Sahipsiz Mikrofon 13. Bölüm: Van Canlı Hayvan Pazarı

Vangölü TV Genel Yayın Koordinatörü Baki Karaca’nın hazırlayıp sunduğu ‘Sahipsiz Mikrofon’ adlı programın bu haftaki durağı İpekyolu İlçesi Bostaniçi mahallesinde bulunan ‘Canlı Hayvan Pazarı’ oldu.

Vangölü TV 12.10.2021 20:18:00 0
Sahipsiz Mikrofon 13. Bölüm: Van Canlı Hayvan Pazarı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi ile Van Ticaret Borsası tarafından düzenlenen protokolle Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan canlı hayvan pazarı, 27 Ekim 2020 tarihinde 20 yıllığına Van Ticaret Borsasına (VANTB) devredilmişti.

Bizlerde Vangölü TV ekibi olarak bu hafta Canlı Hayvan Pazarındaydık. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların satıldığı pazarda vatandaşa mikrofonu uzatarak pazar hakkındaki duygu ve düşüncelerini sorduk. Kimi vatandaş konuşmaktan çekinirken kimisi de pazar hakkındaki düşüncelerini anlattı. Genel olarak hayvanlarını satmaya gelen vatandaşlar yem, saman gibi ürünlerin fiyatlarının çok yüksek olduğunu, hayvan fiyatının düşük olduğundan yakınırken, küçükbaş ve büyükbaş hayvan almaya çalışan vatandaşlarda fiyatların çok yüksek olduğunu bu şekilde hayvan alamayacaklarını dile getirdi.

Biz göreve geldiğimiz günden beri tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalar yaptık diyen Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, “Küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’de birinci sıradayız ama yeterli destekleri alamıyoruz. Sınır ili olduğumuz için şansızız. Birde iklimin etkileri var. Bazı illerde hayvanlar 40-50 gün içerde beslenirken maalesef Van’da 7-8 ay bazen içerde olabiliyor. Bu durumdan dolayı vatandaşımız çok sıkıntı çekiyor.” Dedi.

SÜER, “ÜLKEMİZDEN DEVLETİMİZDEN POZİTİF BİR DESTEK BEKLİYORUZ”

Yem fiyatları çok yüksek şeklinde konuşan Süer, Evet, ithal olarak ülkemize arpa gibi şeyler geliyor ama bizim ilimize her şey ithal olarak geliyor. Bundan dolayı Van’da hayvancılık çok zor şartlarda yapılıyor. Devletimizden pozitif bir destek bekliyoruz. Eskiden başka ülkelere hayvan ihraç ederdik. Şimdi ise Van’a kesilmiş kasap eti geliyor.” dedi.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer ve hayvan pazarında bulunan vatandaşların tüm görüntüleri videoda sizlerle.

Kaynak: Vangölü TV


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem