Gürpınar'da çiftçilere yönelik ortak çalışma

Van’ın Gürpınar ilçesinde çiftçilere yönelik ‘Sulama Sistemi Hibe Projesi ile Silajlık Mısır Üretimi’ konulu bir eğitim toplantısı düzenlendi.

Van Haberleri 10.02.2018 12:46:05 0
Gürpınar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gürpınarlı çiftçilere yönelik düzenlenen toplantı, Gürpınar Kaymakamlığı, Gürpınar Belediyesi, Gıda, Tarım ve İl Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Gürpınar Ziraat Odası Başkanlığı’nın ortak çalışması sonucu gerçekleştirildi. Toplantıya; Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yakup Ayten, Gürpınar Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu, tarım danışmanları ve ilçe tarım mühendisleri ve çiftçiler katıldı. Pilot bölge seçilen Gürpınar’ın Bozyiğit Mahallesi’nde yapılan toplantı çiftçilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Sulama sistemi hibe projesi ile silajlık mısır üretimi konulu toplantıda, bu iki projenin detayları, nasıl yararlanılacağı ve kimlerin nasıl faydalanacağı konuları konuşuldu. Ortak çalışma içerisine giren kurumların yapacakları desteklerin anlatıldığı ve ortak bir çalışma içerisinde hareket edilmesi gerektiğinin vurgulandığı toplantıda İlçe Kaymakamı Osman Doğramacı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yakup Ayten ücretsiz silajlık mısır desteğinde bulunacaklarını belirtiler. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş ise, bu ortak çalışmada kendileri her türlü konuda çiftçilerin yanında yer ve desteklerde bulunacaklarını belirti.


İlçe Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu iİse, proje dahilinde ekipman ve teknik elaman desteği sağlayacağını söyledi. Şamiloğlu, “Daha öncede belirttiğimiz gibi Ziraat Odası Danışmanlık birimi olarak sulama projelerinde de çiftçilerimize her türlü desteği vereceğimizi ve bununla ilgili her konuda yanlarında olacağımızı belirtmiştik. Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler sonrası kendilerinden talep ettiğimiz 30 koyun desteği karşılığından sonra yapmış oldukları 300 koyun desteği açıklaması bizleri çok sevindirmiştir. Bununla ilgili ziraat odası olarak proje hazırlama aşamasında olduğumuzun da müjdesini buradan tüm çiftçilere vermek isterim” şeklinde konuştu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem