Necdet Takva'dan 20 bin gence iş sözü

"Yeniden Van, Yeni Van" sloganıyla projelerini tanıtan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’nın Proje Tanıtım Toplantısında 20 bin kişiye istihdam sözü vermesi gençleri heyecanlandırdı.

Van Haberleri 10.03.2019 23:14:01 0
Necdet Takva'dan 20 bin gence iş sözü
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

"Yeniden Van, Yeni Van" sloganıyla projelerini tanıtan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’nın Proje Tanıtım Toplantısında 20 bin kişiye istihdam sözü vermesi gençleri heyecanlandırdı.

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, projelerini Cumartesi günü yaptığı bir toplantıyla tanıttı. İskele’de 15 Temmuz Şehitler Parkı içindeki düğün salonunda yapılan Proje Tanıtım Toplantısı’na Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas,İrfan Kartal İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'nun yanı sıra ilçe başkanları ile ilçe belediye başkan adayları hazır bulundu. Van Göl’ünün mavi sularının kıyısında yapılan proje tanıtımına ilgi hayli fazla oldu.

GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

AK Parti’nin toplantı ve mitinglerinde genelde orta yaş insanlar katılırken, bu sefer salonu tıka basa dolduran partililerin daha çok genç kadrolardan oluşması dikkat çekti. Bu durum AK Parti Adayı Takva’nın özelikle sosyal medya hesabında gençleri kucaklayıcı söylemlerinin karşılık bulduğunu gösteriyor.

Tanıtımı yapılan projelerin iki yönüyle dikkat çekti. Bir yönü kent ve insan yaşamına dokunan projeler olması, ikinci yönü ise istihdam oluşturacak şekilde planlanmış olması.

Proje sunumu sırasında, Necdet Takva'nın seçilmesi halinde görev başladığı günden itibaren 1 yıl içerisinde 20 bin genç için istihdam oluşturacak şekilde çalışmalar yapacaklarını açıklaması, iş sözü vermesi üzerine gençler sloganlarla coşkularını ifade etti.

ERCİŞ OSB MÜJDESİ ERCİŞLİLERİ COŞTURDU

Katılımcıları heyecanlandıran konuların başında, Takva’nın tarım ve turizm ile ilgili projeleri oldu. Salonu heyecanlandıran bir diğer gelişme ise Takva’nın Kürtçe, “mala mın” sözleri oldu. Proje Tanıtım Toplantısı’nda en mutlu olan ise Ercişliler oldu. Bakan Varank’ın Erciş OSB’si için 13 milyar kaynak buldukları açıklaması ilçeden gelenleri mutlu etti.

ANLAMLI “YENİDEN VAN, YENİ VAN” SLOGANI

Takva’nın proje tanıtım toplantısında kullandığı "YENİDEN VAN YENİ VAN" sloganı ve sloganın dizaynı dikkat çekti. Sloganın dizaynı akıllara 2011 Van Depremi’ni getirdi. Nitekim o depremden sonda Van yeniden yapılmaya başlanmıştı. Diğer yanda ise VAN’ın içinde bulunduğu iç içe geçmiş yuvarlak çemberler, genellikle deprem merkezleri için kullanılıyor. Tüm bunları Takva'nın sloganında birleştirmesi dikkatlerden kaçmayan bir ayrıntı oldu.

KAYHAN TÜRKMENOĞLU PROGRAMI SONUNA KADAR TAKİP ETTİ

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva'nın proje tanıtım toplantısını sonuna kadar takip etti. Toplantının bir bölümünde ayrılmak zorunda kalan Musfa Varank'ı uğurladıktan sonra salona dönen Türkmenoğlu. AK Parti Van il ve ilçe teşkilatları ile birlikte açıklanan projelere ve verilen sözlere sahip çıktı.

VARANK İLE GÖRÜŞMEK İÇİN GELENLER, VARANK İLE GİTTİ

Proje tanıtım toplantısından, başka bir toplantıya katılmak için ayrılan Bakan Mustafa Varank ile görüşmek isteyenlerin salondan ayrılması ve korumaların hassasiyeti nedeniyle de diyalog yaşamamaları dikkat çekti .

VAN FM PROJE TANITIM TOPLANTISINI CANLI YAYINLADI

Proje tanıtım toplantısının en çok eksikliği hissedilen şey ise, toplantıyı canlı verecek bir televizyon kanalının olmamasıydı.

Toplantıyı sadece 97.0 frekansından yayın yapan Van FM Radyosu canlı olarak yayınladı. Van FM'in salondan yaptığı canlı yayında, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva ile birlikte ilçe belediye başkan adayları, Gazeteci Ziya Türk ve Gazeteci Ömer Aytaç Aykaç'ın konuğu oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem