İpekyolu Belediyesi Van’ın ‘Oturma Gecesi’ kültürünü yeniden canlandırıyor

Van’ın kültürel zenginliklerinden biri olan ‘Oturma Gecesi’ son zamanlarda unutulmaya yüz tutmuş durumda. Bu kültürü yeniden canlandırmak isteyen İpekyolu Belediyesi, düzenlediği çeşitli programlarla Van’ın bu zenginliğini ayakta t

Van Haberleri 3.08.2021 22:23:00 0
İpekyolu Belediyesi Van’ın ‘Oturma Gecesi’ kültürünü yeniden canlandırıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu konuyla ilgili dün akşam saatlerinde İpekyolu Belediyesi Kentpark’ta İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın da katıldığı bir Oturma Gecesi tertip etti. İkincisi düzenlenen programda Van Oturma Gecesi grubunun icra ettiği türkülerle vatandaşlar güzel vakit geçirdi. Daha sonra İpekyolu Belediyesi tarafından misafirlere çeşitli ikramlar verildi.

Van Oturma Gecesi grubu solistlerinden Murat Sait Yaşar ve Seyfettin Zırhlıoğlu, bu kültürü yaşatmaya yönelik yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri programlardan ötürü İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’a teşekkürlerini bildirdi. Saat 19:45’te başlayan ve 00:00’a kadar süren programa Vanlıların ilgisi yoğundu. Aynı zamanda yetkililer her hafta bu tarz bir programın olacağını, tüm vatandaşları bu programlara beklediklerini bildirdi.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem