Mehmet Kurukçu, “İl Başkanları teşkilatlarına sahip çıkmalı”

Kanal M’de Baki Karaca’nın sunduğu Ana Haber Bülteni’ne canlı yayın konuğu olarak katılan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu seçim çalışmalarında kimsenin kimseyi kırıp incitmeden, kimsenin burnu kanamadan propaganda çalışmaları

Van Haberleri 5.02.2019 07:33:36 0
Mehmet Kurukçu, “İl Başkanları teşkilatlarına sahip çıkmalı”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Postası Gazetesi - Özel Haber

Kanal M’de Baki Karaca’nın sunduğu Ana Haber Bülteni’ne canlı yayın konuğu olarak katılan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu seçim çalışmalarında kimsenin kimseyi kırıp incitmeden, kimsenin burnu kanamadan propaganda çalışmalarının yürütülmesini istediğini söyledi.

Programda, CHP’nin HDP ile gizli ittifakının olup olmadığından, Van’ın sorun ve sıkıntılarına kadar birçok konuda bilgi veren Kurukçu, CHP’nin nasıl bir seçim kampanyası yürüteceğini de anlattı.

BİR BİRİMİZİ RENCİDE EDİP KIŞKIRTMAMALIYIZ

Seçimlerin gelip geçici olduğunu bilerek siyasi mücadelenin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Kurukçu, “Bugüne kadar bir çok seçim geçirdik. Şimdi de önümüzde yerel seçimler var. 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimler de bitecek. Sonrasında yine bir çok seçim geçireceğiz. Dolayısıyla seçimler için bir birimizi kırıp dökmeye, incitmeye gerek yok. Siyasi mücadelemizi, politikalarımızı ve programlarımızı huzur ve sükunet içerisinde seçmene anlatmalıyız. Kimsenin burnu kanamadan seçim kampanya dönemi sona ermeli. Bu açıdan biz il başkanlarına büyük sorumluluk düşüyor. Gençlik kolları, kadın kolları ve teşkilatlarımıza sahip çıkmalıyız. Bir birimizi rencide edici ve kışkırtıcı söz ve davranışlarda bulunmayalım. Çünkü Vanlılar olarak bizim bizden başka dostumuz yok. Şayet şahsi menfaat için değil de Van için mücadele ediyorsak, Van’a ve Vanlıya yakışacak en güzel söz ve davranışlarla bayram havasında bir seçim süreci geçirmeliyiz” dedi.

HDP MECLİSTE GRUBU BULUNAN LEGAL BİR PARTİDİR

Tüm partilerin seçmenlerinin oyunu almak üzere bir seçim çalışması yürüttüklerini ifade eden Kurukçu, “CHP olarak tüm seçmenlerin oylarına ihtiyacımız var, Bugün iktidar partisinin işine geldiğinde HDP ile yaptığı işbirliğinin adı neden çözüm süreci oluyor da, CHP iş birliği yapınca adı terör ile anılıyor? Ayrıca HDP illegal bir parti ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ne işi var kapatılsın. Kapatılsın ki biz bugün HDP’yi konuşmamış olalım. Kaldı ki HDP mevcut kanunlar çerçevesinde kurulmuş ve faaliyet yürüten legal bir partidir. Ben HDP’linin, AK Parti’linin, MHP’linin oyunu almayacaksam, Van’dan nasıl milletvekili çıkaracağım? Bizim şu an İYİ Parti dışındaki hiçbir parti ile ittifakımız yok. Ancak siyasi görüşü ne olursa olsun tüm siyasi partilerin seçmenlerinin veya üyelerinin oylarına ihtiyacımız var” diyerek HDP ile ittifak yapmadıklarını belirtti.

CHP 81 İL BAŞKANI VE MYK ÜYELERİ İLE VAN’A GELDİ

Van’da muhalefet olsun diye muhalefet yapmadıklarına dikkat çeken Kurukçu, “3 yıllık il başkanlığım süresince 36 tane heyeti Van’a getirdik. Ayrıca 81 il başkanını, MYK’nın 14 üyesinden 10’unu Van’a getirerek Van’da bir ilki gerçekleştirdik. Gelen heyetlerimiz, gençler, kadınlar ve sivil toplum örgütleri ile toplantılar yaparak Van’ın sorun ve sıkıntılarını rapor haline getirip, Ankara’ya taşıdı. Bu faaliyetimiz aynı zamanda CHP doğuya veya Van’a gelmiyor iddialarına bir cevabı da içinde barındırıyor” dedi.

VAN’IN 143 CHP MİLLETVEKİLİ VAR

Van’dan seçilmiş bir milletvekili olmaması mazeretinin arkasına hiçbir zaman saklanmadığını söyleyen Kurukçu, “Van’dan seçilen CHP milletvekili olmasa da, Van’ın 143 tane milletvekili var. Çünkü istediğim zaman istediğim milletvekilimize veya Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na ulaşabiliyorum. Van’ın sorun ve sıkıntılarını da milletvekillerimiz aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdik, soru önergeleri ile hükümete ilettik. Mazeret üretmek yerine çözüm üretmek için tüm imkânlarımızı seferber ettik” dedi.

ÜLKE GÜNDEMİNİ GENEL BAŞKANIMIZ VE MYK ÜYELERİMİZ DEĞERLENDİRİYOR

Van’da siyaset yapsa da ülkenin genel sorunlarının Van’ı da ilgilendirdiğini ifade eden Kurukçu, “Türkiye’de çok büyük ekonomik kriz var ve kimse bunun üzerini örtmesin. Biz Van’da siyaset yapıyor olabiliriz, ancak bugün İstanbul’da yapılan 4 tane mega proje var. Mesela Orhan Gazi Köprüsü’nün yap işlet devret modeli ile yapıldığını ve günde 40 bin araç geçişinin garanti edildiğini, geçmediği takdirde köprünün garanti edilen geçiş parasının bizim cebimizden çıkacağını, Avrasya Tüneli’nden günde 60 bin aracın geçmemesi halinde, parasının bizim cebimizden ödeneceğini, Türkiye’de doların 3,5 liradan 6-7 liralara çıkıp tekrar 5 liralara döndüğünü anlatmazsak, burada halkı çok da inandıramayız. Ülke siyasetini ilgilendiren bu konuları gündeme getirecek Genel Başkanım ve MYK üyelerim var, ancak benim il başkanı olarak Van’daki sorun ve sıkıntıları kesintisiz olarak gündemde tutmam lazım” diyerek seçim kampanyasındaki yol haritasını söyledi.

5 YIL ÖNCEKİ VAATLERİN AYNISI BUGÜN YİNE VERİLİYOR

Seçim kampanyasında CHP İl Başkanlığı ve adayların gündeminde öncelikli olarak Van’ın yerel sorunları olacağını belirten Kurukçu, “2014 yılında CHP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldum. 5 yıl önce verilen vaatler bugün tekrar veriliyor. O zaman çözüleceği vaat edilen sorunların hiçbirine çözüm bulunmamış. Geçmişe dönüp baktığımızda anlıyoruz ki koskoca 5 yıl boşu boşuna geçmiş. 5 yıl önce de çevre yolu, otogar, TOKİ, İmar ve yapı ruhsatı sorunları var diyorduk. Bunları bugün yine çözülmesi gereken sorun olarak konuşuyoruz. Son 5 yılın 2,5 yılı HDP yönetimine ait, 2,5 yılı da kayyum yönetimine ait. Van’ın boşa geçen 5 yılını görüyoruz. Biz tüm olaylara vakıfız ve bu nedenle seçim çalışmasına çok önceden başlamadık. Türkiye’de 10 tane ilçe belediye başkan adayını ilk olarak açıklayan CHP Van İl Teşkilatıyız. 2014 yılındaki adaylık tecrübemden dolayı adaylarımızı büyük bir titizlikle belirledik ve hızlı bir şekilde açıkladık” dedi.

KOLTUKLAR ŞAHSİ MENFAAT İÇİN KULLANILMAMALI

Çözüm noktasında başarılı olmanın şartının yetkilerin şahsi çıkar ve menfaat için kullanılmaması olduğunun altını çizen Kurukçu, “Oturduğumuz koltukları şahsi çıkar ve menfaat  için değil, toplumsal çıkar ve menfaat için kullanırsak, iktidar veya muhalefet partisi de olsak çözüm noktasında başarılı oluruz. Mesela çevre yolu, otogar ve yapı ruhsatı sorununu iktidar partisinin il başkanı bilmiyor mu? Devlet hastanesinin yerini park veya kültür merkezi yapmak için neyi bekliyorlar? Bunu yapmak hükümet ve belediyenin elinde değil mi? AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva sağolsun devreye girmiş ve satış listesinden çıkardım diyor. Satış listesinden çıkarılmasına katkı veren, emeği geçen herkese partisi ne olursa olsun teşekkür ediyorum. Ancak park veya kültür merkezi yapılması için neyi bekliyorlar anlamıyorum?” diyerek bir an önce harekete geçilmesini istedi.

VAN’IN SORUN VE SIKINTILARI CHP GENEL MERKEZİNDE

Van’ın bir çok sorunu olduğunu, ancak öncelikli sorunları gündeme getirerek çözüme katkı sunmak istediklerini ifade eden Kurukçu, “Van’ın tüm sorun ve sıkıntıları şu an Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun masasında. Sorunları özetleyerek 3-5 tanesini saydım, ancak onlarca sorun var. Mesela Edremit’ten Beşyol’a, Beşyol’dan Üniversite’ye metro veya tramvay yapılabilir. Yapılmaması için hiçbir eksiğimiz yok. Ancak otogarı olmayan bir ile tramvay veya metro yapımından bahsetsek herkes bize güler. Bugün neden stadyumumuz yok? Bir yandan takımımızı üst liglere çıkarmak için çalışıyoruz, diğer yandan ise stadyumumuz yok. Bu çelişki değil mi? Neden şu an bir kent meydanımız yok? Aracımızı park edeceğimiz oto park alanlarımız yok” diyerek halkın gündemindeki konulara değindi.

KAYYUMLARIN ATANMASINA KARŞIYIM

Kayyumların yaptığı güzel işlerin olmasına rağmen kayyum atamasına karşı olduğunu söyleyen Kurukçu, “Ben her zaman siyasi görüş olarak kayyumların atanmasına karşı olan bir insanım. Seçilen insan hangi görüşten olursa olsun hiç önemli değil. Halk iradesi ile seçileni oradan ancak halk indirebilir. Biz sadece muhalefet olsun diye muhalefet etmediğimiz için, atanmalarına karşı olduğum kayyumların yaptığı iyi şeyleri de destekledik.  Valimizin yaptığı  yolları ve asfaltları, parkları da alkışladık” diyerek gerçekçi siyaset yaptıklarını belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI VAN’IN KAHRAMANI OLMALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda yaptığı çalışmalardan örnek veren Kurukçu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda yaptığı ilk icraat, Haliç’i temizlemek oldu. Haliç’i temizledi ve Türkiye’nin kahramanı oldu. Van’da kazanacak olan Belediye Başkanı  da çevre yolu, otogar, imar, yapı ruhsatı, TOKİ’lerdeki sorunlara ve Van Gölü’nün kirliliğine çözüm bulduğu zaman Van’ın kahramanı olacaktır” diyerek Van’a hizmet edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi / Ziya Türk


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem