Rasim Saygın, “15 Temmuz darbe girişimi sadece hükümete yönelik değil”

15 Temmuz hain darbe girişimini Türkiye’nin uçurumdan ve felaketten döndüğü tarih olarak tanımlayan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, karanlık geceyle ilgili görüşlerini Vangölü TV mikrofonlarına anlattı.

Van Haberleri 18.07.2021 13:13:47 0
Rasim Saygın, “15 Temmuz darbe girişimi sadece hükümete yönelik değil”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Darbeden haberdar oldukları gibi meydanlara akın ettiklerini söyleyen Saygın, “Sosyal medya üzerinden vatandaşlarımıza darbeyi yok etmeye yönelik çağrıda bulunduk. Çağırımızı duyan üye ve gönüllülerimiz beşyol meydanında partimizin bulunduğu alanda bayraklarla toplandılar. Darbe girişimine karşı gösteriler düzenlemeye başladılar. Bu hain plana karşı ilk meydanlara inen siyasi gurup bizlerdik. Çünkü biz bu darbe girişimi tek başına ak parti ve hükümete yönelik darbe olarak yorumlamadık.” Şeklinde konuştu.
TERÖRÜN İÇ YÜZÜNÜ BİLENLER İLE DİĞERLERİNİ BİRBİRİNDEN AYIRMAK GEREKİYOR
 Darbe planı sadece hükümete yönelik değil Türkiye ve halklarına yönelikti diyen Saygın, “Amaçları Türkiye’yi, Suriye ve Irak’a çevirmek olduğunu ve Türkiye’yi davadan koparmaya yönelik bir eylem olduğunu ifade etti. Saygın, “İlk bakışta bunların iç yüzünü bilmeyenler bunun normal bir cemaat ve normal bir hareket olarak değerlendirmiş. Şunu da biliyoruz ki bunlarla bir şekilde iletişime geçmiş, içinde olup da niyeti kötü olmayan, bu terörün iç yüzünü bilmeyenler ile diğerlerini birbirinden ayırmak gerekiyor.” Dedi.
ÖRGÜTÜN KADROLAŞMASINA İZİN VERİLDİ
Saygın, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;
Terör örgütünün bu şekilde güçlü bir hale gelmesi, bu şekilde milleti arkasına almasının nedenlerinden biri de maalesef ki kurulduğu günden bu yana devlet yetkililerinin, gizli veya açıktan bu örgüte yol açması.  Devlet yıllardır TSK, Emniyet güçleri ve Milli Eğitim gibi yerlerde kadrolaşmasına izin verdi. Rabbim bir daha bize böyle 15 Temmuz’lar yaşatmasın. Rabbim insanlarımızı hep uyanık tutsun, yöneticilerimize feraset versin ve halkımızı İslam bayrağı altında milli ve dini duygularına sahip çıkan bir millet haline getirsin. 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem