HDP seçimlere neden terör suçlarından mahkemelik isimlerle gidiyor?

HDP, yerel seçimlere Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan'ın da aralarında bulunduğu haklarında "terör" suçlaması ile dava açılan veya fezleke hazırlanan 24 isimin yer aldığı mahkemelik ve KHK ile i

Van Haberleri 25.02.2019 03:35:31 0
HDP seçimlere neden terör suçlarından mahkemelik isimlerle gidiyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

HDP 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimler için, bir çok şehirde haklarında terör suçlaması ile dava açılmış veya fezleke hazırlanmış kişilerin yanı sıra, görevden alınıp yerine kayyum ataması yapılmış veya KHK ile kamu kuruluşlarından ihraç edilmiş kişileri belediye başkan adayı olarak gösterdi. 

İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Şırnak, Siirt, Kars, Bitlis, Hakkari, Hatay ve Van'ın da aralarında bulunduğu illerde ve ilçelerde belediye başkan adayı gösterdiği kişilerin arasında, haklarında "terör" suçlaması ile dava açılan, fezleke hazırlanan ve görevden alınan 24 isim bulunuyor.

VAN BÜYÜKŞEHİR’E TERÖR PROPAGANDASINDAN YARGILANAN
HDP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:
BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN

Hakkında terör örgütü PKK’nın saldırılarını övdüğü ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesi ile açılan dava sürüyor. Ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılamak”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “terör örgütünün propagandasını yapmak”, “Kanuna aykırı toplantı gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma” gibi 10’un üzerinde suçtan başlatılan soruşturmaların fezlekeleri TBMM’ye gönderilen, 26 ve 27’inci dönem Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. 

SARAY’A TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN YARGILANAN 
HDP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:
CAZİYE DUMAN
Demokratik Bölgeler Partisi Van İl Başkanlığı yaptığı dönemde Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 2016 yılında tutuklanan, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile tutuksuz yargılanan Caziye Duman Saray Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

ERCİŞ’E TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN YARGILANAN
HDP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI :
YILDIZ ÇETİN

Van Gürpınar Belediye meclis üyesi olarak seçilen, partisi tarafından eş başkan olarak tanıtılan ve 3 Mayıs 2017 tarihinde tutuklanıp “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “görevi kötüye kullanmak”,”terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan, 9 Ekim 2017 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, Yıldız Çetin Erciş Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

24, 25 ve 26. Dönem AK Parti Van Milletvekili olan Burhan Kayatürk’ün de yengesi olan Yıldız Çetin’in "patlayıcı hazırlarken, çatışmalarda veya çeşitli nedenlerle yaralanan teröristleri tedavi ettirmek" üzere Gürpınar Belediyesi’ne 3 adet sağlık evi açtırdığı da iddianamede yer alıyor.

TUŞBA’YA TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN YARGILANAN
HDP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:
YILMAZ BERKİ 
2014 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık daire Başkanı olan Yılmaz Berki, İHD Van Şubesi’nde ve Sağlık Emekçileri Sendikası’nda yöneticilik de yaptı.

17 Kasım 2016’da  Van eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte gözaltına alınan, 29 Kasım 2016 tarihinde serbest bırakılan, "terör örgütüne üye olmak" suçlaması ile açılan davada Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Yılmaz Berki Tuşba Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

ÖZALP’E TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN YARGILANAN
HDP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:
YAKUP ALMAÇ
Daha önce DPB Özalp İlçe Başkanlığı da yapan, güvenlik güçlerinin Özalp’te terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yaptığı operasyonda “canlı kalkan” olarak güvenlik güçlerini engellemeye çalışırken gözaltına alınıp 4 Ekim 2015’de tutuklanan, “terör örgütüne üye olmak”, “görevli memura mukavemet”, “mala zarar verme” suçlarından açılan davada 27 yıla kadar hapis cezası ile tutuksuz yargılanan Yakup Almaç Özal Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

HDP KAOS MU ÇIKARMAK İSTİYOR?
HDP içerisinde hendek olaylarından sonra kentlerin ve ülkenin gelişmesi, halkın kalkınması için bir fikir ve önermesi bulunmadığı gerekçesi ile muhalefet yapan isimler var. 

İş dünyası ve sivil toplum kuruluşları içerisinde yer alan ve bugüne kadar sicilini temiz tutmak için özen göstermiş, bugünden sonra da "sicilimi kirletmem" diyen isimler yerine, terör örgütü üyesi olmaktan veya terör örgütü propagandası yapmak ididası ile mahkemelik kişilerin aday gösterilmesi, kamuoyunda "HDP'nin amacı seçimleri kazanması halinde belediyeleri yönetmek değil, kayyum atanmasına neden olmak, kaos çıkarmak, mağduriyet algısı ile ülkenin demokratik yapısı hakkında karalama yapmak" şeklinde yorumlanıyor. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem