'Mavi Marmara' saldırısının 7. yıldönümü

İHH İnsani Yardım Vakfı Van Şubesi, Mavi Marmara filosuna yapılan saldırının yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Van Haberleri 1.06.2017 10:43:38 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

İHH İnsani Yardım Vakfı Van Şube Temsilcisi İbrahim Çinkılıç tarafından yapılan açıklamada, Filistin’e uygulanan haksız ablukayı kırmak üzere yola çıkan özgürlük filosuna karşı uluslararası sularda yapılan saldırının üzerinden 7 yıl geçtiği belirtildi. Dünyanın 35 farklı ülkesinden 700 gönüllünün katıldığı filoya uluslar arası sularda yapılan saldırı neticesinde 10 Türk vatandaşının şehit edildiği ve 50’den fazla kişinin ise yaralandığını hatırlatan Çinkılıç, “Mağdurların yürüttüğü hukuki mücadele, önümüzdeki dönemde de gündemde kalacağını göstermiştir. Batının bugüne kadar savunmuş olduğu ne kadar değer varsa, hepsini yerle bir etmiş olan İsrail’e karşı uluslararası alanda yükseltilmiş olan hukuki ve insani mücadele daha bir kararlılıkla sürmektedir. Bu, bir Türkiye-İsrail sorunu olmadığı gibi, bu sadece Filistinlilerin bir meselesi de değildir. Tüm dünyanın vicdan sahibi insanları ile Siyonist işgalciler arasındaki bir varoluş mücadelesidir. Yedinci yılında Mavi Marmara bize bir kez daha ezilen Filistin halkının davasını, Kudüs’ün mahzun konumunu ve hepsinden önemlisi Ortadoğu’daki Siyonist işgalin çirkinliğini daha gür bir sesle haykırmaktadır” şeklinde konuştu.
“Mavi Marmara bir yardım misyonu idi, sivildi, evrenseldi, meşru idi, Filistin halkının yanında işgalcinin karşısında idi, Kudüs’ün kurtuluşuna giden kutlu yürüyüşte bir basamak idi ve hepsinden önemlisi bir şahitti” diyen Çinkılıç, şu ifadeleri kullandı:
“Katliamdan bu yana geçen bazı olumlu gelişmelere rağmen, hayatını kaybetmiş kardeşlerimizin katillerinin hala serbest olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dolayısı ile Türkiye halkı ve mağdurlar olarak bizlerin temel şartlarından biri hala gerçekleşmiş değildir. O da, katillerin hak ettikleri cezayı almalarıdır. Şu asla unutulmamalıdır ki, Mavi Marmara aslında, işgalci ve Siyonistlere karşı yükselen bilincin bu topraklardaki son haklısıdır. 1980 yılında Rahmetli Necmettin Erbakan’ın Konya’daki muhteşem Kudüs Yürüyüşü ile başlayan bilinçlenme dalgası, Davos’taki ‘one minute’ ile ivme kazanmış ve Mavi Marmara ile zirve yaparak tüm Türkiye halkının davası haline gelmiştir. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor ve sefere çıkılan ilk günkü azim ve kararlılığımızın aynen sürdüğünü tüm dünyaya beyan ediyoruz.”


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem