Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar: Van Türkiye’nin göz bebeği

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği’nin (VATSO) Van'ın Gelecek Turizm Vizyonu toplantısına katılan Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar, Van’ın Türkiye’nin göz bebeği olduğunu söyledi.

Van Haberleri 21.10.2020 19:27:43 0
Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar: Van Türkiye’nin göz bebeği
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği’nin (VATSO) Van'ın Gelecek Turizm Vizyonu toplantısına katılan Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar, Van Postası Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, Van’dan çok etkilendiğini belirtti.

Van mutfağının çok zengin olduğunu ifade eden Başkan Vardar, Vanspor’un Van için önemli bir potansiyel olduğunu ve biran önce Süper Lig’de olması gerektiğini söyledi. Van’ın çok güzel bir şehir olduğunu söyleyen Vardar, Van’ın Türk turizminde ileriki yıllarda pastadan çok büyük pay alacağını ifade etti.

“VAN HER ŞEYE LAYIKTIR”

Herkesin bir gün Van’ı görmek isteyeceğini belirten Vardar, “Van ülkemizin göz bebeği bir il. Bir turizmci olarak Van’ın değerini en çok bilen insanlardan biriyim. Turizm pastasından ne kadar katkı alıyor derseniz; bence halen başlangıç noktasında. Ülkemizin 82 milyon nüfusu var. Bir gün göreceksiniz herkes Van’ı görmek isteyecek. Ama tabi burada tanıtıma çok önem vermek lazım, VATSO Başkanı Zahir Beyin davetlisi olarak geldim. Van’da bazı yerleri gezdik ve çok etkilendim. Van Müzesi’nden, Van Kalesi’nden çok etkilendim. Burada önemli olan şey insan kaynağı, 45 yıldır turizm yapıyorum. Bir de futbolla çok ilgiliyim. Bundan dolayı sürekli insanlarla beraber oldum. Buradaki insanların sıcaklığı, samimiyeti beni çok mutlu etti. Bu çok büyük bir kazanç, zaten ülkemizin en büyük turizm değeri kültür mirası olmasıdır. Müthiş bir kültür, tarih var. Burada insan kaynağımız çok önemli. Mutfağımız harika. Van’ın mutfağı çok zengin, bundan dolayı Van her şeye layıktır” dedi.

“ETKİNLİKLERLE VAN’I TANITMAK LAZIM, VAN İÇİN ÇOK ÜMİTLİYİM”

Van’ın Türk turizminde ileriki günlerde büyük bir pay alacağını söyleyen Vardar, “Van Denizi, kültürü ve Urartu Medeniyeti ile buradaki tarih taş devrine kadar neredeyse gidiyor. Bunları dünya turizm piyasasına, bil hassa iç turizme iyi anlatmamamız gerekiyor. İç turizmde kültür turlarına çok önem veriyoruz. Özetle Van her şeye layıktır. Vansporumuz var. O da 2. Lig’de oynuyor. İnşallah temennim biran önce Süper Lig’e çıkar. O da büyük bir turizm hareketi, bir deplasman takımı buraya geldiği zaman bir sürü insan o takımla geliyor. Burada yemek yiyor, alışveriş yapıyor. Van çok güzel bir şehir, Türk turizminde ileriki yıllarda pastadan çok büyük pay alacak. Ama tanıtıma önem vermek lazım, etkinliklerle Van’ı tanıtmak lazım, Van için çok ümitliyim. Gördüklerimden de çok mutlu oldum” diye konuştu.

“VAN’IN TÜRKİYE’DEKİ TURİZM HAREKETLİLİĞİ BENCE YENİ BAŞLAYACAK”

Van’a şu anda yatırım yapmayı düşünmediğini belirten Vardar, “Ben hayalci bir insan değilim. Van’a en çok turisti hemen hemen biz getiriyoruz. Buraya katkılarımız daha çok devam edecek, çok turist getireceğiz. İleride bir yatırımımız olur mu bilemiyorum. Şu anda Van’da yatırım yapma gibi bir düşüncem yok. Van’ın Türkiye’deki turizm hareketliliği bence yeni başlayacak. Çünkü Türkiye’de ilk turizm hareketi iç turizmle başlamış ve ilk olarak Erdek olmuştur. O günden beri turizmin içerisindeyim. Sonra Bodrumlar, Marmarisler olmuştur. Kültür turları da yeni yeni başladı. Ülkemizde 82 milyon nüfus var. Vanlılara bir tavsiyede bulunmak istiyorum; Buradaki işadamlarının özel bir sivil havacılık uçak şirketi kurmasını öneririm. Bunu Tranbzon’a, Kayseri’ye, Konya’ya koyduğunuzda her gün 2 -3 uçak dolusu insan Van’a gelebilir. Böyle müteşebbis olarak turizme yatırım yapmak lazım. Böyle talep arttıkça arzda artacaktır. Nasıl Mardin’de yeni yeni turist kapasitesi arttıkça, Kars’ta yeni yeni oteller yapılıyor. Buraya da daha fazla turist geldikçe de yeni yeni turizm yatırımları olacaktır” ifadelerini kullandı.

“KAPIKÖY SINIR KAPISI VAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ, AÇILMALI”

Kapıköy Sınır Kapısı’nın Van için çok önemli olduğunu söyleyen Vardar, “Kapıköy Sınır Kapısı Van için çok büyük bir potansiyel ama tabi pandemi nedeniyle tüm dünya gibi ülkemizde etkilendi. Geçtiğimiz gün Bulgaristan’a gittim. Bulgaristan sınırı açık, Bulgarlar girebiliyor, Türkler gidebiliyor. Burada da test olmak şartıyla Kapıköy Sınır Kapısı açılmalı bence. Çünkü İran’dan gelen turizm kapasitesi zannedersem 500 bine yakın turist geliyor. Bu çok önemli, Van’ın ekonomisine çok ciddi katkısı olan bir şey, inşallah Kapıköy Sınır Kapısı biran önce açılır. Kapının açılmasını faydalı görüyorum. Çok samimi söylüyorum; Zahir Kandaşoğlu’nu ve ekibini en müteşebbis, insan ilişkileri mükemmel biri olarak tanıdım. Çok memnunun. Onlarla Van için, Van’ın gelişmesi için yatırımcıları yönlendirmek, Van’a her konuda elimden geldiğimde destek olmaya çalışacağım. Bir temsilcisi olarak İstanbul’da ve Türkiye’de Van için her şey yapmaya hazırım. Sayın Başkana da teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem