Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’tan Van’a Deneyap atölyesi müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank mevcut olarak 30 ilde öğrencilere eğitim veren Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin Van’ında aralarında bulunduğu 27 ilde daha açılacağı müjdesini verdi.

Van Haberleri 10.06.2021 00:05:56 0
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’tan Van’a Deneyap atölyesi müjdesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'a Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması ile ilgili olarak Bakan Varank yaptığı açıklamada, Van dahil olmak üzere 27 ilde daha Deneyap Teknoloji Atölyelerinin açılacağını belirtti.

Van’ında aralarında bulunduğu yeni açılacak Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile ilgili olarak açıklamada yapan Bakan Varank, "Burs ve araştırmacı programlarımızla, TEKNOFEST gibi organizasyonlarla, Deneyap Türkiye gibi projelerimizle her yaştan insanımıza yatırım yapıyoruz. Bu noktada, huzurlarınızda bir müjdeyi vermek istiyorum. Biliyorsunuz 2023 hedeflerimizden biri de 81 ilin tamamında 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurmaktı.” İfadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİMİZ İLK AŞAMADA YAZILI SINAV İLE SEÇİLECEK

Bakan Varank açıklamasının devamında, “4. sınıftan 9. Sınıfa kadar olan öğrencilerimize 3 yıl boyunca ücretsiz teknoloji eğitimleri verdiğimiz bu atölyeleri şimdiye kadar 30 ilimizde hizmete aldık. Şimdi ise; 27 ilimizde 36 yeni “Deneyap Teknoloji Atölyesi” daha kuruyoruz. Ekim ayında başlayacak eğitimlere katılacak öğrencilerimiz, yazılı ve uygulamalı iki aşamalı bir sınavla belirlenecek. İlk aşama olan yazılı sınav başvuruları bugün başlıyor.” Şeklinde konuştu.

BAKAN VARANK’IN AÇIKLADIĞI YENİ İLLER

Varank atölyelerin yapılacağı yeni illeri şu şekilde açıkladı:

Sınavların yapılacağı yani DENEYAP’ların kurulacağı illerimizi müsadenizle saymak istiyorum: Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Van.

BAŞVURULAR TEMMUZA KADAR DEVAM EDECEK

Başvuruların 4 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirten Bakan Varank, “Başvurular 4 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Ben tüm gençlerimize ve ailelerine bu fırsatı değerlendirmeleri, başvurularını son güne bırakmadan yapmaları çağrısında bulunuyorum." dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem