HDP’li Ayşe Minnaz Van Tuşba Belediye Meclis çalışmalarına hakaretleriyle engel oluyor

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a sürekli hakaret etmeyi marifet sayan HDP’li Belediye Meclis Üyesi Ayşe Minnaz, tüm uyarılara rağmen meclis çalışmalarını sabote etmeye devam ediyor.

Van Haberleri 8.07.2019 14:56:54 0
HDP’li Ayşe Minnaz Van Tuşba Belediye Meclis çalışmalarına hakaretleriyle engel oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Ağır hakaret etmeyi, saygı, kural ve hukuk dışı davranmayı özgüven ve özgürlük olarak tanımlayıp ödüllendiren HDP’nin Tuşba Belediye Meclis Üyesi Ayşe Minnaz, Tuşba Belediye Meclisinin ilk toplantısından itibaren sürekli gündem dışı konuşma yapma girişimleri meclis çalışmalarını durma noktasına getirdi. Gündem dışı söz verilmemesine rağmen konuşma yapmagirişimleri ve Belediye Başkanı Salih Akman’a yaptığı hakaretler ile meclis çalışmalarını sabote eden HDP’li Ayşe Minnaz halka hizmet edilmesine de engel oluyor. 

AYŞE MİNNAZ  “YAPMAK İSTEMEDİM AMA MECBUR KALDIM DİYEREK” YAPTIKLARININ SAYGISIZLIK VE HAKARET OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ
16 Nisan 2019 tarihli Tuşba Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında “Biz buradaki Belediye Başkanını tanımıyoruz. Siz mikrofon vermezseniz de benim sesim herkese yeter. Yine de ben saygısızlık yapmak istemedim. Ama diretince mecburen kalktım.” Şeklindeki sözleri ile bir yandan kuralları hiçe sayan, diğer yandan da saygısızlık yaptığını ifade eden HDP Tuşba Belediye Meclis Üyesi Ayşe Minnaz, “Salih Hocam sen ilkokulda bana arkadaşın kalemini, silgisini çalmamayı öğrettiniz. Ama sen sistem içinde büyük bir hırsız olmuşsun da haberin yok. En büyük halkın hırsızlığını siz yapıyorsunuz. Gaspı siz yaptınız siz bu halkın iradesini gasp ederek orada başkanlık sıfatıyla oturmuş olabilirsiniz kurbanlar kestiriyorsunuz hangi dine mensupsunuz İslam dini gibi bir dinde hak, hukuk, adalet kavramları dinin çok üstünde kavramlardır” şeklindeki sözleri ile Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a ve Belediye Meclisi’ne saygısızlık ve hakaret etti. 

TUŞBA’NIN HİZMET ALMASINA ENGEL OLMAYA ÇALIŞAN AYŞE MİNNAZ, BELEDİYE BAŞKANINI ÇALIŞTIRMAYACAĞINI İLAN ETTİ
Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a başkan demiyeceğini, aşağılama kastıyla Salih Efendi diyeceğini ifade eden HDP’li Tuşba Belediye Meclis Üyesi Ayşe Minnaz, “Sizler bir halkın iradesini gasp edip belediye başkanlığı yapacağınızı mı zannediyorsunuz. Bu halkın içinde yüzünüz ak bir şekilde dolaşacağınızı mı zannediyorsunuz. Bu halkın belediye başkanı sizler değilsiniz. Sizin oturduğunuz o koltuk benim ve Yılmaz Başkanın koltuğudur. Siz bir gasptan sonra geldiniz ben sizin meclisinize saygı duyarım. Ama size değil. Bizler barışa, adalete, hukuka olan inancımızı bir kez daha yineliyoruz. Ve bizler bugün mücadele için buradayız. Bizler mücadele edeceğiz. Ama biz sizin başkanlığınızı tanımıyoruz. Size biz başkan dahi demeyeceğiz. Salih Efendi diye hitap edeceğiz. Çünkü sizler bu halkın başkanları değilsiniz.”diyerek hem hakaret etti, hem de yapılacak hizmetlere engel olacağını söyledi.

AYŞE MİNNAZ “CANAVAR VE HIRSIZ” DİYEREK HAKARET ETTİ
“Eğitimciler nasıl bu kadar canvarlaşabiliyor, nasıl bu kadar hırsızlaşıyor” diyerek Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın şahsında tüm öğretmenlere de hakaret eden HDP’li Tuşba Belediye Meclis Üyesi Ayşe Minnaz, “Bir irade gaspı var ve o irade gaspı da ne yazık ki bana eğitimi öğreten, bana hırsızlık yapmamayı öğreten hak, hukuk, adalet arkadaşının saçını dahi çekmenin kötü bir şey olduğunu öğreten bir eğitimci eliyle yapılıyor. Eğitimciler nasıl bu kadar canavarlaşıyor. Nasıl bu kadar hırsızlaşıyor. Halkın iradesini gasp edip karşımıza geçmiş ben buranın belediye başkanıyım diyorsunuz. Nasıl kabul etmemizi bekliyorsunuz. Sizi istifa etmeye davet ediyorum. Sizin yapabileceğiniz en büyük onur bu halkın iradesine yapılan haksızlığı kabul etmeyip istifa etmelisiniz. Bizler sizin meclisinizi tanıyoruz ama sizi tanımıyoruz.” Şeklindeki sözleri ile hakaretlerine devam ederek Tuşba Belediye Meclis toplantısını sabote etti. 

SALİH AKMAN, “KHK İLE KAMUDAN MEN EDİLENLERE YSK MAZBATA VERMEMİŞTİR”
HDP’li Meclis Üyesi Ayşe Minnaz’ın hakaretlerine devam etmesi üzerine meclis toplantısını kapatan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “ Buyurun oturun sizin söz hakkınız bitmiştir. Ben buraya seçilmiş olarak gelmişim. Ben hırsızlık yapmamışım. Ben yüz kızartıcı suçtan aday olmamışım. Kazanılan tüm ilçelere belediye başkanlıkları verilmiştir. KHK’yla hüküm giyen bir vatandaşa başkanlık verilmemiştir. Bende hak var, hukuk var, adalet var, saygı var sen benim öğrencimsin sen bu kadar saygısızlık yapamazsın. Toplantımız yarın görüşülmek üzere burada kapanmıştır” diyerek cevap verdi.

HDP’Lİ AYŞE MİNNAZ’IN 1 TEMMUZ 2019 MECLİS ÇALIŞMALARINA ENGEL OLAN SON HAKARETLERİ
Tuşba Belediyesi aylık olağan meclis toplantılarında ilçenin ihtiyacı olan çalışmalar için meclis çalışması yapılmasına engel olan HDP'li Belediye Meclis Üyesi Ayşe Minnaz, saygı sınırlarını aşan ve hakarete varan sözleri ile meclisi çalışamaz hale getiriyor.

01 Temmuz 2019 Pazartesi günü yapılan Tuşba Belediye Meclis Toplantısı'nda Ayşe Minnaz'ın meclis tutanaklarında yer alan ve meclis çalışmalarını provoke eden sözleri;

Minnaz: Bizde dinlemeyiz sizi biz bunu kabul etmiyoruz günden dışı da konuşulmayacak burası askeriye değil. Bunlar gündem dışı değil biz böyle kabul etmiyoruz

Başkan: Gündem dışıdır. Bütün belediyelerde varsa bizde kabul edeceğiz. 

Minnaz: Bu tarzı kabul etmiyoruz. Salih Efendi, Salih Efendi! Biz bu tarzı kabul etmiyoruz.

Başkan:  Salih Efendi değil Salih Efendi değil Biraz terbiyeli ol terbiyeli ol ben seni dışarı atarım.

Minnaz: Ben terbiyeli miyim? Siz terbiyeli değilsiniz biraz yaşından utan. Kime diyorsun kime atıyorsun? Sen kime atıyorsun, sen haddini bil Salih Efendi haddini bil haddini bil. 

Minnaz:  terbiyeli ol terbiyeli ol sen kimsin, işgal ettiğin koltuktan utan ya. Yaşından utan Yaşından başından utan terbiyesiz.

Başkan:  terbiyesiz ahlaksız

Minnaz:  Terbiyesiz ahlaksız da sensin, terbiyesiz de sensin, ahlaksızda sensin, terbiyesiz adam, terbiyesiz herif, ahlaksızsın, terbiyesizsin, kim oluyorsun sen haddini bil. 

Başkan: Seni atarım şimdi 

Minnaz: Sus sen halt etmişsin, kim oluyorsun işgalci, sen haddini bil, beni atamazsın, sen kimsin oluyorsun?

Başkan:  Terbiyesiz

Minnaz:  Terbiyesizliği sen yapıyorsun, burası askeriye mi, asker mi yönetiyorsun be, burası ordu mudur?

Başkan: Gündem dışı 

Minaz: Ne gün de mi böyle günde mi olur. Sen bir kadına ahlaksız diyeceksin sonra duracaksın. 

Başkan: Sen utanmadan bana bu kelimeyi diyorsun.

Minnaz: Sen niye utanıyorsun, Sen niye utanıyorsun, Utanıyorsun, sen önce bir utan terbiyesiz ahlaksız. 

Başkan: Ben senin öğretmeninim biraz terbiyeli ol.

Minnaz:  Sen hırsızlık yaptın, hırsızlık hırsızsın sen, ne öğretmenin, sen benim öğretmenim olamazsın öğretmenim sen, sen gaspçısın ne öğretmeni. 

Başkan: Terbiyeli ol.

Minnaz:  Bana terbiyesiz diyemez, bana terbiyeyi öğretemez, benim yerime oturan bir adam bana ahlaksız diyemez, bana saygı ve terbiye öğretemez, bana saygı ve terbiye öğretemezsin, terbiyesiz sensin, saygısız sensin, defol işgalci, defol defol işgalci, sesini defol, 

Başkan: Ahlaksız.

Minnaz: Ahlaksız sensin, işgalci işgalci seni, hiçbir şey diyemezsin.

AKMAN; “HUKUK, KANUN VE KURALLARA UYGUN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kendisine Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen mazbata ile yüklenen görevi yerine getirmek için her türlü fedakârlığı yaparak çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “KHK ile ihraç edilenler kamu görevi yapamaz. Belediye başkanlığı da bir kamu görevidir, herhangi bir personel olarak dahi çalışamayacağı kurumda KHK ile kamudan ihraç edilmiş bir kişinin başkan olarak görev yapmasına kanunlar müsaade etmiyor. HDP bu durumu bilerek aday göstermiş ve YSK da mazbatasını vermemiş, seçimlerde ikinci en çok oyu alan bir aday olarak mazbatayı bana verilmesine karar vermiş. Ben de devletimin ve halkımın verdiği bu görevi bir sorumluluk olarak kabul etmiş ve yerine getirmeye çalışıyorum. Görev süremi halkıma hizmet etmek için verimli bir şekilde tamamlayacağım. Bir insanın öğretmenine, büyüğüne, bir insana, kuruma ve kurumsal temsile, nasıl davranılacağını bilmiyorsa, saygı nedir bilmiyorsa, hukuki sonuçları ile karşılaşmaya hazır olmalı. Bu süreçte vereceğimiz hizmete meclisi kilitleyerek veya hakaret ederek engel olmak isteyenlere karşı hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Hizmete engel olanları ayrıca halkımızın vicdanına havale ediyorum” dedi.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem