Jandarma görev başında

Van’da jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında avlanması yasak olan 100 kilosu canlı, toplam 250 kilo inci kefali balığı ele geçirirken, canlı balıklar Van Gölü’ne bırakıldı.Van Gölü’nde 15 Nisan-15 Temmuz tar

Van Haberleri 24.04.2019 10:27:34 0
Jandarma görev başında
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.04.2019 10:27

Van’da jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında avlanması yasak olan 100 kilosu canlı, toplam 250 kilo inci kefali balığı ele geçirirken, canlı balıklar Van Gölü’ne bırakıldı.

Van Gölü’nde 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında devam eden av yasağının başlaması ile birlikte jandarmanın kaçak avcılar ile mücadelesi de aralıksız devam ediyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda inci kefalinin yasak döneminde avlanmaması için Van İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri 24 saat esasına göre kontrollerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl alınan emniyet tedbirlerinin sayesinde inci kefalinin derelerdeki yolculuğunu sorunsuz tamamlayarak yumurtalarını derelere bırakıp Van Gölüne dönmeyi başardılar. Bu yılda Van İl Jandarma Komutanlığı aldığı tedbirlerle yasak döneminde avlanmaya çalışan balıkçılara göz açtırmayacağının sinyalini verdi. Aldığı tedbirleri gece/gündüz devam ettiren Van İl Jandarma Komutanlığı Edremit İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Bot Timi dün akşam İskele bölgesi ile Van Kalesi bölgesi arasında kaçak avcılık yapılacağının bilgisini aldı. Alınan bilgi üzerine bölgedeki tedbirlerini artıran bot timi, Van Gölüne atılmış 500 metre uzunluğunda ağ tespit etti. Ağlara takılan 100 kilogram civarındaki canlı inci kefalini zorlu uğraşların ardından Van Gölüne bırakan bot timi personeli, 150 kilogram civarındaki inci kefalini ve yakaladıkları ağı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yasak döneminde İnci Kefalinin korunmasına yönelik mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini bir kez daha gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ