Tuşba Belediyesi’nden ücretsiz YKS hazırlık kursu

Van’ın merkez Tuşba Belediyesi, ‘Eğitime Destek’ programı kapsamında lise mezunlarına yönelik ücretsiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık kursu açıyor.

Van Haberleri 14.09.2021 11:34:05 0
Tuşba Belediyesi’nden ücretsiz YKS hazırlık kursu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.09.2021 11:34

Van’ın merkez Tuşba Belediyesi, ‘Eğitime Destek’ programı kapsamında lise mezunlarına yönelik ücretsiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık kursu açıyor.

Tuşba Belediyesi, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekli açacağı YKS Kursu ile liseden mezun olmuş öğrencileri üniversiteye hazırlık sürecinde bir araya getiriyor. YKS Kursu, Kalecik Toplum Yaşam Merkezi’nde akıllı tahta gibi son teknolojilerin kullanılarak oluşturulan sınıflarda hafta içi 5 gün boyunca belirlenecek haftalık ders programı çerçevesinde branş öğretmenler tarafından verilecek. Tuşba Belediyesi tarafından kaynak desteği sağlanacak olan öğrenciler, düzenli olarak gerçekleştirilecek deneme sınavları ile kendilerini ölçme imkanı da bulacak. Uygulamalı test çözme teknikleri ile desteklenecek olan eğitimlerde sınav sonuçlarını ise öğretmenlerin danışmanlığında bire bir değerlendirilerek analiz edileceği kaydedildi.

Covid-19 önlemleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin alındığı sınıflarda temizlik ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak verilecek olan YKS Kursuna katılmak isteyen lise mezunlarının 17 Eylül 2021 Cuma Günü mesai bitimine kadar Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile Kalecik Toplum Yaşam Merkezi’ne başvurarak kayıt yapabilecekleri vurgulandı. Üniversite hazırlık sürecinde yoğun eğitim temposunun yanı sıra öğrencilere yıl boyunca rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin de verileceği kaydedildi. Sınavın ardından tercih günlerinde ise branş öğretmenleri ve rehberlik servisinden oluşan tercih komisyonu, öğrenci ve ailelerle görüşerek en doğru tercihi yapmaları adına çalışmalar gerçekleştireceği ifade edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ