Son Dakika!.. Van'da korona virüs vakasında son durum nedir? Vaka sayısı kaça yükseldi? 19 Nİsan 2020

Salgının başladığı günden bu yana Van’daki korona virüs vaka sayıları yatay seyrederken, Başkale’nin Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikali Duman’ın İstanbul’dan gelen kişileri bildirmemesi üzerine bir anda tırmanışa geçti. Van�

Van Haberleri 19.04.2020 21:32:36 0
Son Dakika!.. Van'da korona virüs vakasında son durum nedir? Vaka sayısı kaça yükseldi? 19 Nİsan 2020
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van'da ihmali nedeniyle görevden alınan Başkale İlçesinin Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman ve farklı ilçelerde ev izolasyonunda bulunan kişilerin sorumsuz davranıp çevreleri ile temas kurmaları nedeniyle vaka sayısında artış oldu. 

VAN’DAKİ VAKA SAYISI NEDEN ARTTI?
Van’daki vakaların yüzde 25’inin sadece Başkale’nin Örmetaş Mahallesi’nden çıkması, Muhtar Mikail Duman’ın ihmalinin 900 hanelik köyde neden olduğu vahameti gözler önüne seriyor. 

İhmalleri üzerine görevden alınan Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman, görevden alındıktan sonra İstanbul’dan gelen 70 kişinin ismini vererek adeta günah çıkartmak istedi. 

Vaka sayılarının artmasının en büyük nedeni Umreden ve İstanbul’dan gelenlerin ev izolasyonu tedbirine uymamış olması, misafir kabul etmeleri ve sosyal mesafeye dikkat etmeden çevresindeki kişilerle temas kurmuş olmaları.

VAN’DAKİ KORONA VİRÜS TEST VE VAKA SAYISI NE KADAR?
Van’da bugüne kadar korona virüs testi yapılan kişi sayısı bin 700’ü geçti. Van il genelindeki korona virüs vaka sayısı ise 170 civarında. 

Vakalardan 44’ü Başkale İlçesi Örmetaş Mahallesinde. Örmetaş Mahallesi’nde görevlendirilen mobil ekipler, testleri pozitif çıkan vakalara tedavi uygulamaya başladı. Diğer yandan da köydeki 900 kişi tarandı, yeni yapılan testlerin sonuçlarına göre köydeki vaka sayısı da kesinleşmiş olacak. Köydeki vakaların içinde bir kişi de entübe olmuş durumda. 

HASTANEDE YATARAK KLİNİK TEDAVİ GÖREN KAÇ KİŞİ VAR?
Korona virüs vakası nedeniyle pandemi tedavi merkezi olarak belirlenen hastanelerde yatarak tedavi olan vaka sayısı 85 civarında. Bunların içinde entübe olanların da olduğu 10’a yakın hasta yoğun bakımda tedavi görüyor. 

Bugüne kadar korona virüs salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı 6 olurken, tedavi edilerek taburcu olan hasta sayısı ise 38’e ulaştı. 

EV İZOLASYONUNDA KAÇ KİŞİ VAR?
Van’a il dışından gelenler için zorunlu uygulanan ev izolasyonu korona virüs salgınının yayılmaması için büyük önem taşıyor. Van’a il dışından gelenler tarafından bulaştırılan ve sayısı 170’e ulaşan korona virüs vakasının yayılması, temas halkası kesilerek önlenebilecek. 

Bu nedenle sayıları 27 bine ulaşan ev izolasyonundaki kişilerin kurallarına uygun olarak 14 günlük süreyi tamamlaması büyük önem taşıyor. Ev izolasyonundaki kişilerin, evden dışarıya çıkmaması, eve misafir kabul etmemesi ve ev halkı da dâhil olmak üzere kimse ile temas kurmaması gerekiyor. Aksi takdirde sevdiklerine ve çevresine korona virüsü bulaştırma ihtimali yüksek. 

VAN YYÜ’DE DE KORONA VİRÜS TESTİ YAPILABİLECEK
Korona virüs testlerinin yapılması Sağlık Bakanlığı onayı ile yapılabiliyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde de korona virüs testi yapabilmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan onay alındı. Böylece Van’da yapılan test sayıları da artmış olacak.  

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem