Sahipsiz Mikrofon 13. Bölüm: Van Canlı Hayvan Pazarı

Vangölü TV Genel Yayın Koordinatörü Baki Karaca’nın hazırlayıp sunduğu ‘Sahipsiz Mikrofon’ adlı programın bu haftaki durağı İpekyolu İlçesi Bostaniçi mahallesinde bulunan ‘Canlı Hayvan Pazarı’ oldu.

Vangölü TV 12.10.2021 20:18:00 0
Sahipsiz Mikrofon 13. Bölüm: Van Canlı Hayvan Pazarı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.10.2021 20:18

Van Büyükşehir Belediyesi ile Van Ticaret Borsası tarafından düzenlenen protokolle Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan canlı hayvan pazarı, 27 Ekim 2020 tarihinde 20 yıllığına Van Ticaret Borsasına (VANTB) devredilmişti.

Bizlerde Vangölü TV ekibi olarak bu hafta Canlı Hayvan Pazarındaydık. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların satıldığı pazarda vatandaşa mikrofonu uzatarak pazar hakkındaki duygu ve düşüncelerini sorduk. Kimi vatandaş konuşmaktan çekinirken kimisi de pazar hakkındaki düşüncelerini anlattı. Genel olarak hayvanlarını satmaya gelen vatandaşlar yem, saman gibi ürünlerin fiyatlarının çok yüksek olduğunu, hayvan fiyatının düşük olduğundan yakınırken, küçükbaş ve büyükbaş hayvan almaya çalışan vatandaşlarda fiyatların çok yüksek olduğunu bu şekilde hayvan alamayacaklarını dile getirdi.

Biz göreve geldiğimiz günden beri tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalar yaptık diyen Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, “Küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’de birinci sıradayız ama yeterli destekleri alamıyoruz. Sınır ili olduğumuz için şansızız. Birde iklimin etkileri var. Bazı illerde hayvanlar 40-50 gün içerde beslenirken maalesef Van’da 7-8 ay bazen içerde olabiliyor. Bu durumdan dolayı vatandaşımız çok sıkıntı çekiyor.” Dedi.

SÜER, “ÜLKEMİZDEN DEVLETİMİZDEN POZİTİF BİR DESTEK BEKLİYORUZ”

Yem fiyatları çok yüksek şeklinde konuşan Süer, Evet, ithal olarak ülkemize arpa gibi şeyler geliyor ama bizim ilimize her şey ithal olarak geliyor. Bundan dolayı Van’da hayvancılık çok zor şartlarda yapılıyor. Devletimizden pozitif bir destek bekliyoruz. Eskiden başka ülkelere hayvan ihraç ederdik. Şimdi ise Van’a kesilmiş kasap eti geliyor.” dedi.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer ve hayvan pazarında bulunan vatandaşların tüm görüntüleri videoda sizlerle.

Kaynak: Vangölü TV

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ