Son Dakika!.. Van'da kontrolsüz göçmenlerde koronavirüs var mı?

Van'da düzensiz göçmenler nedeniyle koronavirüs vakasının çok olduğu yönünde iddialarla halkı paniğe sevk etmek isteyenler, bu yöndeki iddialarını sosyal medyada paylaşıyor. Halkta da düzensiz göçmenlerin koronavirüs salgınını

Van Haberleri 28.03.2020 17:14:54 0
Son Dakika!.. Van'da kontrolsüz göçmenlerde koronavirüs var mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Düzensiz göçmenlerin sınırdan geçmemesi için, jandarma, asker ve polis ekipleri gerekli tedbirleri alıyor. Sisli ve yağışlı havaların oluşturduğu görüş mesafesi azlığı ve coğrafi koşullar nedeniyle düzensiz göçmenlerin önüne geçilemiyor. 

SINIR BÖLGELERİNDEKİ KÖY VE İLÇELERDE VAKA YOK
Düzensiz göçmenlerin Türkiye'ye giriş güzergahı üzerinde bulunan Van'ın Saray, Özalp, Çaldıran ve Başkale ilçelerinin sınır köylerinde ve ilçelerinden herhangi bir koronavirüs vakası tespit edilmedi.

3 İLÇEDE 2 KÖY 2 MEZRA NEDEN KARANTİNAYA ALINDI?
Başkale'nin Esenyamaç Çaldıran'ın Han Mahalleleri ile Çatak'ın Tellikaya ve Çermik mezlalarında koronavirüs vakası nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı. Koronavirüs'e neden olan gelişme ise bu mahalle ve mezralara İstanbul'dan gelen kişilerin pozitif çıkması oldu. 

İNSAN KAÇAKÇILARINI HERKES İHBAR ETMELİ
Vatanından, yurdundan ve umudundan olan inanların umut yolculuğunu fırsata çeviren insan tacirleri sadece kendi çıkarlarını düşünüyor. Kendi çıkarları için toplum sağlığını koronavirüs salgını açısından riske sokuyor. Dünyanın en kötü işini yapan insan kaçakçılarının ihbar edilmesi Van'ın koronavirüs salgınından korunması açısından büyük önem taşıyor.

2020 Ocak ayından bu yana sınır bölgesinde Van'a giriş yapmak isteyen düzensiz göçmenlerden 7 bin 500'den fazlasını girişini engellendi. Sınırdan geçtikten sonra 3 bin 500  düzensiz göçmen yakalandı.

DÜZENSİZ GÖÇMENLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLİYOR
İran üzerinden Van'a gelen ve yakalanan düzensiz göçmenler, yakalandığında sağlık taramasından geçiriliyor. Vaka belirtisi olanlar hastaneye sevk ediliyor, vaka belirtisi yoksa 14 günlük karantinaya alınıyor ve sonunda da diğer illerde geri gönderme merkezine gönderiliyor. 

YAKALANAN DÜZENSİZ GÖÇMENLERDE KORONAVİRÜS VAKASI VAR MI?
Şu ana kadar yakalanan düzensiz göçmenlerde koronavirüs vakası tespit edilmedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem