İran’la Van arasında nano teknoloji konusunda işbirliği protokolü imzalandı

Vali Mehmet Emin Bilmez’in başkanlığında, İran Nano Teknoloji Yenilik Konseyi (INIC) Bilim ve Teknoloji Genel Sekreteri Prof. Dr. Saeed Sarkar ve beraberindeki heyet ile toplantı gerçekleştirildi.

Van Haberleri 6.11.2019 12:35:26 0
İran’la Van arasında nano teknoloji konusunda işbirliği protokolü imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Valilikte gerçekleşen toplantıda heyetlerin tanışmasıyla başladı. Ardından İran Nano Teknoloji Yenilik Konseyi (INIC) Bilim ve Teknoloji Genel Sekreteri Prof. Dr. Saeed Sarkar, nano teknoloji alanındaki çalışmaları, ürettikleri ürünleri ve ürünlerin dünyadaki pazarını sunum eşliğinde anlattı.

Türkiye ile işbirliği yaparak daha geniş pazarlara ulaşmayı amaçladıklarını belirten INIC Genel Sekreteri Sarkar, komşu il olan Van’daki işadamlarıyla bağlantı kuracaklarını ifade etti.
Vali Mehmet Emin Bilmez, ziyaretin önemli olduğunu belirterek, İran’dan Van’a ve Türkiye yatırım yapacak şirketlere her zaman tam destek vereceklerini söyledi. 

INIC’in İstanbul’daki irtibat ofisinin aynısını Van’da kurulmasının ve aktif olarak çalışmasının bu anlamda büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Bilmez, şöyle konuştu:
“Biz burada yatırım yapacak ve ortaklık kuracak İranlı yatırımcılara bütün birimlerimizle destek olacağız. Umarım bu çalışmamızın ve buluşmamızın   meyvelerini en kısa sürede alacağız. Şirketlerin burada üretimlerini göreceğiz. İranlı şirketlere gerek Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı gerekse Teknokentimiz pozitif ayrımcılık yapıyor. Artık dünyada sınırlar kalktı. Kim en iyi ürün piyasaya sürüyorsa o çok iyi tutuluyor.”

Konuşmaların ardından, heyetler karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Görüşmeler, iki ülke heyetleri arasında imzalanan işbirliği protokolü ve karşılıklı hediye takdimiyle son buldu. 
Toplantıya Vali Bilmez’in yanısıra, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Daka Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şefik Eren, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, TÜMSİAD Van Şube Başkanı Süleyman Güler, İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik’de katıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem