Türkmenoğlu,'Van'a hizmet üreten tek parti AK Parti'dir'

Van Postası Gazetesi’ni ziyaret eden AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, son 20 yıl içerisinde Van’a hizmet eden tek partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Van Haberleri 25.07.2018 00:57:37 0
Türkmenoğlu,
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Postası Gazetesi'ni ziyaret eden Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, gazetemiz imtiyaz sahibi Ziya Türk ile görüştü.

 

Beraberinde İl Başkan Yardımcıları Abdullah Çalım ve Sinan Başak'ında bulunduğu ziyarette, Van'ın bölge açısından önemine ve sahip çıkılması gereken bir kent olduğuna değinenen Başkan Türkmenoğlu, seçim çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

MART 2019 SEÇİMLERİNE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ
2015'teki 1 Kasım seçimlerine göre oyların arttığını, ancak çok daha iyi duruma gelmeleri gerektiğinin bilincinde olduklarını dile getiren Türkmenoğlu, "1 Kasım seçimlerine göre oyumuzu ve milletvekili sayımızı arttırdık. Bunlar bizim için bir başarı olmasına rağmen, gönlümüzün istediği ve ulaşmak istediğimiz netice bu değil.  Çünkü rakibimizin önünde değiliz. Biz burada daha güçlü bir parti olmalıyız. Siyaseten daha güçlü, kente ve halka hizmet eden bir parti olmayı hedefledik. Geçmişte yaşanan sıkıntılardan çıkardığımız ders ile yolumuza devam ediyoruz. Yanlışları geride bırakarak, teşkilatlarımızı güçlü kılacak adımları atıyor, projeleri hayata geçiriyoruz. Teşkilat yapımızı daha güçlü hale getirerek sahada çalışan gönüllü teşkilat mensuplarımızın sayısını arttırıyoruz. Liderine ve partisine, inanmış ve güvenmiş gönül erleri ile başarıyı yakalamayı hedefliyoruz. Aynı gaye ve hedefler için çalışan teşkilat mensupları ve gönüllü partililerimiz ile Mart 2019 seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. AK Parti, hesabi olanların değil, hasbi olanların hizmet ürettiği bir siyasi partidir” dedi.

 

SON 20 YILDA VAN’A HİZMET ÜRETEN TEK PARTİ AK PARTİ’DİR
Ak Parti'nin hizmet partisi olduğunun altını çizen Türkmenoğlu, "Son 20 yıl içerisinde ülkemizde ve Van’da bir çok parti denendi. Sonuç olarak görüldü ki gerçek ve kalıcı hizmeti üreten siyasi hareket AK Parti oldu. Çünkü AK Parti hizmet siyaseti yapıyor, ideoloji siyaseti yapanlar gibi topluma hamasi nutuklar atmıyoruz. Bizler, halkımızın günlük yaşantısındaki temel ihtiyaçlarının karşılanması, gelecek kaygısının ortadan kalkması ve yaşam standardının yükselerek gençlerimizin geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamasını amaç edinmiş bir siyasi hareketin mensuplarıyız.2004-2009'daki Belediye'nin yapmış olduğu hizmetleri bugüne kadar son 14-15 yıldır hiçbir belediye yapmadı. Bu şehrin kanalizasyon sistemi ve kollektör hatları çalışıyorsa, dönemin Belediye Başkanı Burhan Yenigün’ün yaptığı bir hizmettir. Bu şehirde görüntü kirliliğini önlemek için 25 bin tabela söküldü. Şehrin her bir yerinde gelişi güzel yer alan büfeler kaldırıldı. Burhan beyin döneminde taziye evlerinin kültürü oluştu. Van'da en az 28 noktada Belediye'nin kendi kaynaklarından oluşan taziye evleri yapıldı. Seyyar satıcılar kurulan semt pazarlarında esnaf oldu. Halkımız üç tekerlekli arabalardan çarşıda ailesi ile çıkıp alışveriş yapamıyordu. Hizmetin en güzelini yaptık, ama Van milletine bunu anlatamadık. Rakipler gerçek dışı propaganda ile aleyhte algı oluşturdu. Daha sonra gerçek dışı algı oluşturanlar Belediye’de yönetime geldi. Amaçları hizmet olmadığı için, göstermelik birkaç makyaj yaparak 2009 yılında aldıkları yerde bıraktılar Van’ı. Hem hizmet etmediler, hem gelen kaynakları tükettiler, üstüne bir de yaklaşık bir katrilyon lira civarında borç bıraktılar. Halkımızın bırakın hizmet almasını, hizmet alamıyoruz dahi demelerine fırsat verilmedi. Bunu aklı selim düşünen ve vicdanı ile karar veren herkes çok iyi biliyor" dedi.

 

VAN’IN EYLEMLERE DEĞİL HİZMETE İHTİYACI VAR
Yeni süreçte teşkilat olarak güzel çalışmalar yapmayı planladıklarını anlatan Türkmenoğlu, "İnşallah programlı bir AK Parti İl Başkanlığı göreceksiniz. Belirli bir plan çerçevesinde, sosyolojik analizlerin yapıldığı, sosyal dokuları tahlil eden bir teşkilat çalışması göreceksiniz. Van'da her 100 kişiden 70 kişi, 40 yaş altıdır. Yani önemli sayıda genç seçmen var.. AK Partinin iktidara geldiği 2002'den bu tarafa birçok şeyi bilen var, bilmeyen var. 2002 ve ötesini bilen 40 yaş üstüdür. Şimdi bu grup bunu biliyor, ama sonuçta burada seçmenin 30'unu oluşturuyor. 30'u bizi takdir etmiyor. Bizim gençliğe yönelmemiz lazım. Tabi burada çözüm sürecinin etkileri nedir? Hendek siyasetinin buna zararı nedir? Bunların hepsinin inşallah bir çalışmasını yapıyoruz. Bu şehre imar barışı geldi. Bu şehrin yarısından fazlasında kaçak ruhsatsız yapılar vardı.. Şimdi hepsi bu güzel uygulamadan faydalanabilecek. İmar barışını da getiren AK Parti'dir. Herkes ruhsatını alıyor, arazisini istediği gibi satma veya oturma hakkına sahip oluyor. En azından kaçak yapıdan kurtuluyor. Yani bir yandan bu ve benzeri hizmetleri alıp faydalanacaksınız, diğer yandan da kente zarar veren, hizmetlere engel olmak isteyen eylemcilere destek vereceksiniz. Bunun çelişkisini halkımıza, insanımıza anlatmaya devam edeceğiz. Van’ın ve halkımızın eylemlere değil hizmetlere ihtiyacı olduğunu, şehrimize kimsenin zarar vermeye hakkı olmadığını net bir şekilde ortaya koyacağız” dedi.

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem