Servet Yenitürk hakkındaki iddialara cevap verdi?

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, başkan adayı Murat Çevik’in hakkında söyledikleri iddialara cevap verdi. Başkan Yenitürk hakkında iddia edilenlerin yalan olduğunu belirterek, Vanspor’a büyük emekler harcadıklarını sö

Van Haberleri 8.08.2020 21:32:35 0
Servet Yenitürk hakkındaki iddialara cevap verdi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün yapılması planlanan kongre yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir sonraki haftaya ertelendi. Bunun üzerine basın mensuplarıyla bir araya gelen Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, hakkındaki tüm iddialara cevap vererek, Murat Çevik hakkında dava açtığını belirtti.
10 yıl 3. Lig’de mücadele eden Vanspor’u 1,5 yıl içerisinde şampiyon yaparak 2. Lig’e çıkardıklarını belirten Başkan Yenitürk, pandemi dönemi olmasaydı Vanspor’un bugün 1. Lig’de olabileceğini söyledi.

“346 ÜYEMİZ VAR, BUNUN 174 TANESİNİN KATILMASI GEREKİYORDU”
Kongrenin yeterli çoğunluk sağlanmamasından dolayı ertelendiğini belirten Yenitürk, “Bugün için olağan kongremiz vardı. Delege arkadaşlarımıza hak veriyoruz. Pandemi süreci vardır. Bir korku, bir telaş var. Hasta sayıları artmaktadır. Büyük ihtimalle bundan dolayı olağan kongremiz yeterli çoğunluk sağlanamadığından dolayı ertelendi. 346 üyemiz var, bunun 174 tanesinin katılması gerekiyordu. Fakat bir hafta sonra Cumartesi günü yine burada çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır. Vanspor için kongre kararı aldığımız günden bugüne kadar gerçekten gündemde uygun olmayan açıklamalar, yanlış açıklamalar vardır. Bu açıklamalara belgeleriyle birlikte cevap vermek istiyorum. Ben kongre kararını aldığımız gün aday olmayacağımı açıklamıştım. O tarihte borcumu açıklama gibi bir zorunluluğum yoktu” dedi.

“ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE VANSPOR’UN BÜTÜN BORÇLARINI AÇIKLADIK”
Vanspor’un bütün borçları kongre öncesi kalem kalem açıkladığını söyleyen Başkan Yenitürk, “Açıklamam gerekçem ise; aday olan arkadaşlarımız durumu görsün, bütçesini ona göre yapsın. Bu işi yapıp, yapamayacağını kontrol etsin, o şekilde aday olsun. Şeffaf bir şekilde Vanspor’un bütün borçlarını açıkladık. Murat Bey geçen bir açıklama yaptı. Aday olduğu için, cesaretinden dolayı, Vanspor’a sahip çıkmak için, başkan olmak için yola çıktığı için kendisine teşekkür ediyorum. Vanspor’un her yıl 10 milyon gelirinin olduğunu, 2 yılda 20 milyon, borçlarla beraber 32 milyon gelirinin olduğunu açıkladı. Bizim geçen sene şampiyon olduğumuz dönemde Vanspor’un bütün gelirleri, hiçbir sponsordan, hiçbir delege arkadaşlarımızdan, yönetimdeki arkadaşlarımızdan, işadamımızdan asla elden makbuz karşılığı destek, yardım alınmamıştır. Tamamı bizim Vakıfbank ve Halkbank hesaplarımıza gelmiştir” diye konuştu.

“GEÇEN SENE ŞAMPİYON OLDUĞUMUZ DÖNEMDE VANSPOR’A GELEN BÜTÜN GELİR 5 MİLYON 71 TL’DİR”
Vanspor futbol kulübüne gelen bütün paraların banka aracılığıyla geldiğini belirten Yenitürk, “Federasyon olsun, Spor Toto olsun, iş adamlarımız olsun, belediye olsun, yönetim kurulumuz olsun, tamamı kuruş kuruş hesaplarımıza yatmıştır. Geçen sene şampiyon olduğumuz dönemde Vanspor’a gelen bütün gelir 5 milyon 71 TL’dir ve biz o sene Vanspor’u şampiyon yaptık. En az 5 milyonda ben kendim katkıda bulundum. Biz esas parayı o zaman harcadık. Yönetimimizle birlikte zaten cebimizden 2-3 milyon verdik. Bunların hiçbiri hesaplar arasında yoktur. Sadece benim şahsi şirketlerimden Vanspor’a aktardığım 5.5 milyon vardır. Bu yılki gelirimiz, benimde aktardığım 5 milyon civarındaki borçla birlikte 8 milyon 100 bin liradır. Bunlar çok net bir şekilde hesaplarımızda mevcuttur. Zaten kongre gerçekleştirilseydi slayt şeklinde bunların tamamı gösterilecekti. Herkes gidip bunu araştırabilir, soruşturabilir. 2 yılda Vanspor’un 13 milyon geliri vardır. Bu açıklama bizi üzmüştür. Kulaktan duyma şeylerle, yanlış bilgilerle basını, Van halkını, Van taraftarını yanlış yönlendirmek bizleri üzüyor” ifadelerini kullandı.

“VANSPOR’DAN 5 MİLYON 300 BİN CİVARINDA BİR ALACAĞIM KALMIŞTIR”
Kendi hesabından Vanspor’a bugüne kadar 11 milyon para aktardığını söyleyen Yenitürk, “Murat bey yine açıklamasında Servet Yenitürk şirketlerine çektiği kredileri götürüp federasyondan tescil ettirmiş, Vanspor’un üstüne haciz koymuş. Hangi devirde yaşıyoruz. Kim şirketinin üzerine kredi çekip, götürüp takıma haciz koydurabilir. İcra kurulu var, hukuk var, avukatlar var, TFF var, Spor Toto, böyle bir şeyi akıl mantık alır mı? Servet Yenitürk kendi isminde Vakıflar Bankası hesabından Vanspor’a en az 11 milyon para aktarmıştır. Bunun bir kısmı geri dönmüştür. 5 milyon 300 bin civarında bir alacağım kalmıştır. Tamamı dosya halinde, dekontlarıyla birlikte mevcuttur. Vanspor’un önünü açmak için hesabımızdan borç olarak aktardığımız borçlardır. Mecburen aktarmak zorundaydık” dedi.

“TFF’DEN 1 AYDAN ERKEN DESTEK GELMEZ”
Vanspor’a neden para aktardıklarını açıklayan Başkan Yenitürk, “Neden borç aktarıyoruz. Bugün kongremiz gerçekleşmiş olsaydı, Pazartesi günü aday arkadaşımıza teslimimizi yaptıktan sonra, hemen kulübün elektrik, su, doğalgaz aboneleri yapılacak, borçları ödenecek, depozitoları yatırılacak ve bunlar için en az 100 bin lira lazım. Kulüpte para var mı, hayır. Bu para nereden aktarılacak. Aday arkadaşımızın hesabından aktarılacak. Hemen sigorta ve vergi borçlarını ödemek gerekiyor. Bunun en az %30’nu yatırmaları gerekiyor. Bu Vanspor için %10’lara kadar düşebilir. 250 bin TL yatırılıp, 2 milyon civarında da bir ipotek yatırmak kaydıyla transfer açılır, taksitlendirme yapılır ve borcu yok kâğıdı alınır. 250 bin TL’yi nereden getirip bunları yatıracaklar. Tabi ki aday arkadaşımızın hesabından alacaklar. TFF’den 1 aydan erken destek gelmez. Gelen destekte 200 bini geçmez. Spor Toto’dan gelecek destek 100 gün sonra geliyor. 130-150 bin civarında bir destekte buradan geliyor. Bu tarihlere kadar yapılacak harcamalar başkanın hesabından borç alınarak yapılacak” ifadelerini kullandı. 

“20’YE YAKIN FUTBOLCU İLE GÖRÜŞMEK ZORUNDALAR”
Vanspor’da hemen transfere geçilmesi gerektiğini belirten Başkan Yenitürk, “Hemen transfere geçmek zorundalar. 20’ye yakın futbolcu ile görüşmek zorundalar. İster bizim kendi kulübümüzde sözleşmesi devam eden futbolcular olsun, isterse yeni transferler olsun, hepsiyle görüşmek zorundalar. Sözleşmesi devam eden arkadaşlarımız sadece geçen yılın ödeneklerini almış, bu yıl için bir getir-götür maddesi koymuşuz. Futbolcu geçen yıl bizde 300 bine oynuyorsa, bu yıl %10 ve 15 artışla devam edecek demişiz. Kabul ederse gelip imza atar ve peşinatını alır. Kabul etmezse sözleşmesine koymuş olduğumuz 40 bin veya 50 bin getirip getir- götürünü yatırır ve istediği takıma gidebilir. Bütün futbolcularla yeniden sözleşme imzalanmak zorundadır. Peşinat olarak mutlaka bu arkadaşlarımızın bonservis bedellerinin tutarının yarısı kadar peşin, yarısı maç başlarına bölünür. Futbolcuların sözleşme imzalaması için bu bedel yatırılmak zorundadır. 20 tane futbolcu arkadaşımızla sözleşme imzaladığınız zaman 2 milyon bu arkadaşlarımızın hesabına yatırmanız gerekiyor. 2 milyon kasamızda var mıdır, yok. Mecburen yine başkan kendi hesabından borç olarak aktarmak zorundadır” diye konuştu.

“OTELE 200 BİN LİRA ÖDENEK YATIRILMASI LAZIM”
Kulübün hemen malzeme istemek zorunda olduğunu söyleyen Yenitürk, “Erzurum’da otel ayarlanıp, peşinatı yatırıp ve rezervasyon yapılmalıdır. Erzurum’daki kampa en az 45 tane futbolcu, hoca, masör, malzemeci, kulüp doktoru, alt yapıdan 5-6 tane futbolcu götürülmesi gerekiyor. Kulüp müdürü, kulüp muhasebecisidir. 20 gün orada kamp yapılması gerekiyor ve en az otele 200 bin lira ödenek yatırılması lazım. Kulüpte para var mı, yok. Bunu kulüp başkanı kendi cebinden borç olarak vermek zorundadır. Aynı zamanda malzeme istediğiniz zaman hiçbir malzemeci Fenerbahçe, Galatasaray dahil hiçbir kulübe malzeme borç vermiyor. %50’sini peşin alıyor, %50’sini ise kulüpten çek istiyor. Bu durumda yine kulüpte para yok ve başkan mecburen kendi cebinden para vermek zorundadır. Bu durumlardan dolayı gelen arkadaşlarımız kulübe durmadan borç vermek zorundadır. Bunun bir kısmından imkânları doğrultusunda feragat eder, gerisini mutlaka talep etmek zorundadır. Bunların haricinde birçok giderlerimiz vardır. Kendi imkanlarımızla maçlara gidiyoruz, kendi imkanlarımızla konaklıyoruz, menajer paralarıdır bunların hepsini kendi cebimizden ödedik” ifadelerini kullandı. 

“VANLILARI YANLIŞ YÖNLENDİRMESİ BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR”
2 yıl içerisinde yönetimdeki arkadaşlarıyla beraber 2-3 milyon civarında hesaba katmadıkları bir para harcadıklarını belirten Yenitürk, “Bu konuda Vanlıları yanlış yönlendirmesi bizleri üzmüştür. Murat bey basın açıklamasında kulüpte asla 15 tane yönetim kurulu toplantısı yapılmamıştır diyor. Sadece bana 2 tane mesaj gelmiş, ona da pandemiden dolayı katılmadım dedi. Tekrar açıklıyorum; biz 15 tane yönetim kurulu toplantısı yaptık. 11 tanesinde tek tek mesaj atmışız. Murat bey ona atılan mesajlara şu şekilde cevap vermiştir; Ben kararlarınıza katılıyorum, benim bir vinç var satılık, haberiniz olsun. Tekrar cevap vermiş; arkadaşlar ben sizin kararlarınıza katılıyorum; müsait değilim gelemeyeceğim; Bana şantiye şefi lazımdır bilginize. 4 tanede maç sonunda ya yenilmişiz değerlendirme toplantısı, yada hocayla bir sıkıntımız olmuş değerlendirme toplantısı için hemen tesislerimizde toplanmamız lazım diye mesaj atmışız. Biz 11 tane mesaj yolu, 4 tanede maç sonunda çoğunluk olduğundan sonra toplantı yapmışız ve toplantımızı tutak altına almışız” dedi. 

“ŞOVMENLİĞE GEREK YOKTUR”
Kulaktan duymayla, iftira atmayla, yalanla, dolanla gerçekten Vanspor’a zarar verildiğini belirten Başkan Yenitürk, “Bunların hepsi belgeli ve gerçektir. Vanspor’a zarar vermeye kimsenin hakkı yok. Ben aday değilim. Neyin mücadelesini veriyorsunuz. O çıkıp vaatlerini, projelerini açıklasın ve tüm Vanlılarda onun yanında yer alsın. Şovmenliğe gerek yoktur. Servet Yenitürk Vanspor’un vergi ve SSK borçlarını yatırmamış diyor. Gerçekten bu açıklaması bizi üzmüştür. Konuşmalarından dolayı 7 tane maddeden kendisine dava açtık. Biz geldiğimiz günden itibaren tek bir tane sigorta borcumuz, vergi borcumuz yok. Hatta geriye dönük olan sigorta ve vergi borçlarını da yatırmışız. Biz başladığımız günden bu yana sigorta ödemelerimiz 407 bin liradır. Biz geldiğimiz günden bu yana toplamda 307 bin 462 TL vergi borcu yatırmışız. Kendi vergi borcumuzun dışında geriye dönük borçları da yatırmışız” diye konuştu.

“1.5 YIL İÇERİSİNDE VANSPOR’U 10 YILDAN SONRA 2. LİG’E ÇIKARARAK ŞAMPİYON YAPTIK”
Vanspor’u bu kadar sıkıntıya sokmanın kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Yenitürk, “Bu kadar yanlış, yalan, kulaktan duyma şeylere inanıp kalkıp da bir açıklama yapmak tabi ki bizleri de, yönetimi de, delege arkadaşlarımızı da, Van halkını da üzmüştür. Yine basına açıklamasında Servet Yenitürk’ün yönetici sıfatı sıfırdır demiş. Teşekkür ediyorum. Ben onun seviyesine inmeyeceğim. 10 yıl futboldan anlayan arkadaşlarımız, ağabeylerimiz Vanspor’u yönetti. 10 yıl sadece düşmemek için mücadele edildi. İmkânları oydu, destek yoktu, gelir yoktu, bir şeyler yapamadılar. Emekleri vardır. Ben buradan bütün eski yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ama bizlerde yönetimimle birlikte 1.5 yıl içerisinde Vanspor’u 10 yıldan sonra 2. Lig’e çıkararak şampiyon yaptık. Aynı sene 2. Lig’de Vanspor’u 6. Sırada bırakmışız ve 6 maçımız vardı. Pandemi olmasaydı, play-off potasının içinde olacaktık. Play-off oynayıp bugün Vanspor belki şampiyon olacaktı ve 1. Lig’e çıkacaktı. Eğer sıfır yöneticilik buysa evet ben bu sıfır yöneticiliğimle, arkadaşlarımla birlikte böyle bir başarıyı elde etmişim. 12 – 13 yıldır şahsım olarak ben inanıyorum ki Vanspor en güzel yerindedir. Aday olmayan bir başkana kalkıp bu şekilde bir hitapta bulunan bu arkadaşı sizlere havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BİRBİRİMİZE VE VANSPOR’A ZARAR VERİCİ AÇIKLAMALAR YAPMAMIZ GERÇEKTEN YANLIŞTIR”
Murat Çevik’in Vanspor’a 19 bin 900 TL destek sunduğunu belirten Yenitürk, “Yine bu arkadaşımız, ben 50 bin TL destek verdim, bir de kampanya başlattım 100 bin TL’de oradan geldi diyor. Şimdi hangi devirde yaşıyoruz arkadaşlar. Evet, kendisi bizim yönetimimizdedir ve bize 10 bin TL yardımda bulunmuştur bunu ben zaten dile getirmiştim. 19 bin 900 TL’de bir destek sunmuş dekontları mevcuttur. Onun dışında bize tek bir kuruş destek sunmamıştır. Kampanyayı biz buradan sağ olsun Necdet Takva başkanımızın öncülünde başlattık. O süreçte bize İstanbul’dan Murat beyin çabasıyla da gelen destek 10 bin TL’dir. Bunlarda kongre üyesi olabilmek için, hem kongre üyesi formu göndermişler hem kimlik fotokopilerini göndermişler kendilerini üye etmiştik, bugün de üye listemizde mevcuttur. Yani afakı şeyleri açıklamaları bizleri üzer. Buyursun yaptığı destekleri ve yardımları dekont olarak siz basın mensuplarına dağıtsın bende onun elini öpeyim. Ama birbirimize ve Vanspor’a zarar verici açıklamalar yapmamız gerçekten yanlıştır” dedi.

“KİMSENİN VANSPOR’U RENCİDE ETMEYE HAKKI YOKTUR”
Altyapıdaki futbolcuların deplasmanlara aç gidip, aç gelmeleri iddialarına sert bir dille cevap veren Yenitürk, “Bizim alt yapıdaki futbolcularımız deplasmana aç gidip aç geliyormuş! Kimsenin haddi değil Vanspor’u bu kadar küçük düşürmeye. Kulübümüzün başında bir hocası var, yardımcı hocası var, malzemecisi var, masörü vardır. Teşekkür ediyoruz araç ve mazotunu belediyemiz karşılıyor. Bu arkadaşlarımız yola çıkmadan, tüm kayıtlarımızda mevcuttur bu arkadaşlarımız bizden 10 bin TL avans alıyor. Sadece bu yemek ve konaklama için 7 bin TL harcamış, 3 bin TL artmış getirip onu da kulübe iade ediyor. 9 bin TL mi harcadı, dekontlarıyla, faturalarıyla ispatlı bir şekilde getirip avansını kapatıyor. Hiçbir zaman hiçbir durumda ve hiçbir futbolcumuz asla aç götürülüp getirilmemiştir. Kimsenin Vanspor’u rencide etmeye hakkı yoktur. 2,5 yıldır biz yönetimdeyiz, tek bir futbolcumuzun ailesinden biz dışarıdan böyle tek bir şikayet duymadık. Asla olmamış olmazda” diye konuştu. 

“BEN KONGREDE VANSPOR’UN 5,5 MİLYON TL BORCUNUN OLDUĞUNU ÖĞRENDİM”
Vanspor’u devralırken geçmiş borçlarına itiraz etmediğini söyleyen Yenitürk, “Kulüp borç batağındaymış. Ben sizlere soruyorum. Ben kulübü aldığım zaman 5,5 milyon TL borçla aldım. Ben borcu kabul etmiyorum, bu borcu üstlenmiyorum diye bir şey kullandım mı? Hayır. Ben borcun olduğunu biliyor muydum? Hayır. Ben kongrede 5,5 milyon TL borç olduğunu öğrendim. Kongrede 4,5 milyon küsürdü. Fakat sigorta, vergi, icralar güncellendiğinden dolayı, faizleri eklendiğinden dolayı 5,5 milyon TL borç çıktı. Biz bu borcu üstlendik. Ağzımızı açmadık, gücümüzün yettiği kadar ödemeye çalıştık. Sigortaları taksitlendirdik, taksitlendirirken gerçekten vefasızlık yapılıyor, ben sigortaya 7 tane iş makinamı ipotek ettirdim. Vergi dairesine 4 aracımızı ipotek ettirdik öyle yapılandırabildik. Ben bu borca itiraz etmedim” ifadelerini kullandı.

“ARTIK POLEMİĞE, KIVIRMAYA, ÇAMUR ATMAYA, İFTİRA ATMAYA, YALAN KONUŞMAYA LÜTFEN GEREK YOK”
Vanspor’un şuanda 10 milyon 940 bin TL borcunun bulunduğunu belirten Yenitürk, “Güncellenmiş haliyle kulübümüzün 10 milyon 940 bin TL borcu vardır. 5,5 milyon TL ben kendi hesabımdan Vakıflar Bankası’ndan Vanspor’un sıkıntı yaşamaması için, takımın önünü açmak için aktarmışım. 5,5 milyon TL’de eski borçsa demek ki bizim borcumuz yoktur. Ama biz eski borçtan 2 milyon TL civarında bir borç ödediğimiz için bizim şu anda artı bir de borcumuz vardır. Hepsinin toplamı eski, yeni, bana olan tüm borçlarının toplamı 10 milyon 940 bin TL’dir. Bu arkadaşımız açıklama yaptığı zaman, önümüzü açsın ben varım bütün borçları ödeyeceğim, ben Van halkı önünde namus ve şeref sözü veriyorum dedi. Bende basın arkadaşlarımızın sormuş olduğu sorulara karşılık dedim ki; evet varım. Vanspor’a feda olsun. Ben ve yönetimim zaten Vanspor’a 3 milyon TL harcamışız. Bunun yanında bana olan borcun yarısını da hibe ediyorum buyursun gelsin bundan sonra da ona her türlü desteği sunacağız. Artık polemiğe, kıvırmaya, çamur atmaya, iftira atmaya, yalan konuşmaya gerek yok. Çok net bir şekilde burada belgelerle açıklamamı yapıyorum. Her kim aday olursa olsun ben alacağımın yarısından feragat edeceğim. Benim gücüm ve imkanım budur. Bugüne kadar elimden geldiği kadar 1,5 yıl içerisinde Vanspor’u en güzel yere taşımak için çaba harcadım, bugün de feragatlerimi yapıyorum. İster Murat Bey aday olsun, ister yeni çıkacak arkadaşlarımız olsun hepsi ve herkes için geçerlidir” dedi.

“AHDE VEFAYI UNUTMAYALIM”
Geçmişte Mavi Kent üzerinden Vanspor’a 21 Milyon TL borç kullanıldığını söyleyen Yenitürk, “Geçmiş dönemlerde bahsettiğimiz başkan arkadaşlarımız vardı. Dedik ya bu arkadaşlarımız ya emekliydi, ya da memur arkadaşlarımızdı. Peki, bu arkadaşlarımız borç almadan kulübü nasıl götürüyorlardı diye sorabilirsiniz. O dönem Vanspor’u götürüp belediyenin mavi kent şirketine %1 ortak ederek 21 milyon TL borç kullanılmış. Niye bunlar konuşulmuyor. Borç alınmadan Vanspor götürülemez. Çünkü sezon başlar başlamaz en az 4-5 milyon TL para harcanıyor, ondan sonra yardımlar yapılıyor. Sayın valimiz sağ olsunlar geçen yıl da desteklerini bize sundular, bu sene de desteklerini açıkladılar. Yapacağı destekleri yılsonuna yayıyor 5-6 taksitte ödeme yapacak. Federasyon 1 aydan önce ödeme yapmıyor. Spor Toto 100 günden sonra gönderiyor. Elbette ki Vanspor’un bir yerlerden borç alması gerekiyor. 21 milyon TL belediyeden alınan borç kapatıldı mı? Kapatılmadı. Peki, hala ben mi borç batağına sokmuşum Vanspor’u. Benim feragatimden sonra 5,5 milyon TL de geriye dönük borcu kaldırdığımız zaman 2,5 milyon TL borç var. Lütfen ahde vefayı unutmayalım” diye konuştu.

“EMRAH TACİR KARDEŞİMİZE 3 AY İÇİNDE TOPLAMDA 201 BİN TL ÖDEME YAPMIŞIZ”
Emrah Tacir konusuna da değinin Yenitürk, “Van’ın evladı olan Emrah Tacir diye bir futbolcumuz vardı. İstanbulspor’un kucağına düşmüştü. Asgari ücretle oynatıyorlardı. Biz İstanbul’la defalarca görüşme yaptık. Biz oranın getir götürünü yatırdık Emrah kardeşimizi Van’a kazandırdık. Emrah kardeşimiz geldi Van’da oynadı. Hocaların vermiş olduğu takdir baz alınarak bazı maçlarda hocalarımız tarafından oynatılmadı. Bazı maçlarda ufak tefek hatalarından dolayı taraftarın eleştirisinden dolayı kendisi Ağrıspor’la bir görüşme yapmış. Ağrıspor yönetimi bizi aradı, Emrah Tacir’e talip olduklarını söylediler. Biz prosedürde anlaştık sizin sözünüze kalmış dediler. Bende saygı duydum, eğer Van’da değil de Ağrı’da oynamak istiyorsa bu arkadaşımız tamamdır biz onay veriyoruz, saygı duyuyoruz dedik onay verdik. Fakat sonradan gitti Ağrıspor’la anlaşamadı ve geldi dedi ki başkanım ben tekrar Vanspor’da oynamak istiyorum. Bu defa biz ve yönetimdeki arkadaşlar bunu kabul etmedik. Oysaki Murat kardeşimiz açıklama yapıyor ve diyor ki; Vanlı çocuğumuza bir kuruş ödeme yapmadan buradan kovdu ve gönderdi. Biz Emrah Tacir kardeşimize 3 ay içinde toplamda 201 bin TL ödeme yapmışız. Hepsinin belgeleri mevcuttur” ifadelerini kullandı.

“KİMSE GELİP BURADA VANSPOR’U KULLANARAK REKLAM, ŞOV YAPMASIN”
Ercişspor’a değinin Başkan Yenitürk, “Geçen yıl Ercişspor Bal ligindeydi. Ercişspor yönetim kurulu ve başkanıyla birlikte bizleri ziyarete geldiler. Ercişspor’un şansı var, bu yıl 3. Lig’e çıkabilir dediler. Bizim 100-150 bin TL’ye ihtiyacımız var. Malzememiz yok dediler. Bizde bu anlamda kendilerine sadece malzeme desteğinde destek verdik. Ankara’da, İstanbul’da, Antalya’da 10-15 tane bildiğimiz Ercişli işadamımız var. Bunları arayın destek isteyin dedik. Ercişspor başkanı hepsini aradıklarını ama destek alamadıklarını söyledi. Murat bey mademki Erciş’te doğup büyümüş neden Ercişspor’un yanında yer almadı. Niye bugün Vanspor için burada şov yapıyorsunuz. Ercişspor’a yazık değil mi? Kimse gelip burada Vanspor’u kullanarak reklam, şov yapmasın. Bu insanın amacı şovmenliktir. Buna rağmen saygı duyuyorum, cesaretine teşekkür ediyorum. Tek aday olarak çıkarsa seçilecek ve bizde alnımızın akıyla bu hesapları kendisine teslim edeceğiz. Yine yanında yer alacağım ve bana düşen ne destek varsa sunacağım. Başka adaylarımız olursa, eşit davranacağım. Adil davranacağım, delege arkadaşlarımızın takdirine bırakacağız. Kim gelirse gelsin sadece benim üstüme düşen bu arkadaşımızın yanında yer almak ve Vanspor’a destek olmaktır. Son basın açıklamamdır. Yeteri kadar Vanspor’u yıprattık. Ne benim, ne yönetimimin, nede aday olacak arkadaşlarımızın bu saatten sonra Vanspor’a zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Vanspor için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırım. Vanspor’un yanında yer alacağım. Bunu herkes bilsin” dedi.

“KONGREYE GELEMEYENLERİN YERİNE YENİ ÜYELER YAZDIRMAK ZORUNDAYIZ”
Servet Yenitürk hakkındaki borçları tamamen silmesi ve delege iddialarına da cevap vererek, “Bir lira harcamadan bir şey silmek kolaydır. Biz diyoruz ki yönetim olarak zaten 3 milyon civarında kendi cebimizden harcamışız. Fakat bu zorunlu günlerde, mecburen kulübe borç aktarmak zorundayız. Bu durumda da yeteri kadar kaynak aktardım. Delege konusuna gelirsek; yine bu şekilde olağan üstü bir kongre yapmamız gerekiyordu. Hiç kimseyi tanımıyorduk. Telefonları yoktu. Ulaşma şansımız yoktu. Araştırdığımızda en az 50’ye yakın delegemiz buradan başka illere taşınmıştı. Bunlarla görüştüğümüzde kongreye gelmelerinin mümkün olmadığını söylediler. Bir kısım arkadaşlarımız cezaevindeydi. Bir kısım arkadaşlarımız rahmetli olmuştu. Bundan dolayı ister istemez yönetimdeki herkesten 7 ile 10 arasında isim alarak yeni delege kaydı yaptık. Murat beyde bize 7 tane isim verdi ve bunların kaydını yaptık. Bende 10 tane isim verdi. Yönetimdeki arkadaşlarımızda 3-5 tane isim verdi ve 50-60 tane yeni üye yaptık. Kongreye gelemeyenlerin yerine yeni üyeler yazdırmak zorundayız. Bunun haricinde kesinlikle öyle bir şey yoktur” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem