TEKNOFEST’in Van’da yapılması için Dr. İleri’den destek

Cumhurbaşkanlığı dönüşüm ofisi Van’da gençlerle bir araya geldi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Vangölü TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Van Haberleri 15.01.2022 01:19:15 0
TEKNOFEST’in Van’da yapılması için Dr. İleri’den destek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gençlerin Teknofest girişiminde bizimde desteğimiz olacak diyen İleri, “ Teknofestin Türkiye’nin illerini dolaşmasından yanayım. Geçen sene 200 bin tane başvuru aldık. İş başında olan ehil kadroların bu ülkeye yaptığı ciddi katkılardan biride budur. Türkiye gençliğinin bu anlamda iklimini değiştirdiler. Teknoloji geliştirme fikrini aşılamaya başladılar. Teknofest dünyada örnek alınacak bir organizasyon haline gelmeye başladı. Teknofest organizasyonlarında gençlerimiz takım çalışmasından tutunda teknoloji geliştirmeye kadar birçok konuyu deneyimlemeye başladılar. Biz Teknofestin Van’da gerçeklemesi için taleplerimizi ileteceğiz” dedi.
İLERİ,“GENÇLERİMİZE ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM Kİ GELECEĞİ ÇOK PARLAK BİR ÜLKEDE YAŞIYORLAR”
“Biz bu etkinlikleri Türkiye geneli yapıyoruz. Ama öncelikli olarak bu bölgeden başladık. Amacımız gittiğimiz her yerde Türkiye’nin dijital geleceğinden bahsetmek istiyoruz. Türkiye’nin bu yolda nasıl ilerlediğinden Türkiye’nin devlet aklının dijital geleceği nasıl planlandığını ve bu planları nasıl hayata geçirdiğinden bahsediyor. Türkiye bu anlamda çok büyük bir başarı hikâyesi yazıyor ve çokta önemli bir süreçten geçiyor. Örneğin bundan 20 yıl önce bizim savunma sanayimizin yerlilik oranı yüzde 20 civarındaydı şuana yüzde 80 dir. Gençlerimize şunu belirtmek istiyorum ki geleceği çok parlak bir ülkede yaşıyorlar. Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde bu gelişme gittikçe devam edecektir. Gençlerimiz geleceğe bakışını biraz daha gerçekçi hale getirmek istiyoruz. Geçlerimize şu mesaj vermek istiyoruz, bu ülke bizim her beraber bu geleceği inşa edelim diyoruz”.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem