Mehmet Emin Akan, “Bir vatandaş içki şişesini attım canımı vermeye geldim dedi”

İmam Hatip Mezunlar ve Mensuplar Derneği (ÖNDER) Başkanı, Van İli Eğitime Destek Platformu koordinatörü ve Hz. Ömer camii imamı Mehmet Emin Akan, 15 Temmuz ile alakalı görüşlerini paylaştı.

Van Haberleri 20.07.2021 09:05:52 0
Mehmet Emin Akan, “Bir vatandaş içki şişesini attım canımı vermeye geldim dedi”
Tarih: 01.01.0001 00:00

‘’Malumunuz bundan beş yıl önce 15 Temmuz’da hain bir girişim, bir kalkışma oldu. Dini istismar edip milletten gerekli desteği alarak, daha sonra millete ihanet edilerek bir kalkışma yaşandı. İnançlı inançsız Türkiye’de yaşayan bütün halk bu durumu kabul etmedi ve sokaklara döküldü, yapmış oldukları ihanet girişimini ve tuzağı Rabbim onların başlarına yıktı. Biz de milletle beraber omuz omuza olduk ve gereken yerlere gerekli mesajları verdik.’’

‘’İl müftümüzle beraberken bir kişinin nara atarak geldiğini gördük, ben ondan çok büyük bir ders, çok büyük bir ibret aldım. Bizim camimizin etrafında dolaşan, bizi tanıyan ve ’Hocam benim param yok, bana para ver içki alacağım’ diyen bir vatandaşın o gece haykırması ve Emin hocam, sayın müftüm görüyor musunuz? Ben içki şişesini attım, canım vatana kurban olsun. Ben şu an canımı vermeye geldim’ demesi hakikaten tüylerimizi ürpertti.’’

HAİNLERİN TUZAKLARI BAŞLARINA YIKILDI

Minarelerimizdeki ezanların susturulmaması için, bayrağımızın inmemesi için halk omuz omuza durdu ve hainlerin tuzakları başlarına yıkıldı. Gücümüzü rabbimizden aldık. Onun lütfu ve keremi ile sadece 15 Temmuz gecesi değil, akabindeki 27 günde de cemaatle beraber namazlarımızı kıldık, hiçbir fark olmaksızın herkesle birlikte yekvücut olduk. Vatanı vatan hainlerine, dini istismar eden din düşmanlarına ve ‘süper güç’ denilen ezik ve mağlup ülkelere fırsat vermedik.

Dini bilenlerden öğrenilmesi ve yerinde öğrenilmesi gerektiğini aktaran Akan, ‘Din sade ve açıktır. birleştiricidir, kolaylıktır, sevgidir, nefret ettirmemektir, zorlaştırmamaktır. Tuzaklara gelmeyin.’ Dedi.

Akan : ‘Rengimiz dilimiz ne olursa olsun bütün müminler, iman edenler kardeştir.’ Diyerek düşmana fırsat verilmemesi ve oyunlara gelinmemesi gerektiğini söyledi.

BİZ MÜSLÜMANIZ, NE ZULMEDER, NE DE ZULMÜ KABUL EDERİZ

Konuşmasının devamında Akan : ‘’Kurban topladılar, yardımlar aldılar, onlara nişan yüzüklerini dahi veren insanların üzerlerine F-16’larla saldırdılar, şehit ettiler, gazi ettiler. Müslümanlık bu değil. İslamiyet kisvesi altına bürünen terör örgütünü lanetliyoruz. Biz Müslüman’ız, ne zulmeder ne de zulmü kabul ederiz. Allah bizi vahdaniyet içerisinde, Kuran’a sımsıkı sarılacak şekilde birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin.’’ Dedi.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem