Savcı Sayan; PKK ve FETÖ aşiretleri itibarsızlaştırdı

VANGÖLÜ TV ÖZEL Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, PKK ve FETÖ’nün aşiretleri itibarsızlaştırarark toplumu nasıl bölüp parçaladığını Vangölü TV’ye verdiği özel açıklamasında değerlendirdi.

Van Haberleri 16.10.2021 13:20:13 0
Savcı Sayan; PKK ve FETÖ aşiretleri itibarsızlaştırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kadim Aşiretler Federasyonu’nun kuruluşunun 5. Yılı münasebetiyle Van’da düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantı öncesinde Vangölü TV’ye önemli açıklamalarda bulunan Sayan, PKK ve FETÖ’nün aşiretleri itibarsızlaştırarak toplumu bölüp parçalayarak kendi borusunu öttürmeye çalıştığını söyledi.  

Savcı Sayan Vangölü TV’ye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
PKK ve FETÖ aşiretleri bölgede itibarsızlaştırarak toplumu böldü parçaladı, kendi borularını öttürmeye çalıştı

Aşiretlerin varlık sebebi barış, kardeşlik, dostluk içindir. Terör örgütleri bu toplumun üzerinden aşiretlerin olumlu etkisini kaldırmak için önce aşiretleri itibarsızlaştırma operasyonu yaptı. Aslında Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki bütün aşiretlerin hepsi bir biri ile bağlantılı ve akrabadır. PKK ve FETÖ önce aşiretler arasındaki bu akrabalık bağını yok etmeye, daha sonra da aşiretleri itibarsızlaştırarak toplumu istediği gibi etkilemeye çalıştı. 

Özellikle genç erkekler ve genç kızları bizim örfümüzden, kültürümüzden ve değerlerimizden uzaklaştırdı, misafirperverliğimizi bitirdi.  

Bizler dedelerimiz kadar, Diyarbakır ve Van’daki Kürt anneleri kadar cesur olamadığımız sürece bu bölgede huzura ve barışa kavuşamayız, mutlu ve memnun olamayız. 

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem