Necdet Takva ‘Halkımız işini aşını ve huzurunu seçecek’

Vanlının huzurlu bir yaşamı, çocuklarının geleceğinin güvenli olmasını özlediğini belirten AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, “Memleketimizde barış olsun, kardeşlik olsun, zenginlik olsun, işimiz olsun, aş

Van Haberleri 30.03.2019 16:30:09 0
Necdet Takva ‘Halkımız işini aşını ve huzurunu seçecek’
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Vanlının huzurlu bir yaşamı, çocuklarının geleceğinin güvenli olmasını özlediğini belirten AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, “Memleketimizde barış olsun, kardeşlik olsun, zenginlik olsun, işimiz olsun, aşımız olsun diye aday oldum” diyerek Vanlıyı özlemleri ile buluşturacaklarını söyledi.

Van FM’de yayınlanan ve Gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu  Van’da Gündem Programı’na konuk olan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, Van'a dair hayallerine, gençlere ve kadınlara yönelik değerlendirmeler yaptı, seçim yasakları  öncesinde son mesajlarını verdi. 

Yoğun bir seçim çalışması yürüttüklerini aktaran Takva, tarlada iz bıraktıklarını söyledi.

KİMSENİN VAGONU OLMADIM, VAN İÇİN ÖZGÜN DURUŞ SERGİLEDİM
Şehirlerin insanın ta kendisi olduğunu söyleyen Takva, “Şehir aynı zamanda medeniyettir, medeni mekân içerisinde bütün farklılıklarıyla zemin oluşturacak kurumsal zemini hazırlamak gerekir” dedi.

Van’ın 3 bin yıl önce önemli medeniyetlere başkentlik yapmış bir kent olduğunu vurgulayan Takva, “Van çok mistik değerleri olan bir şehirdir. O geçmişin ihtişamını geleceğe yöneltmek, insanların mutlu hissedebileceği bir şehre dönüştürmek istiyorum. Makam mevki derdi olan bir adam değilim, hiçbir zaman bildiğim doğruları söylemekten vazgeçmedim. Aklımı hiçbir zaman kiraya vermedim. Bölgenin siyasal sosyal beklentilerini, hassasiyetlerini katıldığım her programda söyledim. Herkes bizi kendisine bağlama girişimleri içerisindeydi ama kimsenin vagonu olmadım” dedi.

NECDET TAKVA NASIL BİR VAN HAYAL EDİYOR?
Van ile ilgili hayallerinin olduğunu aktaran Takva, “Dilerim yarın Van halkı da bize destek verir ve halkımızla birlikte hayallerimizi gerçekleştiririz" dedi. 

Çocukların bu kentin altın değerleri olduğunu ifade eden Takva, “Bu çocuklar yarın bu kenti yönetecekler. Dolayısıyla o çocukları ayrıcalıklı kılacak bir anlayış sergilemeliyiz. Yaşlılar da aynı o çocuklar gibi ayrıcalıklı olmalı. Bizlerin de yaşlandığımızda geleceğe ilişkin korkularımız olmamalı. Kimsenin kimseye muhtaç olma kaygısı taşımadığı bir şehir olmalı Van. 60 yaşında bir adam 3 tekerlekli araçla çalışmamalı. O yaştaki bir kadının, annenin yaşam kaygısı olmamalı. O yaşlı yol parasını ödememeli, gitmesi gereken yere götürülebilmeli. Dezavantajlı ayrımını kaldıralım. Üretebilecek yaştaysa üretmeli. Bizim toplumun değerlerine saldırılmamalı. Işıl ışıl camilerimiz olmalı. Kadınlara ayrı taziye evleri olmalı. Dışarda gelebilecek insanlar mutlu olmalı. Trafik sonu olmamalı, köylerin su surunu olmamalı, yol sorunu olmamalı. Tüketen bir kent değil, üreten bir kent oluşturacağız. Seçimlerde bunları kim en iyi yapacaksa ona oy vermeliyiz. Köylerde inanılmaz bir zenginlik var. O bizim zenginliğimiz. O adama dokunacağız. O adamın hayatını kolaylaştıracağız. Köyde kişi başına düşen hayvan sayısı 28 iken 35 olsun. Bunun için projelerimizde 2,7 milyon olan hayvan sayımızı beş yılın içerisinde 4 milyona çıkartacağız. Bunu yaparsak biz zenginleşiriz, biz zenginleşirsek ülkemiz zenginleşir. Tüken değil üreten bir kent olmak istiyoruz. Van zengin bir şehir, istemediğin kadar toprak ve su var. Sadece Gülpınar İlçemiz bile Van gibi 10 şehri besleyebilir. Kimse bunu görmemiş. Varsa yoksa siyaset. 10 yıldır bu kenti yönetmişsin halen tüketen bir şehirsin. Kim yapacak bunu belediye yapacak tabi ki” şeklinde konuştu. 

Takva, TSO Başkanlığı döneminde yatırımcıları Van’a getirme konusunda dönemin belediye başkanından randevu alamadığını anlatarak, “Ben hayatımda maaş alan birisi değilim. Buna rağmen kimseyi kırmadım. Kapımıza gelen hiç kimseyi üzmemişiz, elimizden geldiğince yardımcı olmuşuz” diye belirtti. 

NECDET TAKVA NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAK?
Seçildiği taktirde dünyanın en iyi belediye başkanı olacağını altını çizen Takva, “Van, yöneten yönlendiren bir şehirdir. Valisi, rektörü, belediye başkanı, bir numara olmalı.  Kenti zenginleştiren bir yönetim sergilenmeli. Benim doğuştan gelen iyi bir yönetici özeliğim var. Belediye başkanı olduğumda kenti Vanlı ile birlikte yöneteceğim. Hiç kimseyi ayrıştırmayacağız. Belediye, bilinen hizmetleri yerine getiren önemli bir organizasyondur. Kentin ulaşım sorunu yöneteceğiz. Kentin trafik sorunu yok, yönetilememe sorunu var. Bunun kiminle yapacağız, mimarlar odasını çağıracağız, sorunu ilgili kurumlarla birlikte yapacağız. Sorunlarla ilgili fikri olan paylaşsın, belediye meclislerini halka açık yapacağız. Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Büyükşehir imar yönetmenliğini çıkartacağız. İmar planı yok, iç denetim sistemi yok, akıllı şehir moduna geçeceğiz, meclis toplantılarını halka açık yapacağız ve herkes izleyebilecek. Halkın ve kentin yararına işlere kim destek olmuş kim engel olmak isityor halk kendisi görsün. Her gelen kendi burjuvasını yaratıyor. Bütün ihaleler, halka açık rekabet ölçüleri içerisinde olacak. Halka rağmen halkçılık yapmayacağız.  Gönüllere dokunacağız. Adamın evi önündeki yolu yaparken ona soracağız. Sektör kurulları oluşturacağız. Orada çıkan kararlar meclisten çıkıp uygulanır hale getireceğiz. İsrafın önüne geçeceğiz. Çok fazla yoksulumuz var. Yoksulu olmayan, işsizl olmayan bir Van olmalıyız. Bir yıl içerisinde 20 bin insanı iş sahibi yapacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

SİYASETİ VAN’IN GÜNDEMİNDEN ÇIKARTACAĞIZ
Toplumu ayrıştırmayacaklarını anlatan Takva, “Kadınlar özel insanlar, bu anlamda kadınlara özel spor alanları, özel taziye evleri yapacağız. Ama toplu taşıma araçları gibi öyle bir ayrıştırma yapmayacağız. Herkes üretime katkı sağlayacak duruma getireceğiz. Halk ciddi şekilde siyasallaşmış, kentlinin gündeminde ideoloji olmamalı. Adaylığım ile ilgili olarak iş dünyasından destek aldım ama öyle açık bir şekilde değil, iradelerini belli ettiler.  Aslında iş dünyasının ideoloji yoktur. Kapılarını herkese açık hale getirebilirler” ifadeleri kullandı. 

İŞ DÜNYASI İLE BARIŞIK BELEDİYE YÖNETİMİ OLACAĞIZ
Seçildiği zaman belediyenin kapılarını iş dünyasına açacaklarını aktaran Takva, “İş dünyasını sahiplenmek gerekiyor. Çünkü onlar önemli adamlar. Belli ideolojik dönemde iş insanlarının ne gibi zorluklar çektiğini bilen biriyim. Onlara ilişkin bütün üretim süreçlerini kolaylaştırmamız lazım. Esnafımız, tüccarımız ihtiyaçlarını sıfır bürokrasiyle karşılayacağız. İş insanları yatırımlarını minimum bürokrasiyle karşılayacaklar. İş dünyasının hayatını kolaylaştıracağız” sözü verdi.

ÇOCUKLAR SİYASETE ALET EDİLMESİN
Siyaseti halkın ve kentin gündeminden çıkartmak gerektiğini, özelikle çocukların siyasete alet edilmesinin yanlış olduğunu vurgalayan Takva, “Siyaseti değil ticareti gündeme sokacağız. Çocukların üzerinden siyaseti geliştiren bir akıl tutulması var. O çocuğun siyasetle ne alakası var. Çocuğun işi o değil. O çocuğun o saatte okulda olması lazım.  Otobüsün yanında elinde bayrakla koşan çocuk bir zafer havası olarak lanse ediliyor. İş dünyasının burada hem geri kalmışlık sorunu, hem de arada kalma sorunu var. Bunun için kutuplaşmayı ortada kaldırmamız gerekiyor. Siyaset çok kutuplu olmalı. Van’da siyaseti normalleştirmemiz lazım. Siyasetin o mayınlı alanında çıkmamız gerekiyor” dedi.

KİŞİSEL ÇIKAR KAYGILARI VAN’IN ÖNÜNE GEÇMEMELİ
Herkesin önceliğinin Van olması gerektiğinin altını çizen Takva, “Kişisel iktidarlarını güçlendirmeye yönelik halkın ihtiyaçlarını ikinci sıraya atma edepsizliğinden herkesin kurtulması gerekir” ifadeleri kullandı. 

Takva, Van halkının karar vermesi durumunda Van’da yaşanacak değişimin dünyada şaşkınlığa yol açacağını söyledi. 

NECDET TAKVA'NIN SEÇİLMESİ YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLABİLİR Mİ?
Aday gösterilmesi bölgede huzur ve barış için bir fırsat olarak çeşitli kesimler tarafından değerlendirildiğini ifade eden Takva, “Halktan biri olarak, ülkemizde bu anlamda değişim ve dönüşüme yarayacak bir araç haline gelebiliriz. Böyle bir etkiyi halkla, sivil toplumla, siyasetçilerle ve medya ile hep birlikte gerçekleştirebiliriz. Bu konudan asla imtina etmeyiz. Bunun belki de en anlamlı yönü bu misyon olacak. Halk bunu okumuyor. Halkın da bunu görmesi gerekiyor. Bir rol üstleneceksek herkesin desteklemesi lazım. Çözüm sürecini sabote eden hiç kimse ve güç, bölgemizdeki sorunların çözümünde artık muhatap değil. Halkın kendi içinden çıkaracağı, seçeceği kişiler muhatap alınarak sorunların çözümünde ilerlenecek. Ben bunu seçim propagandalarımda kullanmadım. Halk bu görevi bana vermeli. Sayın Cumhurbaşkanımız Van mitingi için ‘Van’da siyasi hayatımın en kalabalık mitingiydi. Öyle görünüyor ki hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Ben orada siyasi bir mesaj verdiğini düşünüyorum. Van halkının bunu doğru okuması lazım” şeklinde konuştu.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem