İpekyolu ilçesinde gıda ve hijyen denetimleri devam ediyor

VAN MERKEZ İPEKYOLU BELEDİYESİ, YENİ TİP KORONA VİRÜS (COVİD-19) NEDENİYLE HİJYEN ÇALIŞMALARI VE DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

Van Haberleri 27.06.2020 15:13:41 0
İpekyolu ilçesinde gıda ve hijyen denetimleri devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van merkez İpekyolu Belediyesi, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle hijyen çalışmaları ve denetimlerini sıklaştırdı.

İpekyolu Belediyesi ile İpekyolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gıda ve hijyen denetimi yapıldı. İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği ve İpekyolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimde vatandaşların daha sağlıklı ve standartlara uygun gıda tüketimi yapabilmesi öncelenirken, ilçe sınırlarındaki toplu tüketim (restoran/kafeler) alanlarında hijyen, gıda ürünlerinin son tüketim tarihleri, ürünlerdeki katkı maddeleri, ürünlerde tağşiş olup olmadıkları incelendi. İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Her bir iş kolundaki risk faktörlerini dikkate alarak çalışma periyodu ve çalışma şekli belirleyip, bu periyot dahilinde fiziki, hijyenik ve teknik kriterler göz önüne alınarak söz konusu denetimler, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmenlik gereğince periyodik olarak sürecektir. Çalışmalarımız her bir iş kolu için yürütülerek, tüm gıda iş yerleri kontrol altında tutulmaktadır" denildi.

Denetim amacıyla ilgi bilgi verilen açıklamanın devamında ise "Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan gıda işletmeleri için amacımız; sağlıklı ve güvenilir gıda maddelerine erişimi ve bir gıda maddesinin hammaddeden başlanarak soframıza gelene kadar ki bütün süreçlerin belirlenip kontrol altına alınmasını sağlamak. Bu kapsamda ekipler, tespit edilen eksikliklerle ilgili işletmelere tutanak tutarak gerekli yaptırımlar uyguladı. Ruhsat ve hijyen konularında da işletme sahiplerine uyarılarda bulunulduk" denildi.

Denetimlerin ardından belediye yetkilileri vatandaşların işletmelerle ilgili gördükleri eksiklikleri İpekyolu Belediyesi ile Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri’ne iletmesi uyarısı yapıldı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem