Kevenli'deki deprem konutlarında oturanlar çözüm istiyor

AFAD tarafından yaptırılan deprem konutlarındaki denetim eksikliğinden dolayı konutların kullanılamaz halde olduğunu belirten mahalle sakinleri yetkilileri göreve çağırdı.

Van Haberleri 5.09.2019 11:48:19 0
Kevenli'deki deprem konutlarında oturanlar çözüm istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.09.2019 11:48

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli mahallesinde AFAD kontrolünde yapılan deprem konutlarındaki eksikliklerden dolayı mağdur olan mahalleliler, binalarda ve mahallede yapımdan kaynaklı eksikliklerin olduğunu ve HDP döneminde yetkililerin söz verip yol, kanalizasyon ve içme suyunu da yapılmadığını söyledi.

AFAD tarafından deprem konutlarının ihalesinin yapıldığını ancak müteahhitlerin yeterince denetlenmediği için işlerin düzenli ve sağlam yapılmadığını belirten mahalle sakinleri, aradan geçen uzunca zamana rağmen konutlarda halen su, altyapı, yol gibi ihtiyaçların giderilmemesinden şikâyetçi olduklarını belirtti.

SEÇİMDE SÖZ VERENLER SUS PUS!
Konutların eksikliklerinin bulunduğunu ve müteahhidin yapması gereken işleri eksik bıraktığını ifade eden Said Uçak, “4 senedir bitmek bilmeyen bu deprem evlerinden memnun değiliz. Cam mermeri, parke ve mutfak dolabı bile yapılmamış. Burada bulunan 20 hanenin her odasında bir pencere eksik. Bize gösterilen proje ile yapılan bu evlerin arasında hiçbir alaka yok. Denetim için gelen memurlar işlerini iyi yapmadıkları için müteahhit, kafasına göre işleri yapıyordu. Hem müteahhit hem de kontrol ekiplerinden şikâyetçiyiz. Evimiz olmadığı için birçok komşumuzla taşınmak zorunda kaldık, seçim döneminde yapılacağı tamamlanacağı sözünü verenler seçimden sonra su pus oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

KAYYUMUN MAHALLEMİZİ ZİYARET ETMESİNİ İSTİYORUZ
Kayyum öncesi Van Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından her defasında işlerinin ertelendiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Sıddık Laç ise, “AFAD iyi veya kötü işinin tamamlayıp çıktı, depreme dayanaklı olmadığını düşünüyoruz ama yaşamak zorundayız, bizim istediğimiz şey bir yıl daha geçti kış ayı geldi, bu uzun kış ayında su ihtiyacını nereden karşılayacağız. Bir senedir, bu yapıların kiralarını ödüyoruz ama ne yol var, ne su, buradan gidip köyün içinde su doldurup getiriyoruz, yaz ayında bunu yapabiliyoruz, kış ayında ne yapacağız, yolsuz, susuz, alt yapısız bir şekilde.  Bir kuru ev diktiler ve anahtar verdiler, 4 sene boyunca böyle ıssız bir yerde bekliyoruz. Camlar kırılmış, musluklar hepsi çalınmış, duvardaki kablolar hepsi çalınmış. Buradan yetkililere sesleniyoruz! Yeni atanan kayyuma sesleniyoruz! Bu derdimize bir çözüm bulun, kış ayı gelmeden, yol ve su sıkıntımıza çözüm getirin, artık burada perişan olduk. Bize söz verdiği halde el atmayan siyasilere de sesleniyorum. Gelin, denetleyip onay verdiğiniz bu evlerde siz yaşayın. Eğer tasasız bir şekilde yaşayabiliyorsanız, biz, köy halkı olarak susup, haksızız diyerek yerimizde oturacağız. Ama yok, eğer oturamayacaksanız, neden işi başınızdan atmak için, elinizden geleni yapmıyor ve sözünüzü tutmuyorsunuz.” dedi.

SEVİNCİMİZİ KURSAĞIMIZDA KALDI
AFAD’a, seslenen Abdullah Ergin , “Bu şekilde kul hakkına giriyorsunuz. Bir yapı bu kadar eksik ve kusurlu yapılmasına rağmen nasıl üç sene sürer? Soruyoruz yetkililere; su yok, alt yapı yok, çevre düzenleme yok, yol yok. Önce sevindik, ev yapacaklar diye, ama bu sevincimizi kursağımızda bıraktılar.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ