk ve gençlerin kötülüklerden uzak tutulması ve iyi aktivitelere yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Van Haberleri 13.02.2018 11:55:51 0
Vali Zorluoğlu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vali Murat Zorluoğlu, kamu kurumlarına yönelik ziyaretleri kapsamında gittiği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde, kurum müdürü Nevzat İnanç’tan bilgilendirme aldı. Ziyarette yaptığı açılış konuşmasında, milli eğitim ve gençlik hizmetlerine çok önem verdiğini dile getiren Vali Zorluoğlu, Van’ın çok genç nüfusa sahip bir kent olmasından dolayı, bu genç nüfusu eğitebilecek ve doğru yönlendirebilecek müdürlüklerin, kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi. Kurum tarafından şimdiye kadar gerçekleştirilen hizmetlerin ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek çalışmaların büyük önem arz ettiğini kaydeden Vali Zorluoğlu, çocuk ve gençlerin, kötülüklerden uzak tutulması ve iyi aktivitelere yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Toplantıya katılan kurum personelini tanıtarak başladığı bilgilendirmede, kurumun teşkilat yapısı, personel ve araç durumu hakkında veriler paylaşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İnanç ise, 2017 yılına ilişkin gelir-gider durumu, tesisler, kurum bünyesindeki müdürlükler ve faaliyetleri, ildeki spor tesisleri ve devam eden projeleri anlattı.


Sunumun devamında Van’daki spor kursları, antrenör ve sporcu sayıları ile 2015-2018 yılları arası ulusal ve uluslar arası yarışmalarda elde edilen dereceleri de aktaran İnanç, kurumun diğer kurumlarla ortak yürüttüğü projeler ile gençlere ulaşmada önemli rolü bulunan gençlik merkezlerince hayata geçirilen projelerin yanı sıra 2018 yılı yatırım tekliflerini ve kurumun ihtiyaçlarını sıralayarak bilgilendirmesini tamamladı.


Kısa ve orta vadede çeşitli organizasyonların planlamasının da yapıldığı toplantı sonunda, kurum yöneticilerinin görüş ve önerilerini dinleyen Vali Zorluoğlu, Van’da çocuk ve gençlere yönelik daha fazla proje üretilmesini istedi. Kapsamlı sunumdan gerekli malumatı aldığını belirten Vali Zorluoğlu, şunları söyledi:


“Gerçekten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz epey faaliyet yürütüyor. Ancak ilimizin durumu gereği, daha fazla proje üretmeli, daha fazla iş yapmalıyız. Gençlere ve çocuklara ulaşabilme adına hazırlayacağınız projelere öncelik vererek, ayakları yere basan, gençlere yönelik her projeyi, büyükşehir belediyesi olarak ilave kaynaklarla destekleyeceğiz. Bu yazı iyi değerlendirelim istiyorum. Belediyemiz imkânlarından gençlerimizi daha çok faydalandıralım. Valilik ve belediyemizin destekleriyle, il milli eğitim ve gençlik hizmetleri müdürlüklerinin işbirliği ile hatta müftülüğümüzü de dâhil ederek, çok önemsediğimiz gençlerimizi, çocuklarımızı yaz spor okullarında sporla buluşturalım. Bildiğiniz gibi Kalkınma Bakanlığımızdan sadece Van’a özel olarak aldığımız kaynaklarla; SODES güdümlü, 8 milyon TL’lik iki büyük projeyle inşallah gençlerimizi, kadınlarımızı ve engelli vatandaşlarımızı kapsayan dezavantajlı grupları kucaklayacağız. Sadece fiziki imkânlar sunmak yeterli gelmez, gençlerimizin gönüllerine de dokunacak projeler üretelim.”


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Şerefiye Mahallesi’ndeki hizmet binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Vali Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı İbrahim Civelek ve kurum yöneticileri katıldı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem