Servet Yenitürk, “Ankara düşman işgaline uğramıştı”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün, 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti.

Van Haberleri 19.07.2021 00:22:54 0
Servet Yenitürk, “Ankara düşman işgaline uğramıştı”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde darbe girişimine karşı direnişte 251 kişi şehit oldu, binlerce kişi yaralandı.
O hain gecede yaşananları Van Spor Futbol Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Vangölü Tv’ye konuştu. 
FETÖ terör örgütünün hain darbe saldırısını kınayan Yenitürk, darbenin yaşandığı o karanlık gecede Ankara’da olduğunu söyledi.
“Ankara Dikmen’deki hastanemdeydim. Bir anda bomba sesleriyle dışarıya fırladım. Adeta Ankara düşman işgaline uğramıştı. Ankara’nın her köşesinden bomba sesleri geliyordu. Bir anda ne olduğuna şaşırdık. Bu süreçte neyin ne olduğunu öğrenmek isterken, hemen hemen her yerden bomba sesleri geliyordu. Hastane üzerimize yıkılacak gibiydi. Sayın Cumhurbaşkanımız konuşma yapıyordu. FETÖ terör örgütü tarafından hain darbe saldırısına karşı halkımızı sokağa davet ediyordu.”
Yenitürk, Gölbaşındaki Özel Harekât Merkezi’nin bombalandığını ve birçok insanın orada şehit olduğunu belirterek, “Hastanemizdeki araçları harekete geçirip hemen Gölbaşına doğru yola çıktık. Bu arada bombalar susmuyordu. Şehrin her köşesi bombalanıyordu. Gölbaşı’na vardığımızda aşırı derecede ambulans vardı. Yaralıları tedavi etmek için üzerimize ne düştüyse yaptık. “ dedi. 
“YUKARIDAN BOMBALAR YAĞIYOR, AŞAĞIDAN TANKLAR YÜRÜYORDU”
Yenitürk konuşmasının devamında: “Kızılay merkezine gittik. Kızılay merkeze indiğimiz zaman adeta bir savaş, bir izdiham vardı.  Yukarıdan bombalar yağıyor, aşağıdan da tanklar yürüyordu. Bizlerde yine burada sabaha kadar elimizden gelen mücadeleyi verdik.”
Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Servet Yenitürk, “Halkımızın önünde kimsenin duramayacağını onlarda fark etmişlerdi. Ama ne mutlu Türküm diyene. Türk halkı bu insanların üstesinden gelmişti. FETÖ terör örgütünü bozguna uğratmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla halkımızın yüzde 80’i sakağa inmişti. Şehrimize, memleketimize sahip çıkılmıştı, darbe püskürtülmüştü. ” Dedi.
Yenitürk konuşmasını, “Allah hiçbir zaman bir daha Türkiye’mize böyle hainleri, darbeleri nasip etmesin. İnşallah bizler güç birliğimizi, bütünlüğümüzü sağladığımız müddetçe Türkiye’mize hiçbir şey olmayacaktır.“ tamamladı. 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem