İsmail Say, “Van’ın kaderi 2020’de çevre yolu ile değişecek”

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programına konuk olan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Van gündemini meşgul eden, yıllardır çözüm bekleyen en büyük sorunlardan birisi olan çevre yolu sorunu

Van Haberleri 1.10.2019 11:33:42 0
İsmail Say, “Van’ın kaderi 2020’de çevre yolu ile değişecek”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın bu haftaki konuğu AK Parti Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say oldu.

Edremit Belediye Başkanlığı görevine başladığı günden bu yana yapılan ve yapılacak projeler hakkında konuşan Van Edremit Belediye Başkan İsmail Say, 2020 yılında Van’ı Büyük sürprizlerin ve büyük yatırımların beklediğini söyledi.  

Programda gazeteci Ziya Türk’ün sorularını cevaplayan İsmail Say Edremit ilçesinin Van’ın vitrini haline geldiğinin ifade etti. Say, adaylık sürecinde açıkladığı birçok projenin yapıldığını ve Edremit’i daha ileri taşıyacak projelerin de yapılacağını açıkladı. Van’a ve Edremit ilçesinde ikamet eden vatandaşlara müjdeler veren Başkan Say, 2020 yılında Van’ın değişim göstereceğini kaydetti.

EDREMİT DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLUNUN PARLAYAN YILDIZI
Edremit ilesinin doğunun parlayan yüzü olduğunu söyleyen Başkan Say “Yaklaşık 20 yıla aşkındır avukatlık ve 20 yıla yakın vergi mükellefliği, STK gibi çeşitli kurumlar görev yaptım ama ilk defa belediye başkanlığı yapıyorum, belediye başkanlığı küçüklükten beri hayal ederdim, çünkü halka bire bir dokuna bilecek, hizmet alanı. Küçüklüğümde Mustafa Çohaz belediye başkanıydı, Van’a faydası dokunan bir belediye başkanımızdı. Onunla tanışma fırsatım olmuştu ve belediye başkanlığı o dönemden itibaren istediğim bir görevdi. Daha sonra büyükşehir adaylığıyla başlayan ve Edremit adaylığıyla nihayetinde Rabbimin nasip etmesiyle Edremit belediye başkanı olarak hizmete başladık. Hizmet alan pozisyonundan hizmet verecek pozisyona geçtikten sonra ne kadar zor bir coğrafyada yaşadığımızın, geçmişte ne kadar yıprandığımızın canlı fotoğrafını altı aylık görev süresinde gördüm. Edremit, Edremit olmaktan çıktı, sadece Van’a değil, doğu ve güney doğunun parlayan yıldızı ve bilinen bir merkezi oldu.” dedi.

VAN’IN VİTRİNİ HALİNE GELEN EDREMİT’E HİZMET VAN’A HİZMETTİR
Edremit ilçenin güzelliğiyle ve gelişmişliğiyle Van’ın vitrini haline geldiğini ifade eden Başkan Say, “Van’a gelen, ister bürokrat, ister bakan, siyasetçi, misafir, iş adamı veya seyahat amaçlı gelen turist herkes, Edremit’e iniyor, Edremit’i görüyor, Edremit artık Van’ın vitrini haline geldi. Bu bize sorumluluğumuzun ne kadar ağırlaştığını ve sorumluluk bilincimizi bir kez daha hatırlatıyor. Bu anlamda masanın diğer tarafına geçtiğimde beklentinin ne kadar yüksek olduğunu gördüm. Bizden önceki hizmet veren kayyumdan devir aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Atıf Çiçekli’nin yaptığı hizmetleriyle beraber, yapılması gereken ve kalan hizmetleri de biz kaldığı yerden devam edeceğiz. Edremit artık Van’ın bir ilçesi olmakla beraber, Van’ın da vitrini haline geldi. Biz bu sorumluk bilinciyle yeni hizmetler, yeni çalışmalar, yeni projeler çıkararak yolumuza devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

EKİBİMİZİ KURDUK, SİYASİ KAYGIYLA KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMADIK
Edremit belediye başkanı seçildiği zaman diğer siyasi partilerin yaptığı gibi kimseyi işinden etmediklerinin altını çizen Başkan Say, “Edremit belediyesini aldığımız zaman, enkaz edebiyatı yapmadık. Bir Radyo’dan tutun, başka bir işe kadar herkes, kendi kadrosu ile çalışmak ister, bu en doğal hakkıdır, bizde kısmen de olsa, görev değişikliği yaptığımız ve göreve dışardan transfer ettiğimiz ve sıfırdan hiç kimseyi almadık. Dışarın yeni hiç kimseye bir kadro vermedik. Belediyeye yük getirmesin diye birçok kurumdan, geçici görevlendirmeyle alanında uzmanlaşmış, arkadaşlarımızı davet ettik. Onlar da bizleri kırmadılar geçici görevlendirmeyle, alanında kendini iyi geliştirmiş arkadaşlarımızı bu kadromuza ekledik. En önemlisi ise biz bazılarının yaptığı gibi eleman kıyımı yapmadık,  bir tek şahsı dahi işten çıkarmadık. Bugün siyasi bir kaygıyla hareket etseydik belki onlarca, yüzlerce insan ekmeğinden olabilirdi. Bu konuda kayıtlarımız ortada ve anlımız açık” dedi

VATANINI EN ÇOK SEVEN İŞİNİ EN İYİ YAPANDIR
Vatan sevgisinin söylem ve davranışın buluşması ile olacağına vurgu yapan Başkan Say, “Bizim işimiz hizmet, vatanını en çok seven işini de en iyi yapandır. Belediyi aldığımız gün siyasi rozetimizi bir yere bıraktık, elbette Ak Partini mensubuyuz, elbette ki Ak Partinin politikalarını hatta yerel yönetim politikaları bizim şiarımızdır. Ancak uygulama yaparken ne personelimize, nede hizmet verdiğimiz halkımıza siyasi, etnik veya kültürel bir ayrım yapmıyoruz. Bizim en iyi yaptığımız şey halkımıza hizmet etmek ve işimizi başarılı şekilde yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

PROJELERİ TEKER TEKER HAYATA GEÇİRİYORUZ
Seçimden önce vaat edilen yaklaşık 20 projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan say, projeleri şu şekilde sıraladı: “ Seçimden önce 20 önemli projemiz vardı, projelerin tamamı 40 projeydi, bunlardan 20’si Edremit ve Edremit’te ikamet eden vatandaşımız için önemli projelerdi. 5 yıllık belediye başkanlığı sürecinde bazı projeler, birkaç yılınızı, bazı projeler ise birkaç ayınızı alabilecek projeler. 

Gençlik Kurulu Projesi; Gençlik kurulu projemiz vardı, bu projeyi bu hafta hayata geçirdik, kadromuz oluştu, bu birkaç ay içinde uygulamaya döktüğümüz projemiz oldu. 

Bir taraftan da ulaşım gibi, altyapı gibi zaman alacak, bütçe gerektirecek, başka kurumlarla diyalog gerektirecek. Açıkladığımız birçok proje farklı kurumlarında ortaklığıyla yapılabilecek projeler. 

Muhtarlıklar Müdürlüğü; Muhtarlıklar müdürlüğü vardı ama atıldı, birinci elden whatsapp guruplarımız var muhtarlarla birlikte, bütün sıkıntıları orada anında öğrene biliyoruz, bir muhtarın aynı anda 18 müdürlük gezmesine gerek yok, günlerce beklemesine gerek yok, muhtarlar müdürlüklerimizle irtibata geçerek sıkıntılarını söyler, muhtarlıkları müdürü bunu ilgili görevlilere iletiyor. 

Altyapı Projesi: Edremit altyapı problemi, Edremit ilçe belediyesinin sorumluluğunda değil. Ben seçim döneminde de bunu söylüyordum, Edremit’in sahili bir Bodrum, bir Çeşme, bir İzmir körfezini arattırmıyor. Bir taraftan da Edremit’in neredeyse yarısına yakın nüfusunun altyapısı yok. Yıllardır Van gölü kirlenmesin diye bağırıyoruz, Van gölü nasıl kirleniyor, altyapısı olmayan, deşarj edilen kirli suyla. Bunun üzerine ne yaptık? İller Bankası ve VASKİ ile çalışmamız oldu, İller Bankası bu projeyi çevre şehircilik bakanlığı üzerinden ihaleye çıkaracak. Böylece Edremit’in 50 yıllık altyapı sorunu tarihe karışacak.

Kurumlar Arası Koordinasyon; Edremit’in ulaşım sorunu, çevre yolu sorunu, 18 madde sorunu, ulaşım sorunu birebir müdahale edebileceğimiz bir durum değil, ama ulaşım Edremit’in sorunu, Van’ın sorunu. Burada sayın vekillerimiz de, il başkanımız da, bu anlamda çevre şehircilik il müdürlüğümüz de canla başla çalışıyorlar ki bu sorun çözülsün diye. 

TOKİ’YE 7/24 HİZMET VERECEK TIP MERKEZİ YAPILACAK
Yapılan yatırımlarla birlikte yaşama dair hizmetlerin de yapılmasının gerekli olduğuna değinen Başkan Say, “Edremit TOKİ’de sağlık sorunları, sağlık yerleşkeleri sıkıntıları vardı, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Şuan yer sıkıntısı var, Belediyemizin desteğiyle yer sıkıntısı çözüldükten sonra, TOKİ bölgesinde üç mahalleye gece gündüz hizmet verecek bir tıp merkezi kurulacak. Bununda ilk fitilini yaktık ve süreç başladı. Sağlık ocakları akşam beşte kapanıyor, bir sonraki gün saat sabah sekize kadar, acil rahatsızlıklardaki muayenesi olanlar, enjeksiyon yapılması gerekenler Edremit TOKİ’den Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar gidemiyor. Ulaşım sıkıntısı olduğu için üç TOKİ mahallemize tıp merkezi kurulacak” diyerek TOKİ’lerin sağlık kuruluşlarına ulaşım sorunun nasıl çözüleceğini anlattı.

EDREMİT GELİŞECEK, GENÇLERİMİZ İŞ-AŞ SAHİBİ OLACAK
Yatırımcıların yeni durağının Van olduğunu söyleyen Başkan Say “Önümüzde ki dönemde inşallah Edremit bölgemize çok büyük bir turizm yatırımı geliyor. Bugün yatırım yapacak temsilciler geldi, çıkarken dediler ki ‘bizim üç yıldır çözülmeyen meseleyi yarım saatte çözdünüz.’ Seçimden önce de duyurmuştuk, Edremit’te taş üstüne taş koymak isteyen hiç kimseyi pişman etmeyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Van’da otel yatırımı yapan bir iş adamının gaz sorununu çözmek için bire bir ben gidip ilgilendim. Yeni açılacak bu turizm yatırımında en az 200,250 kişi çalışacak, biz burada yatırım durumunu kolaylaştırarak, bir yandan ilçemizi geliştireceğiz, diğer yandan da istihdam oluşturacağız” dedi.

EDREMİTE MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ
Edremit İlçesine Millet Bahçesi yapılacağını duyuran Başkan Say, “Edremit ilçemize Millet Bahçesi yapmak istedik, bunu Tuşba Belediye başkanımızla birlikte  Bakanlığımıza danıştık, şuan kâğıt üzerinde hem Tuşba, hem Edremit’te çalışmaları başladı. İnşallah 2020 içeresinde, Tuşba ve Edremit’in birer Millet Bahçesi olacak. Nerede kurulması gerektiğiyle ilgili Edremit’te birkaç alternatifimiz var. Bu alternatiflerimizi bakanlığımıza sunacağız en hızlı ve en verimli yerimizi seçip çalışmalarımıza ilkbaharda başlayacağız. Edremit ve Tuşba Millet Bahçesi talepleri Toprak Kale üzerinde yapılması planlanan park alanını iptal ettirmedi. Tam aksine Toprak Kaleyi mesire alanı yapma projesi ile birlikte yapılacak 3 çalışma ile Edremit, Tuşba ve İpekyolu’nun bir millet bahçesi oluyor inşallah.” diye konuştu.

EDREMİTE DENİZ BANK ŞUBESİ
Başkale ve Çaldıran ilçesinden sonra Edremit ilçesi sınırlarında da Deniz Bank Şubesi’nin açılacağını ifade eden Başkan Say , “Başkale, Çaldıran banka açılışından sonra Deniz Bank Genel Müdürü’nü Edremit’te misafir ettik. Misafirlik fırsatını değerlendirdik ve Edremit’e Deniz Bank Şubesi açılma sözünü aldık. Mevsim geçişinden dolayı belki 2019 yılında yetişmeyebilir, 2020 yılında Edremit sınırları içerisinde bir Deniz Bank şubemiz olacak. Şuan Edremit sınırları içerisinde bir tek kamu bankası var. Edremit’te ticari bir bankanın açılması, ilçemizin geliştiğini göstermesi açısından önemli bir parametredir” şeklinde konuştu.

HER DOĞAN ÇOCUĞA BİR AĞAÇ PROJESİ
Edremit’te doğan her bebeğin ve 2011 yılında yaşanan Van depreminde hayatını kaybeden bütün vatandaşların adına bir fidan dikileceğini vurgulayan Başkan Say, “Edremit’te her doğan çocuk için bir ağaç dikilmesi istedik. İzmir’de bir belediye bu çalışmayı yapmaya başladı, takdir edilmek güzel bu noktada. Geçtiğimiz hafta, doğan bebek sayılarımızı aldık, seçimden sonra 690 bebeğimiz olmuş. Fidanların dikeleceği arsamızı belirledik, doğan bebeklerimizin ailelerini de bilgilendirerek kayıtlarını aldık. Ailelerimizi de davet edeceğiz güzel bir organizasyon ile ailelerimiz ve çocuklarımızla güzel bir ağaç dikme şenliğimiz olacak. Bu çalışmayla Edremit’te hem bir kent ormanımız olacak, hem de Edremit’te doğan her çocuğumuzun bir ağacı olacak. Ormanımıza depremde vefat eden Dr. Atsushi Miyazaki ismini vereceğiz, ayın zamanda Van’da deprem döneminde vefat eden bütün vatandaşımızın da her fidana ismi verilecek. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yakın bir yer belirledik. Bu noktada Sağlık İl Müdürlüğümüzle de diyalog halindeyiz”  dedi.

GENÇLERLE EL ELE SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ
Gençlerle sorunları birlikte masaya yatıracaklarını ve çözüm yolu arayacaklarını ifade eden Başkan Say, “Yakın bir zamanda STK gençlik kurulunu da davet ederek bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda projeleri gençlerimiz sunacak, özellikle üniversite öğrencilerimiz buradan üniversiteye iki saatte gidiyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz o öğrencilerimiz ile oturacağız, onlarla birlikte projeler üreterek bu sorunu çözeceğiz. Var olan problemleri bilmeden, o problemleri çözemezsiniz. Burada çıkan ve belediye olarak bizim yetkimizde olanları biz, Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olanları da oraya iletip çözüme ulaşacağız. Bir başka ifade ile çözümü hangi kurumda olursa olsun sorunların yakın takipçisi olacağız ve ilgili kurumlarla iletişim halinde çözüme odaklanacağız. Bu güne kadar gerek Büyükşehir, gerek VASKİ, gerek il sağlık hiçbir kapıdan boş dönmedik. Doğru diyalogları kurduktan sonra şehrin sorunları çorap söküğü gibi bitecektir.” diye konuştu.

VAN’A ÇEVRE YOLU MÜJDESİ
Van’ın yıllardır çözüm bekleyen çevre yoluyla ilgili müjde veren Başkan Say, “Çevre ve şehircilik bakanımızın Van’a gelişinde, bize Edremit ile ilgili ne talebiz olursa gelin iletin ve çözelim taahhüdünde bulunmuştu ve sözünde de durdu. 17 Ekim’de Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman ile bir Ankara ziyaretimiz oldu.  Burada bir eser bırakalım istedik. Bugün yine Van’da hepimizin şahit olduğu ulaşım sorunu, çevre yolu sorunu ve 18 madde sorunu var. Ulaşım bizim yetkimizde olmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olan bir görev. Ancak bu sorun Edremit’in ve Van’ın sorunu. Bu sorunun çözümü için Sayın Vekillerimiz, İl Başkanımız ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz de ciddi anlamda çalışmalar yapıyor. Bu sorunu hızlandıracak ve çözüme kavuşturacak merci çevre şehircilik bakanı ve bünyesinde görev yapan Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü. Bu konularla ilgili olarak birinci elden diyalogları yürütüyorum, sorunun çözümünü hızlandırmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittiğimizde Sayın Bakanımız Mekânsal Planlama Genel Müdürünü çağırdı. Mart 2019’da Çevre ve Şehircilik Bakanımızı Elmalı Köyü’nde misafir ettik. Sayın Bakanımız orada söz verdi. 

“ARSA ORTAKLIKLARINDA SORUN VAR” DİYE 10 YIL DAHA ÇEVRE YOLUNU BEKLEMEYELİM
Çevre yolunun da içinde bulunduğu projenin basit bir yol olmadığını, bağlantı yolları ile birlikte kapsamlı bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Say, “Çevre yolu bana göre Van gölünden sonra en önemli ihtiyaç, şuan toplumda sadece basit bir yol diye algılanıyor. Bugün şehir merkezinde bir yerden, bir yere gitmeniz 45 dakika sürüyor. Akşamları ve sabahları trafik çekilemez hale gelmiş durumda, şehrin nefes alabilmesi için bu çevre yolunun açılması gerekiyor. Ben vatandaşın hakkı elinden alınsın istemiyorum ama bunun da başka bir yolu yok. Bu yol havadan değil karadan geçecek, bu yolun yapılması lazım, bu yola bağlantı yollar bağlanması lazım. Şehir Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi’nden ibaret değil. Çevre yolu ile birlikte imar planı da yapılıyor, imar planı Van’ına 50 yıllık sorununa cevap verecek bir imar planı. Bugün ortaklık dediğimiz yerde sıkıntı var, bu sorun var diye de 10 yıl daha çevre yolunu beklemeyelim” dedi.

VATANDAŞA 18 MADDEYİ ÖCÜ DİYE TANITTILAR
Çevre Yolu’nun sürüncemede kalmasının en önemli nedeninin dönemin vali ve belediye başkanından kaynaklandığını ifade eden Başkan Say , “Zamanın valisi ve zamanın belediye başkanının uyumlu olmamasından dolayı 10 yıldır bu sorunu yaşıyoruz. 10 yıl önce bu memleketin bir çevre yolu olabilirdi. Bir 10 yıl daha kaybetmeyelim, tüm gayretim 10 yıl sonra “Van için ne yaptın” diye sorduklarında, “çevre yolunun yapılmasında benim de katkım var” diyebilmek. Kesinlikle siyasi bir kaygı ile hareket etmiyorum, kesinlikle kimsenin görevine müdahale etmiyorum, herkes kendi görevini yapıyor zaten,  ama bazı süreçleri de hızlandırmamız için bizim de destek vermemiz gerekiyor. Sayın Bakanımız Van’ın durumunu anladı, gönül isterdi ki kamulaştırma olsun, daha az sıkıntı olsun, ama bugün kamulaştırma adına bir çalışma yok. Yarın bu mağduriyetlerin giderilmeyeceği anlamına gelmiyor, şuan yasa yolu açık, Şabaniye Caddesi de 18 madde ile açılmış bir yol. Mustafa Çohaz döneminden bu yana 20 yıldır Van’da hiç bir cadde açılmadı. Orada evet sıkıntılar yaşandı ama yol açıldı, daha önce 7 metre olan yol şimdi 24 metre olarak hizmet veriyor ve Van’ın yükünün büyük bir bölümünü Şabaniye Caddesi alıyor. Çevre yolu açıldıktan sonra, bu yollar çevre yoluna bağlantılı olacak. 

ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARI 2020 İLKBAHARDA BAŞLAYACAK
Kadastro parseli ile değeri düşük olan arazilerin, çevre yolu kapsamında uygulanan imar planı ile bire on ve bire 20 arasında değer kazandığına dikkat çeken Başkan Say, “Elmalı köyünde ki sakinimize de, Kevenli köyünde ki sakinimizi de diyoruz ki ‘senin arsan on lira, kadastro parseli, ham toprak, hamur gibi düşünürsek, hamur 3 lira, pasta yaparsak 23 lira, o hamurdan börek yaparsak 13 lira’ diyerek bunu anlatmaya çalıştık. Bize 18 maddeyi öcü diye tanıttılar. Aslında 18 madde öyle bir anahtar ki doğru kullanırsanız açmayacağız kapı yoktur. Bu gün gelişmiş şehirlerin tamamının geçmişinde 18 madde vardır, ama doğru mu yanlış mı kullanılmış ona bakmak lazım. Çevre yolu süreci inşallah en yakın sürede tamamlanacak. Yılbaşından önce masa üstünde ki işlem bitecek, en geç bu önümüzde ki ilkbaharda çalışmalar başlayacak” diye konuştu.

ÇEVRE YOLUNDA BAKAN SÖZÜNÜ TUTTU SIRA VAN’LILARDA
Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın Vanlılara verdiği sözü yerine getirdiğini ve Çevre yoluyla ilgili hiçbir problemin kalmadığını anlatan Başkan Say, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Elmalı köyünde 4 söz verdi. Verdiği sözlerin 4’ü de yerine getirildi. 

-    2 kat olan irtifa hakkını 4 kata çıkarılması isteği yerine geldi ve kat irtifası 4 kat oldu. 
-    Emsal oranı 0.30’du, 0.90 istedi köylüler, bakan bey verdi. 
-    Dop dediğimiz kamu ortaklık payını Bakanımız komple kaldırdı.  
-    18 madde uygulanırken ortaklıklar oluşması gerekiyordu, biz en yakın komşusu kimse onun ortak edilmesini istedik ve oda şuanda yapılıyor. 

10 yıldır yapılmayanları bakanımız gelip 4 söz verdi ve bu sözleri tutarak sorunları çözdü. Çevre yolunun yapılmasıyla vatandaşın arsası kıymetlenecek, yaşam alanları ve yeni istihdam alanları oluşturulacak. ”şeklinde konuştu.

HDP’Lİ MECLİS ÜYELERİ PERSONELİN DENGE TAZMİNATINA ENGEL OLDU
HDP’li Belediye Meclis Üyelerinin belediye personeli desteleyecek önergeye red oyu vermelerini eleştiren Başkan Say, “Biz üç ay önce Edremit Belediye Meclisi’ne sosyal denge tazminatı teklifini getirdik. Teklifimiz HDP Meclis Üyelerinin oylarıyla reddedildi. Belediye personelinin belki yarısından fazlası HDP’ye oy vermiş olabilir. Ancak biz HDP’li Ak Partili, X partili ayrımı yapmadan, sosyal denge tazminatını meclise getirdik. Bunu sadece biz getirdiğimiz için HDP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Personellerimiz büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadı. Hatta sendikalar bile geldi yapacak bir şey yok dedik” diyerek HDP’li meclis üyelerinin personele yaşattığı  mağduriyete dikkat çekti.

HDP’Lİ BÜYÜKŞEHİR İLE KURUMSAL DİYALOG KURAMADIK
HDP’li Büyükşehir Belediye yönetiminin kurumsal diyalog yollarını oluşturmadığına da değinen Başkan Say, “Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmadan önce ise şunu bekliyorduk, ‘kurumsal bir diyalog olması’ ama bu hassasiyeti Büyükşehir Belediyesinde göremedik. Siyasi bir dille söylemiyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yerinde olsaydım, hangi partiden olursa olsun, bütün Belediye Başkanlarını toplardım, stratejik hedefler belirlerdik. Sizin iş yapabilmeniz için önce diyalog kanalınızın olması gerek, bu diyalog kanalı maalesef Büyükşehir Belediyesi’nde olmadı hiç.” şeklinde konuştu.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem