Ülkenin ekonomik durumunu Van halkına sorduk 

Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüyerek son zamanların en büyük büyüme rekorunu kırdı. Pe ki bu büyüme vatandaşa nasıl yansıdı? Bizler Vangölü TV ekibi olarak Van halkına “ülkedeki ekonomik gelişmeleri nasıl değer

Van Haberleri 5.09.2021 10:17:22 0
Ülkenin ekonomik durumunu Van halkına sorduk 
Tarih: 01.01.0001 00:00

-Vatandaşın durumu artık kritik bir hal aldı. İşsizlik, fakirlik çoğaldı. Durumu olmayan insanların durumu daha da kötüleşti. İnsanların halini görüyoruz. Hiçbir şekilde iş yok.
- Ekonomik durum şuan da pekiyi gözükmüyor. Ekonomi eşit bir şekilde dağıtılırsa zaten her şey ortadan kalkar. Ülkemiz güzel geliri üst seviyede ama gün geçtikçe vatandaşlarımız fakirleşiyor.
- Doğuda olduğumuz için nüfus olarak kalabalık ailelerde yaşıyoruz. Çok fazla ekonomik sıkıntılar çekiyoruz. Sürekli zamlarla karşılaşıyoruz. Asgari ücret bence düşük. Evet, zam yapıldığı söyleniyor ama aynı şekilde ürünlere de zam yapılıyor yani değişen hiçbir şey yok.
- Ekonomimiz kötü durumda bu bölge için konuşacak olursam çalışma saatleri çok ücreti az. Doğudaki tüm gençler batıya göç ediyor. Doğal güzellikler açısından güzel bir şehirde yaşıyoruz biraz yatırım yapılsa ekonomik olarak bizde rahat ederiz.
Kaynak : Vangölü  TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem