İsa Berge, 'Türkiye’de en pahalı uçak biletleri Van için uygulanıyor'

Van Hava Limanının uluslararası uçuşlara başlaması turizme inanılmaz bir katkı sağlayacağını anlatan Van ESOB Başkanı isa Berge, Türkiye’de en pahalı uçak biletleri Van için uygulanılıyor olmasına anlam veremediklerine açıkladı.

Van Haberleri 28.02.2019 16:15:33 0
İsa Berge, 'Türkiye’de en pahalı uçak biletleri Van için uygulanıyor'
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Hava Limanının uluslararası uçuşlara başlaması turizme inanılmaz bir katkı sağlayacağını anlatan Van ESOB Başkanı isa Berge, Türkiye’de en pahalı uçak biletleri Van için uygulanılıyor olmasına anlam veremediklerine açıkladı.

Kanal M’de Gazeteci Baki Karaca tarafından hazırlanıp sunan ‘Sahipsiz Mikrofon’a konuk olan Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, kent ekonomisi üzerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Van’ın geniş bir imar planına, ihtiyaç olduğunu ve kentin dar bir alanda sıkıştığını aktaran Berge, kentin değişik yerlerine okul, hastane gibi kurumlar yapılarak kent merkezinin hapsolduğu dar alanın genişletilebileceğini aktardı.

Van Hava Limanının uluslararası uçuşlara başlaması turizme katkı sağlayacağını anlatan Berge, Türkiye’de en pahalı uçak biletleri Van için uygulanılıyor olmasına anlam veremediklerini aktardı. Berge, ayrıca kent ekonomisi için sınır ticaretine ve yenilebilir enerjiye dikkat çekti.

2020 YILI VAN'DA URARTU YILI OLSUN

Van’ın tanıtımı konusunda çok eksikliklerin olduğunu aktaran Berge, Van'ın tanıtılması için öncelikle ulusal basınla çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Berge, “Bu tanıtım işi daha çok dernek ve reklam yoluyla çalışmalar yapılabilir. Van’ı dünyaya tanıtacak bir logo çalışması yapılması gerekir. Turizmin geliştirilmesi için Van Gölü etrafında beş yıldızlı otellerin yapılması için hükümetten teşvikler alınması için bununla ilgili planlamalar yapılmalı” diye konuştu.

Ayrıca 2020 yılını Van’da Urartu yılı ilan edilmesi önerisinde bulunan Berge, söz konusu böyle bir çalışmanın turizme katkı sağlayacağını dile getirdi.

VAN GÜNEŞİN BAŞKENTİ

Kent ekonomisinin iyi durumda olmadığını belirten Berge, sınırda akaryakıt ticaretinin yeniden açılması durumunda kent ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını vurguladı. Berge, “Daha önce 97’li yıllarda akaryakıt ticaret kapsamındaydı. Daha sonra bunu sınır ticareti kapsamına aldılar. O dönemde Van’a büyük bir ekonomi katkı sağladı. Sınır ticareti kapsamına alınırsa ekonomiye büyük etkisi olur” dedi.

Van’ın yenilebilir enerji açısında çok güzel bir konumu olduğunu hatırlatan Berge, “Gerçekten güneşin başkenti durumundayız bu anlamda Van’da yenilenebilir enerji değerlendirilmelidir. Güneş enerjisinin kapasitesi bakımında Türkiye’de birinci olan il Van’dır. Bununla ilgili modeller geliştirilmelidir. Yer altı ve üstü enerji kaynakları bakımından da zengin bir iliz. Perlit rezervinin yüzde 55’i burada bulunuyor. Van Gölü’nde uranyum olduğu söyleniliyor” şeklinde konuştu.

VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Van’da ciddi bir ulaşım sorunu olduğunu aktaran Berge, bununla ilgili yerel yönetimlere ciddi bir iş düştüğünü hatırlattı. Berge, “Van’a yeni bir otogarın yapılması gerekiyor. Mevcut otogar çarşı merkezinde kalmış durumda. Bu durum Çevre yolunun olmazsa olmaz olduğunu gösteriyor. Van’a yeni bir stadyum yapılması gerekir” dedi.

SİYASETÇİLER TELEFONLARINI VE BİZİ DANIŞMANLARA HAVALE ETMESİN

Siyasetçilerden sadece Van’a sahip çıkmalarını istediklerini söyleyen Berge, “Verdikleri sözlerin takipçisi olacağız. Biz esnafların en büyük sıkıntısı siyasetçilerimize ulaşamamak. Telefonları danışmanlarına vererek bu işler çözülmüyor, lütfen kendileri esnafla halkla ilgilensinler” şeklinde konuştu.

VAN FERİTMELEN HAVALİMANI ULUSLARARASI UÇUŞLARA AÇILSIN

Van Hava Limanının uluslararası uçuşlara başlaması turizme inanılmaz bir katkı sağlayacağını anlatan Berge, “Van-İran, Van-Irak, Van-Erbil, Van-Azerbaycan, Van-Gürcistan, Van-Ermenistan bunun gibi uluslararası uçuşlar olursa bu anlamda turizme çok güçlü bir destek olur. Birde Türkiye’de en pahalı uçak biletleri Van için uygulanılıyor. Van’dan Ankara’ya 400 lira çok büyük bir rakam. Kapıköy Sınır Kapısı yıllarca bir sorun olmuştu. Şuan sınır kapısı çok güzel bir şekilde çalışmaya başladı. Şuan uluslararası standartlara sahip, gerekli girişimlerin yapılarak 7/24 aktif bir şekilde çalışır hale getirilmesi büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Berge, ayrıca oda olarak Mart’ın 7’sinde Farsça ve İngilizce kurslarını olduğunu söyleyerek vatandaşları davet etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem