İpekyolu Belediyesinden ilaçlama çalışması

VAN’IN İPEKYOLU BELEDİYESİ, HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN ZARARLILARA KARŞI KIRSAL VE MERKEZ MAHALLELERDE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.

Van Haberleri 8.07.2020 11:41:29 0
İpekyolu Belediyesinden ilaçlama çalışması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın İpekyolu Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden zararlılara karşı kırsal ve merkez mahallelerde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler, ’kent zararlıları’ olarak tanımlanan ve insan sağlığını tehdit eden başta sivrisinekler olmak üzere karasinek, fare, pire, kene ve hamamböceği gibi haşerelerle mücadeleye aralıksız devam ediyor. Çalışmalarda ilaçlama makineleriyle Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor.

Kırsal ve merkez mahalleler ilaçlanıyor

Bu çalışmalar kapsamında daha önce ilçeye bağlı Yalınağaç ve Erçek gibi kırsal alanlarda ilaçlama yapan ekipler, bu kez de merkeze bağlı Van Gölü kıyısına yakın, bataklık ve sazlıkların bulunduğu Yalı Mahallesi’nde sivrisineklerin imhası, cadde ve sokakların daha temiz görünmesi için ilaçlama, dezenfekte ve temizlik çalışması yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, çalışmalara yaz ayı boyunca devam edileceğini söylediler.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem