Lokman Hekim Hastanesinde ameliyatsız bel fıtığı tedavisi

Van Haberleri 9.03.2017 16:32:58 0
Lokman Hekim Hastanesinde ameliyatsız bel fıtığı tedavisi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Lokman Hekim Van Hastanesinde ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavilerine başlandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ekrem Yalçın, bölgede çok yoğun bel ve boyun fıtığı hastasının olduğunu belirtti. Bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı olan ve doktorların ameliyat önerdiği hastaların genelde tıp dışı tedavilere başvurduğuna dikkat çeken Yalçın, “Genelde bu tür hastaların yüzde 95’ine ameliyat gerekmediğini, yüzde 5 oranındaki hastalara ise ameliyat öneriyoruz. Ameliyat önerdiğimiz hasta grubu da ameliyattan korktukları için tıp dışı yollara, yani kırık ve çıkıkçılara başvuruyorlar. Halbuki hastanemizde ameliyat gerekip ameliyattan korkan ve tıp dışı yollara başvuran hastalar için de alternatif sunduğumuz birçok metot var” dedi.
Bel fıtığı olan hastaların ameliyattan çekindiğini ifade eden Yalçın, “Hastalarımız; ameliyat dışında bir yöntemin olup olmadığını araştırdıklarını ve bizim ameliyatsız, kapalı işlemle yaptığımız tedaviyi duyduklarını ve o şekilde bize geldiklerini söylediler. Bizde kendilerini ameliyat etmeden, kapalı işlemle tedavimizi yaptık. Hastalarımız ağrıyla bize geldiler kapalı işlemle tedavimizi yaptık ve ciddi anlamda ağrılarının yüzde 100’den yüzde 20’ye kadar düştüğünü gördük” diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. İsmail Gülşen ise, hastaların şiddetli ağrılarla geldiklerini ifade ederek, “Hastanın gerçekten cerrahi gerektirecek ikinci derecede bel fıtığı mevcuttu. Fakat hastamız iş hayatına erken dönmek istediği için ameliyat olmak istemedi ve ‘daha değişik yöntemler var mı?’ Diye sordu. Fıtığın sinire zarar vermesini, ağrısını ortadan kaldıracak ilaçlarımızı yaptık ve hastamız şu anda çok iyi” şeklinde konuştu.
Öte yandan, kapalı yöntemle tedavi olan N.K. ve E.Y. adlı hastalar da, tedaviden çok memnun olduklarını ve bu şikayetleri olan hastaların korkmadan bu yöntemle tedavi olabileceklerini söylediler.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem