İpekyolu Belediyesinden balkonda sebze yetiştiren vatandaşlara ödül

VAN’IN İPEKYOLU BELEDİYESİ, BALKONUNDA SEBZE YETİŞTİRİP DERECEYE GİREN VATANDAŞLARI ÖDÜLLENDİRDİ.

Van Haberleri 23.10.2020 10:03:12 0
İpekyolu Belediyesinden balkonda sebze yetiştiren vatandaşlara ödül
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın İpekyolu Belediyesi, balkonunda sebze yetiştirip dereceye giren vatandaşları ödüllendirdi.

Belediyeye bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 5 ay önce ilçede ikamet eden apartman sakinlerini tarımsal üretime teşvik etmek amacıyla proje hayata geçirmişti. Proje kapsamında evinin balkonunda, terasında ya da bahçesinde sebze yetiştirmek isteyenlere 42 bin adet domates, salatalık, biber ve patlıcan fidesi ücretsiz olarak dağıtılmıştı.

Korona virüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar, İpekyolu Belediyesinin WhatsApp iletişim hattına adres ve iletişim bilgilerini bırakarak talep ettikleri fideler, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ulaştırılmıştı. Müdürlük, başvuru yapan ilk 50 kişi arasında hasat döneminde en iyi sebze yetiştiren 3 kişiyi saksı, sebze yetiştiriciliği için özel bahçe toprağı, bahçıvan tulumu ve mini çapa, tırmık, kürek ile ödüllendirdi.

Ödül alan vatandaşlar, korona virüs pandemisi döneminde yapılan etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Belediyenin bu etkinliğini çok anlamlı buluyoruz. Diğer belediyeler de bu etkinliği örnek alsın. Pandemi döneminde, herkesin evine kapandığı bir zamanda bizler balkonumuzda, terasımızda sebze ürettik. Bu üretimin psikolojik olarak da çok olumlu etkisini gördük. Bize hediye edilen bu saksılarda, yine sebze ve meyve üreteceğiz. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem