Servet Yenitürk açıkladı: Vanspor’un durumu ne olacak?

Vanspor Futbol Kulübü’nde geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluk sağlanmadığı için bugüne ertelenen kongrede yeni başkan seçilemedi. Servet Yenitürk, kongre sonrası Vanspor’un son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Van Haberleri 15.08.2020 21:46:29 0
Servet Yenitürk açıkladı: Vanspor’un durumu ne olacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Vanspor Futbol Kulübü’nde 08 Ağustos’ta yeterli çoğunluk sağlanmadığı için bugüne ertelenen kongrede yeni başkan seçimi yapılamadı. Başkan Adayı Murat Çevik Vanspor’un mali durumuna itiraz ederek söz almak istedi. Çevik kendisine söz hakkı verilmeyince salonu terk etti. Başkan Adayı Turgut Lenk’in listesi ise tüzüğe uygun olmadığı için divan heyeti tarafından kabul edilemeyince Vanspor’a yeni başkan seçilemedi.

Bu durumda tüm gözler Vanspor Futbol Kulübü’ne çevrildi. Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, Vanspor’un son durumu hakkında açıklamalarda bulunarak, bundan sonra izleyecekleri yol haritası hakkında bilgi verdi.

Başkan Yenitürk, bundan sonraki kararın Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’de olduğunu belirterek, “Bu süreci Sayın Valimizle paylaşacağız. Eğer ki Sayın Valimiz kesinlikle bu süreçte mademki aday olmadınız istifa edin, kayyum atansın derse, bunu taraftarlarımıza da sunacağız. Taraftarlarımız da istifa edilsin, kayyum atansın derlerse biz tabi ki onların dediğini yapmak zorundayız” dedi.

“TÜZÜK GEREĞİ, DERNEKLER YASASI GEREĞİ NE GEREKİYORSA AYNISINI UYGULADIK””
Daha öncede aday olmadıklarını açıkladıklarını belirten Başkan Yenitürk, “Biz bir aya yakındır aday olmayacağımızı açıklamıştık. İlk kongre tarihimiz 08.08.2020 tarihiydi. Bilindiği üzere koronadan dolayı geçen hafta kongremizde çoğunluk sağlanmadı. Tüzük gereği, dernekler yasası gereği asla 3 saat sonra, 2 saat sonra, 5 gün sonra kongre yapma şansımız yok. Tüzük ve dernekler yasası gereği en erken 7 gün içerisinde kongremizi gerçekleştirmemiz gerekiyor. En genç ise 60 gün içerisinde yapmamız gerekiyordu. Bu süreçte biran evvel Vanspor’umuzun hemen hazırlanması gerekiyor. Liglerin başlamasına kısa bir süre kaldı. Bundan dolayı 7 gün içerisinde kongremizi gerçekleştirelim diye dilekçemizi dernekler masasına ve Van Valiliği’ne verdik. Ama bu süreçte de Bakanlık tarafından koronadan dolayı kongrelerin ertelenmesi kapsamında bir genelge yayınlanmıştı. Bu genelde zorunlu hallerde bakanlıktan izin alınacak denildiği için hemen hızlı bir şekilde bakanlığa dilekçe verdik. Eğer bu durumu takip etmemiş olsaydık, Ankara’da peşini bırakmış olsaydık kongremiz zaten iptal olacaktı. Ama biz bu süreci yetiştirdik. Tüzük gereği, dernekler yasası gereği ne gerekiyorsa aynısını uyguladık” dedi. 

“20 GÜNDÜR VAN’DA ŞOVMENLİK VAR”
Biran evvel bir adayın çıkıp kulübe sahip çıkmasını istediklerini belirten Yenitürk, “İtirazı olan varsa sonuna kadar itiraz edebilir. Zaten aday değiliz. Aday olmadığımız bir yerde yanlış yapma gibi bir şansımız asla olamaz. Fakat üzücü şeylerdir bunlar. Biran evvel bir aday arkadaşımızın çıkıp burada kulübe sahip çıkmasını istiyorduk. Ama maalesef tam 20 gündür Van’da şovmenlik var. Vanspor’u kendi oyunlarına alet edip reklamcılık var. Bunlar yanlıştır. Çamurdan başka, iftiradan başka, yanlıştan başka, yalandan, dolandan başka bir şey değil. Aday olan kişi çıkar der ki ben adayım, listem budur, kabul ettim geldim. Bizlerde davet edildiğimiz zaman bizlerde buraya geldik, kulübün borcu da vardı, sıkıntıları da vardı, şahıslara da borç vardı, SSK’ya da borç vardı, Vergiye de borç vardı, esnafa da borç vardı. Ama biz bir gün bu borcu kabul etmiyoruz demedik. Bunlar bahanedir. Seçildiğin zaman bunları kabul etmek zorundasın. Kabul etmiyorsan 20 gün Van kamuoyunu, Van basınını, Van taraftarlarıyla neden dalga geçtiniz. Yazıklar olsun” diye konuştu.

“VANSPOR’UN ÜSTÜNDEN PRİM YAPMAK İÇİN HEM KENDİNİ REZİL EDİYOR, HEM DE VANSPOR’A YAZIK EDİYORLAR”
Vanspor’u sıkıntıya sokulduğunu söyleyen Yenitürk, “Aday vardır rahat hareket ediyoruz. Burada herkesin gözünün önünde her şey yapılmış. Bizler her şey şeffaf olsun diye kesinlikle 10 gün önceden imza karşılığı Murat Çevik arkadaşımıza, gündemimizi göndermişiz. Tüzük istenmiş kendi elindedir. Delege listesi istemiş, delege listemiz onun elindedir. Telefonlar istenmiş, telefon numaraları elindedir. Dün akşam saat 23.00 gibi kulübümüzü aramış ve ben yönetimimi oluşturamadım, üyelerim eksiktir. Gece saat 11’de eksik üyelerinin kaydedilmesini istiyor. Biz ne riske girebiliriz, ne bu vebale girebiliriz. Herkeste biliyor ki kongreden önce üyelerin yapılması gerekiyor. Kendisi bizim yönetimimizdeydi. Aday olma gibi bir şansı vardı neden üye yapmadı. Üye getirdi de kabul edilmedi mi. Kimse diyemez ki ben Vanspor’a gittim beni üye etmediler. Vanspor’un üstünden prim yapmak için hem kendini rezil ediyor, hem de Vanspor’a yazık ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN TARİH BENİ HAKLI KILDI”
Daha önce yaptığı açıklamalarda da Murat Çevik’i samimi görmediğini belirten Yenitürk, “Süreç sonunda ben sadece onun hakkında konuştuğum tek şey vardı. Ben Vanspor’a Murat Çevik beyin samimi olarak aday olduğuna inanmıyorum. Bugün tarih beni haklı kıldı. Neden inanmıyorsun dediklerinde İstanbul’da 35 bin üyesi olan Van Federasyonu’nun başkan yardımcısıdır. Yönetimindeki insanlar Federasyon başkanıdır. Federasyonun bir tek binasına sahip çıkamayıp icraya kaptıran, federasyonun şuanda tabelası yok, şuanda binası yok, sekretaryası yok. Eğer ki 35 bin üyesi olan bir federasyona bir bina tutup 3 bin lira kiraya veremeyen bir arkadaşımızın gelip burada Vanspor’a aday olmasına takibi ben inanmıyorum” dedi.

“BURASI DÖVÜŞ, GERGİNLİK YERİ DEĞİL”
Murat Çevik’in amacının kongreyi karıştırmak olduğunu belirten Yenitürk, “Burada şov yapmanın anlamı yoktur. Bizden ne istendiyse verdik ve sonuna kadar da dedik, bu arkadaşımız geldiği günden beridir bizi karalama peşinde, iftira peşinde. Hiçbir aday hakkında yanlış konuşmadım. Seçime giren arkadaşlarımızın mutlaka bilmesi gerekiyor. Turgut Lenk kardeşimizde dün bu konuda müracaata bulundu, ona da prosedür anlatıldı. Oda kabul etti ve teşekkür etti. Bizde ona teşekkür ediyoruz. Bugün gelip divana listesini sundu. Divan uygun görmedi. Listesinde kulübe üye olmayanlar vardı. Tüzük, yasası gereği üye olmaları gerekiyor. Burası dövüş, gerginlik yeri değil. Böyle bir arkadaş Vanspor’un başına gelirse her maçta Vanspor’da olay olacaktır. Herkesi bir birine vurdurur. Herkesin yanında taraftarı vardır, yanında yandaşları vardır, ben korkuyorum orada olay çıksın diyor. Olay çıkarmak için bile elinden geleni yaptı. Yine de takdiri delegeye, divana bıraktık” diye konuştu.

“VANSPOR KONGRESİ BU ŞEKİL PAZARLIKLARA DÖKÜLEMEZ”
Ali Süer hakkında da açıklamalarda bulunan Yenitürk, “Yine Ali Süer ağabeyimiz Van’da gerçekten sayılır bir esnafımızdır. Dün beni çağırdı. Bende birleştirici olmak istiyorum. Aday arkadaşlarımızı çağıracağım ve herkes birleşirse, tek aday olursa, bende aday olmak istiyorum dedi. Ama tek bir aday olmasa ben aday olmak istemiyorum dedi. Servet Bey sen Vanspor’daki alacağından feragat eder misin, edersen ben adayım, etmezsen aday değilim dedi. Vanspor kongresi bu şekil pazarlıklara dökülemez. Ciddi adaysanız, Servet Yenitürk buraya bir emek vermiş, Servet Yenitürk buraya bir bedel ödemiş, o bedel kadar buyur sende Valilik üzerinden Vanspor hesabına 6 milyon lira yatır, ben buradan çağrı yapıyorum, başkan olsunlar bende yardımcıları olayım, bende 6 milyon yatırayım, onlarda 6 milyon yatırsın. Varsalar buyursunlar. Şova, yalana, dolana gerek yok. Evet, ben yorulduğum için, yıprandığım için, gücümü aşacağından dolayı Vanspor sıkıntı yaşamasın, burada durmuşuz, biraz daha ileriye götürebilmek için nasıl bir güç birliği yapabiliriz, nasıl güçlü bir yönetime devredebiliriz diye ben aday olmadım. Bunların olmaması gerekir. Bunlar bizi gerçekten üzmüştür” ifadelerini kullandı. 

“YA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ VEYA İSTİFA EDİP KAYYUM ATANABİLİR”
Bu durumu Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’le görüşeceklerini söyleyen Yenitürk, “Keşke bunları yaşamasaydık, Vanspor’u bu duruma düşürmeseydiler. Hiçbir zaman çıkıp da yanlış bir şey konuşmadık, Vanspor’a sıkıntılar yaşatmadık. Ama maalesef bunları yaşadık ve bizleri üzdüler. Şimdi kongremiz iptal edildi. Gerekçe olarak hiçbir şey ortada yok. Biz birinci günde biliyorduk aday olmayacaklar. Şu anda bizim boynumuza büyük bir yük bindi. Sayın Valimizle görüşeceğiz. Ya devam etmek zorundayız veya istifa edip kayyum atanabilir. Sayın Valimiz, mülki amirlerimiz hangisini uygun görürlerse, yine bizim üstümüze ne düşüyorsa elimizden geleni yapacağız. Taraftarımız istifa et derlerse istifa edeceğiz. Kayyum atansın deseler, kayyum atanacak. Biz bunu Van halkına sunuyoruz. Taraftarımıza, basına sunuyoruz. İstifa ettiğimiz takdirde kayyum atanır. Bizim ikinci kongreyi yapma tarihimiz pandemi dolayısıyla mecburen 3 ay sonraya ertelendi. 3 ay sonrada açılırsa bizler olağan üstü kongre yapıp tekrar seçime girebiliriz” dedi. 

“MUTLAK SURETLE SAYIN VALİMİZLE GÖRÜŞMEMİZ GEREKİYOR”
Vanspor’u yalnız bırakma şanslarının olmadığını belirten Yenitürk, “Biz zaten aday değildik. Ben de yönetimim de, hiçbirimiz aday değildik. Bu süreç bizi şu anda tıkadı. Bizim önce yönetim kurulumuzla toplanıp bir karar almamız gerekiyor. Mutlak suretle Sayın Valimizle görüşmemiz gerekiyor. Gerekirse ilin milletvekilleriyle, ilin ileri gelenleriyle görüşmemiz gerekiyor. Biz tekrar tekrar söyledik. Bizim çekilme sebebimiz gücümüz yetmeyeceğinden dolayı. Vanspor’a zarar gelmemesi için aday olmadık. Güçlü adaylar çıksın dedik. Bu süreci Sayın Valimizle paylaşacağız, eğer ki Sayın Valimiz kesinlikle bu süreçte mademki aday olmadınız istifa edin, kayyum atansın derse, bunu taraftarlarımıza da sunacağız, taraftarlarımızda istifa edilsin, kayyum atansın derlerse biz tabi ki onların dediğini yapmak zorundayız. Aksi takdirde zorunlu olarak devam edilmesi gerekiyorsa yine de gücümüz neyse, çırpınışlarımız neyse, olağan üstü kongre tarihimize kadar elbette ki Vanspor’u yalnız bırakma gibi bir şansımız olmadı. Bu sefer 2 yük birden üzerimize yüklendi. Bizim bu süreçte de ne kadar yıprandığımızı sizler de biliyorsunuz. Sadece aday olmayan bir başkana, sadece 15 yılda Vanspor’un en başarılı olduğu süreçte, linç girişimi var, psikolojik baskı var, iftira var, hakaret var. Hepsinde sustuk” diye konuştu. 

“VAN’I, VAN TARAFTARINI KARIŞTIRMAK İÇİN GELEN İNSANLARA YAZIKLAR OLSUN”
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile görüştükten sonra son kararlarını açıklayacaklarını söyleyen Yenitürk, “Hiç kimse bizi suçlayamaz, hepsi belgelerimizle açıktır. Bunlar yazıktır, bunlar Vanspor’a yapılmaması lazım. Kararımız Sayın Valimize kalmış. Sayın Valimizle paylaştıktan sonra, taraftarımıza, Van halkına açıklamamızı yapacağız. Birçok futbolcu arkadaşımız bugünü bekliyordu. Çoğu takımla görüşme yapmışlar ama ayrılmamışlar. Biz onlara bu süreçte siz bekleyin sizinle oynayacağız veya gidin deme gibi bir şansımız yoktur. Sadece onlara bir ricada bulunduk. Seçilecek arkadaşımız ancak onlarla görüşebilirdi. Fakat öyle bir şey olmayınca mecburen bugünden itibaren mutlaka futbolcularımızla görüşmemiş gerekiyor. Süreç ne olursa olsun, kayyuma da karar verilse burada bir boşluk vardır, bu boşlukta mevcut yönetim vardır. Bu boşlukta mevcut yönetimimiz de mecburen boş durmayacaktır. Ciddi aday olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ama amacı şovmenlik olan, çıkar, menfaat, reklam için gelen, Van’ı, Van taraftarını karıştırmak için gelen insanlara yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem