Meteorolojik bilgiler artık cebinizde

Meteoroloji 14 Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından akıllı cihazlar için geliştirilen mobil uygulama sayesinde, vatandaşların hava durumunun yanı sıra birçok bilgiye ulaşabileceğini söyledi.

Van Haberleri 8.11.2017 14:48:57 0
Meteorolojik bilgiler artık cebinizde
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meteoroloji 14 Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış, beraberinde Şube Müdürü Erdal Üçdal ile birlikte 2985 metre yüksekliğindeki Van Bahçesaray yolu üzerindeki Karatepe mevkiinde bulunan ‘Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nda teknik incelemelerde bulundu. Buradaki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Meteoroloji 14 Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün, günümüz teknolojisini kullanarak hızlı, bir şekilde sektörlere ve kullanıcılara sağladığı hizmetleri cebinize kadar getiriyor. Günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı akıllı telefon ve tabletler sayesinde, günlük hayat oldukça kolaylaştı. Artık hava durumunu izlemeden dışarı çıkabilirsiniz. Gelişmiş teknolojik altyapı ve 24 saat kesintisiz çalışan personelle, meteorolojik ürün ve hizmetleri teknolojinin elverdiği her ortamda kullanıcılara ulaştırıyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından akıllı cihazlar için geliştirilen mobil uygulama sayesinde, vatandaşların hava durumunun yanı sıra birçok bilgiye ulaşabilecekler. Akıllı cihazlar için geliştirdiğimiz, Android hava durumu uygulaması sayesinde, bulunduğunuz her yerden, istediğiniz noktanın anlık hava durumu ve tahminlerine erişebilecek, planlarınızı rahatlıkla ve hızlıca yapabileceksiniz. Mobil uygulamayla anlık ve uzun vadeli hava durumu bilgilerine uydu ve radar görüntülerine, meteorolojik uyarılara, deniz suyu sıcaklıkları ve kar kalınlıkları bilgilerine kolaylıkla ulaşıp meteorolojinin sesi radyosunun canlı yayınını dinleyebilirsiniz” dedi.

“Haberdar olun, hazırlıksız yakalanmayan”
 

Elkatmış, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü İOS ve Android uygulamasıyla, gün içinde tahmin edilen saatlik hava durumu, saatlik tahmin grafiği, gelecek 5 güne ait tahmin edilen hava durumu, en yüksek ve en düşük sıcaklıklar, üzerine basıldığında açılan saatlik ve günlük tahmin detayları, uydu radar, deniz suyu sıcaklıkları, kar kalınlıkları, anlık hava durumu, sıcaklık, basınç, rüzgar nem, dinamik görüntüler, güneşin doğuş ve batış saatleri ile anlık konumu bilgilerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Mobil uygulamanın ve ilçe arama ve kaydetme, kayıtlı merkezlerin düzenlenmesi GPS üzerinden hesaplanan en yakın merkezin hava durumu tahmin bilgileri, uygulama içinden ‘Meteorolojinin Sesi Radyosu’nu dinleyebilme, farklı tasarımlara sahip widgetlar ile uygulamayı açmadan bulunulan konumdaki ya da seçilen merkezin hava durumu ve tahmin bilgisini görüntüleme gibi özelikleri de bulunuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait bu aplikasyona GooglePlay ve Appstore üzerinden ücretsiz sahip olabilirsiniz” şeklinde sözlerini tamamladı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem