Vali Bilmez depremzedelerle bir araya geldi

VAN VALİSİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ MEHMET EMİN BİLMEZ, 25 HAZİRAN 2020 TARİHİNDE MEYDANA GELEN 5.4 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMDEN ETKİLENEN ÖZALP, SARAY VE GÜRPINAR İLÇESİNDEKİ MAHALLELERİ ZİYARET ETTİ.

Van Haberleri 29.06.2020 13:26:30 0
Vali Bilmez depremzedelerle bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 25 Haziran 2020 tarihinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Özalp, Saray ve Gürpınar ilçesindeki mahalleleri ziyaret etti.

Sabah saatlerinde karayolu ile Özalp ilçesine giden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çelik ile Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Halis Aydın ile birlikte depremin etkilediği mahallelerdeki depremzedeleri ziyaret etti. Mahalle muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Bilmez, deprem sonrası yapılanlar ve bundan sonra yapılacak hizmetlerin sürecini anlattı. Sorunların elbirliğiyle kısa sürede çözüleceğini ifade eden Vali Bilmez, özellikle sahada hasar tespit çalışması yapan ekipler başta olmak üzere tüm kamu personellerine vatandaşların yardımcı olmasını istedi.

Hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğine dikkat çeken Vali Bilmez, “Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Hasar tespiti yapan ekiplerimiz sahada. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Bu süreçten sonra evi oturulmayacak durumda olan vatandaşlarımıza geçici barınma için konteyner verilecek. Daha sonra hak sahiplerine konut yaptırılacak. Bu konutların parası da 20 yıl içinde vatandaşlarımızdan tahsil edilecek” dedi.

Vali Bilmez’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, devlet büyüklerinin ve ekiplerin depremden hemen sonra mahallelerine geldiğini ve sorunları gidermek için seferber olduğunu söyledi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e Özalp, Saray ve Gürpınar ilçe ziyaretlerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı, AFAD Müdürü Osman Uçar, Genel Sekreter Yardımcısı Vekili ve Yol Yapı Daire Başkanı Halil İbrahim Ateş de eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem