İbrahim Yakut 15 Temmuz’da Van’da Anadolu Ajansı’nı anlattı

Türk tarihinin son yıllarda yaşadığı en büyük olaylardan olan 15 Temmuz hain darbe girişimi üzerinden tam 5 yıl geçti. Halkın öncülüğü ve güvenlik güçlerinin desteğiyle darbe girişimi saatler içerisinde bertaraf edildi. Darbe giri?

Van Haberleri 20.07.2021 10:03:39 0
İbrahim Yakut 15 Temmuz’da Van’da Anadolu Ajansı’nı anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vatandaşların tankların önünde dimdik durduğu ve birçok kahramanlık hikâyesinin yazıldığı 15 Temmuz’u Anadolu Ajansı Van Bölge Sorumlusu İbrahim Yakut anlattı.

Durumu öğrendikten sonra görevlendirme yaptıklarını ifade eden Yakut; “İzlerken bu durumu öğrendik hemen bütün arkadaşlarımız çok sağlıklı bir şekilde hemen çalışma ofisine geldiler. Burada bir araya geldik ve bir görevlendirme yaptık. Şehrin önemli noktalarına, merkezlerine muhabirlerimizi yönlendirdik. Özellikle bunlardan en önemlisi Beşyol Meydanı’dır. Burası günlerce milli iradeye sahip çıkan insanların bir araya geldiği ve bunu coşkuyla dile getirdiği bir meydan olarak anıldı.  Arkadaşlarımız oraya gittiği zaman muhabirlerimiz, şehrin her kesiminden insanların elinde Türk Bayrağı ve anında toplanmaya başladıklarını gördüler. Bunları görsellerimizle röportajlarımızla aktardık.” Dedi.

“15 TEMMUZ GECESİNİ UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Van halkının 15 Temmuz’da göstermiş olduğu fedakârlığa değinen Yakut, sözlerini şöyle sürdürdü.

“O gün üzerinde üniforma taşıyıp da maalesef bu ülkeye ihanet eden insanların neler yapabileceğini herkes gördü. Vatandaş buna göğsünü siper etti. Aynı şekilde Vanlılar da bunu dirayetli bir şekilde gösterdi. O gün gördüğümüz manzara bizi gerçekten çok duygulandırdı. Çünkü yaşlısı, genci, kadını çocuğu, herkes bilinç içerisinde milli iradeyi savunmak adına bir araya geldiler. Bu Türkiye tarihinde ender görülen olaylardan biriydi. 15 Temmuz gecesini unutmak mümkün değil. Biz o olaya tanık olduk ve bu tanıklığımızı Rabbim ömür verirse evlatlarımıza, torunlarımıza bırakacağımız ve anlatacağımız anılar olacak. Bugün bunları yaşadık bütün arkadaşlarımız gayet sahaya hâkim bir şekilde yaşanılanları kamuoyuna tüm ülkeye duyurdular. Çok güzel işler yaptık. Daha sonra yaklaşık bir ay boyunca insanlar her akşam Beşyol Meydanı’nda ve Şehitler Tepesi’nde bir araya geldi. Duygularını düşüncelerini ifade ettiler. Acı bir olay yaşadık ama bu olaydan sonra ortaya konulan sergilenen milli birlik ve beraberlik görülmeye değer bir davranıştır.”

Van olarak süreci çok iyi yönettiklerini belirten Yakut, büyükşehirlerde sahada çalışan ekip arkadaşlarının yaralandığını ve dar edildiğini söyledi.

Yakut, 15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem