Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık haftası olarak belirlenmişt

Van Haberleri 22.10.2021 23:38:02 0
Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV /ÖZEL
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ufuk Çobanoğlu “ Ülkemizde Sağlık Bakanlığımızın önderliğin de ve üniversitelerde çok sayıda farkındalık ve etkinlik düzenlenmektedir. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen ve kadınlarda en çok hayat kaybına neden olan bir hastalıktır. Erken evrede meme kanseri bir belirti göstermemekte bu nedenle gecikmiş tanı sevgili kadınlarımızın haytalarının son bulmasına neden olmaktadır. Buradan hareketle bu kanser türünün erken teşhisi çok önemlidir. Şeklin de konuştu.
 Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, “Kanser, tüm dünyada gittikçe yaygınlaşan önemli bir toplum sağlığı problemidir. Ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer almaktadır”. Dedi.
Ayrıca Seminere Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ’in Eşi Meral Bilmez, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ufuk Çoban ve birçok kadın katıldı.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem